Kalligrafie  

Nú: met GRATIS tablet
Kalligrafie
Inclusief_materialenpakket_be_1
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
16x
13,70

of 


€219,00
4.6/5

Beoordeeld door 15 student(en)

 • Voor Rechts- en Linkshandigen
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Inclusief uniek materialenpakket
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 16 maanden
ALGEMEEN

Leer de kunst van schoonschrijven met de cursus Kalligrafie

Zinnen, woorden en letters komen visueel tot leven bij kalligrafie. In de cursus Kalligrafie leer je schoonschrijven met sierlijke letters die elke tekst extra uitstraling geven. Deze cursus is ideaal voor beginners en aankomende professionele schoonschrijvers. Schrijf je vandaag nog in en ga direct zelf aan de slag! 

Zelfs schrijvers met het allerslechtste doktershandschrift leren tijdens de hobbycursus Kalligraferen razendsnel hoe je schrijft in schoonschrift.

Een vooropleiding heb je niet nodig. Hetzelfde geldt voor tekentalent, want kalligraferen leer je snel en eenvoudig.

Hobbyschrijver of beroepsschrijver?

Van elke tekst maak je een kunststuk. Bijvoorbeeld met lettertypes die de Romeinen en Grieken eeuwen geleden al gebruikten. Na de cursus Kalligrafie versta je de kunst van het ‘cosmetisch mooischrijven’.
 

Ontspannende cursus Kalligrafie

Kalligrafie vereist geduld en oog voor detail. De cursus is daardoor erg geschikt om tot rust te komen.

Een bijkomend voordeel van deze ontspannende hobby is dat je altijd mensen aangenaam verrast met tekst op verjaardagskaarten of andere gelegenheden, zoals jubilea, feestdagen en (bedrijfs)feesten waar je uitnodigingen voor schrijft.
 

Professioneel kalligrafie leren

Kan kalligrafie ook meer zijn dan alleen ontspanning? Jazeker! Zo leer je tijdens de cursus hoe je kalligrafie beroepsmatig inzet, bijvoorbeeld voor het maken van advertenties, reclameborden of het ontwikkelen van huisstijlen en unieke logo’s.
 

Cursus Kalligrafie met persoonlijke begeleiding

Een ervaren docent begeleidt je stap voor stap bij de lessen. Je bepaalt zelf het tempo van de cursus en je stuurt het huiswerk naar de docent. Dit doe je wanneer dat jou het beste uitkomt.

Je kunt tot drie jaar na de start van de cursus Kalligrafie huiswerk insturen en feedback ontvangen. Zo heb je alle rust om de hobby uit te oefenen en misschien wel beroepsmatig verder te gaan met je kalligrafie.
 

Inclusief Kalligrafie starterspakket

Bij de cursus Kalligrafie ontvang je een uitgebreid starterspakket met daarin:

 • hoogwaardige kalligrafeerpennen;
 • kalligrafie-inkt;
 • schriften en potloden.

Het starterspakket is voor zowel links- als rechtshandige mensen beschikbaar. 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Kalligrafie

Een echte doe-cursus!

Het schrijven verheffen tot een ware kunstvorm. De middeleeuwse monniken hielden zich al hiermee bezig. Je leert dan ook alles over de rijke historie van het schoonschrijven.

De geschiedenis van de lettertypes die je leert schrijven, wordt in de cursus op een boeiende manier belicht. Dat geeft een extra dimensie aan deze fantastische hobby. In de cursus Kalligrafie wordt aandacht geschonken aan eeuwenoude lettertypes die al door de Romeinen en de Grieken werden gebruikt.

Daarnaast wordt ook ruim aandacht besteed aan de meest moderne en experimentele vormen van het schoonschrift. Je leert stap voor stap de meest uiteenlopende stijlen schrijven en weet straks als geen ander wat allemaal met kalligrafie mogelijk is. De cursus is vooral een doe-cursus. Je gaat meteen aan de slag: de eerste les al.


Van hanenpoot tot schoonschrift

Zelfs diegenen van wie het handschrift wordt ontsierd door de beruchte hanenpoten kunnen in zeer korte tijd worden opgeleid tot een ware schoonschriftkunstenaar. Ook is het absoluut niet nodig om te kunnen tekenen en is de cursus Kalligrafie zowel geschikt voor links- als rechtshandigen.


De cursus Kalligrafie is helder en gevarieerd opgezet

Samen met jouw hartelijke lerares raak je thuis in kalligrafie. Op een heldere manier komen aan bod:

 • schrijven en tekenen van letters;
 • schriftgeschiedenis;
 • materiaalkennis;
 • heraldiek;
 • kleurenleer;
 • reclameschrift, enzovoort.
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Kalligrafie, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Kalligrafie voor Rechtshandigen

De cursus Kalligrafie wordt beter begeleid dan ik had verwacht. De inhoud overstijgt eveneens mijn verwachtingen. Naast de praktijkopdrachten word je ook ondergedompeld in de geschiedenis van deze kunstvorm Ingeleverde opdrachten worden snel geëvalueerd en becommentarieerd. Administratieve afhandling van cursusmateriaal en facturatie verloopt heel vlot. Kortom, ik heb nig geen moment spijt gehad dat ik aan deze cursus begonnen ben !

10/10
Kalligrafie voor Rechtshandigen

Het is een zeer duidelijke cursus en gebruiksvriendelijk

10/10
Kalligrafie voor Rechtshandigen

Heel overzichtelijke methode! Tof dat je na elke les feedback krijgt.

8/10
Kalligrafie voor Rechtshandigen

Ik ben momenteel bezig aan les 6. Tot nu toe een zeer interessante cursus met uitdagende oefeningen en huiswerkopdrachten waarbij je toch wel jouw creativiteit zijn werk moet laten doen. De huiswerkopdrachten worden ook altijd zeer snel nagekeken door de docente en ze geeft ook goede opmerkingen waar je dan weer op kan verderoefenen om jezelf te verbeteren!

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Kalligrafie kun je het NHA getuigschrift voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Kalligrafie in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Kalligrafie, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Kalligrafie duurt 16 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vooropleiding

Voor de Kalligrafie cursus heb je geen speciale vooropleiding nodig.
 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

MATERIALENPAKKET

Inclusief materialenpakket

NHA heeft voor jou een uniek materialenpakket samengesteld dat je bij jouw cursus Kalligrafie krijgt meegeleverd. Zo kun je direct starten met leren kalligraferen!

In dit pakket zijn onder andere hoogwaardige kalligrafeerpennen, kalligrafie-inkt, schriften en potloden opgenomen. Bij de cursus Kalligrafie heb je de keuze uit een pakket voor rechts- of linkshandigen.

LESGELD

Lesgeld

Kalligrafie voor Rechtshandigen
16x €13,70 of €219,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
16x 13,70
of €219,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Kalligrafie voor Linkshandigen
16x €13,70 of €219,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
16x 13,70
of €219,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De cursus Kalligrafie wordt beter begeleid dan ik had verwacht. De inhoud overstijgt eveneens mijn verwachtingen. Naast de praktijkopdrachten word je ook ondergedompeld in de geschiedenis van deze kunstvorm Ingeleverde opdrachten worden snel geëvalueerd en becommentarieerd. Administratieve afhandling van cursusmateriaal en facturatie verloopt heel vlot. Kortom, ik heb nig geen moment spijt gehad dat ik aan deze cursus begonnen ben !

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!