Gratis brochure

”Leren fotograferen gaf me nieuwe energie”

Als moeder van drie kinderen en begeleidster in een kinderdagverblijf heeft Elyse het al druk genoeg, zou je zeggen. Toch besloot ze om een cursus fotograferen bij NHA te gaan volgen. Elyse: “Natuurlijk is het soms plezant om in de zetel te hangen en te netflixen, maar iets nieuws leren geeft echt een andere soort energie.”

 

Op zoek naar een uitdaging

Mooie foto’s van haar kinderen willen maken, daar begon het avontuur mee. “Met je telefoon kun je tegenwoordig al heel wat, maar ik wilde het graag wat hogerop zoeken. Ook zocht ik iets om na mijn werk te doen. Iets wat ik echt voor mezelf zou kunnen doen.” Dat werd een cursus Fotografie, die ze na 10 maanden nu bijna afrondt.

 

“Gewoon doen. Je krijgt er
zoveel energie van.”

 

Even geen moeder, maar tijd voor mezelf

De jonge moeder raadt iedereen aan om zichzelf te blijven ontwikkelen. “Iets nieuws leren geeft mij zoveel energie. Voor mij is het een manier om ondanks mijn drukke leven toch ook wat tijd voor mezelf te hebben. Zo ben ik heel even geen moeder, maar gewoon Elyse. En omdat je de theorie meteen in de praktijk omzet, zie je direct resultaat. Dat motiveert enorm.”

 

 

Kinderen in bed, camera uit mijn rugzak

Elyse studeert vooral ’s avonds, nadat ze haar kinderen in bed heeft gestopt. Per week spendeert ze ongeveer drie uur van haar vrije tijd aan de cursus Fotografie. “Het fijne aan een thuiscursus is dat je zelf bepaalt wanneer je tijd hebt om te leren. Als ik eens geen tijd heb, dan is dat ook oké. Die vrijheid maakt dat het plezant blijft en geen verplichting wordt.”

 

Lees hier de artikelen waar Elyse de fotografie voor deed:

Deze artikelen zijn ook gepubliceerd op Nu.nl

 

Eerste opdrachten

Elyse’s talent blijft ook bij anderen niet onopgemerkt. Zo slaagde ze erin om via haar NHA-leraar een echte opdracht voor NHA op de kop te tikken. En de foto’s die ze van haar kinderen maakt, hangen bij heel de familie aan de muur. “Het is tof om te merken dat mijn omgeving zo enthousiast is. Daardoor probeer ik ook telkens weer nieuwe dingen uit. ”
 

 

En wat daarna?

En wat als de kersverse fotografe straks klaar is met haar opleiding? “Dan kan ik alle kanten op. Ik kan niet wachten om binnenkort gewoon naar buiten te gaan, de wereld vast te leggen door mijn lens en mezelf te blijven ontwikkelen.”
 
Elyse volgde de opleiding Fotografie bij NHA als thuiscursus. Wat is het laatste dat jij voor jezelf deed? Dit is jouw tijd!


 

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!