Gratis brochure

Deze muziek maakt jou productiever

Dat muziek een invloed heeft op je geest, is al heel lang bekend. Als je je wat down voelt, kan opgewekte muziek je snel opbeuren. Van rustige muziek word je kalmer wanneer je onder stress staat.

Maar wist je ook dat muziek je werkprestaties positief beïnvloedt? Door de keuze van het juiste soort muziek, afhankelijk van de taak waar je mee bezig bent, werk je beter en sneller. Onderzoek heeft uitgewezen dat goed gekozen muziek je productiever maakt!
 

 

Meezingertjes voor saai routinewerk

Sta je te popelen om een afspeellijst van je favoriete muziek samen te stellen, zodat je werkprestaties de hoogte inschieten? Houd er wel rekening mee dat niet alle muziekgenres geschikt zijn voor alle soorten werk.

Tijdens een routinematige bezigheid waarbij je weinig moet nadenken, zeg maar de vaat doen of de auto wassen, mag je best luide en vrolijke muziek opzetten en uit volle borst meezingen. Je zult merken dat vervelend routinewerk op deze manier plots een stuk aangenamer wordt en sneller voorbij is!

 

Rustige muziek voor intensieve geestelijke arbeid

Als je bezig bent met je boekhouding, een moeilijk verslag moet schrijven voor je baas of leerstof studeert voor een examen, moet je je sterk concentreren op je taak. Bij dit soort werk is rustige muziek aangewezen, met een laag tempo en zonder grote veranderingen in volume.

Kies in dit geval bijvoorbeeld voor instrumentale muziek zonder tekst, met een melodie die je al kent. Zorg er ook voor dat het gekozen muziekgenre geen sterke emoties of herinneringen bij je oproept, zodat je niet wordt afgeleid van je werk.

 

Meerdere afspeellijsten maken

Het is dus niet voldoende om één afspeellijst samen te stellen voor alle soorten taken die je moet uitvoeren. Maak twee of meerdere afspeellijsten, die je gebruikt naargelang de opdracht waar je mee bezig bent.

Je favoriete meezingers komen natuurlijk in de afspeellijst voor routinematige en saaie bezigheden.

Voor geestelijke arbeid kies je bijvoorbeeld klassieke stukken van Bach of Mozart, instrumentale stukken met rustige natuurgeluiden (fluitende vogels, de zee) of langzame, gemoedelijke filmmuziek.

Kies nummers die je zelf mooi vindt en die bij jouw karakter en temperament passen.

 

Luister naar onze Spotify lijst

Wil je wat inspiratie opdoen? Luister eens naar de Spotify-afspeellijst die NHA als voorbeeld samenstelde! Wil je nog meer uit je tijd halen? Bekijk dan hier de cursus Time Management!

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!