Gratis brochure

Saskia besloot, naast haar fulltime baan, haar lang gekoesterde droom na te jagen

Saskia (30) werkt fulltime, als gezonde schooladviseur bij de GGD. ‘Het liefste wil ik fulltime schrijven, maar het is niet makkelijk om alleen daarvan te leven’ vertelt Saskia. Toch doet ze er alles aan om die droom waar te maken.

 

Schrijfkilometers maken

Saskia droomt er al jaren van om schrijfster te worden. Toch ontbrak het haar aan zelfvertrouwen om te kiezen voor een journalistieke opleiding. ‘Tijdens een open dag voor deze opleiding werd toen gezegd: “er zijn zoveel journalisten en schrijvers, je moet wel héél goed zijn…” vertelt ze openhartig.

Toch heeft deze opmerking, van een aantal jaren geleden, Saskia niet kunnen tegenhouden om haar droom werkelijkheid te maken. ‘Ik besloot een tijdje geleden om aan de slag te gaan met contacten leggen en flink wat schrijfkilometers te maken.’

 

Het heft in eigen handen nemen

Een poosje geleden heeft Saskia een aantal kinderverhalen ingezonden naar een uitgeverij. ‘Hier kreeg ik de feedback dat het qua creativiteit wel goed zat, maar dat ik nog wat meer kon werken aan mijn manier van schrijven.’

Deze feedback heeft Saskia ter harte genomen. Ze besloot de cursus Kinderverhalen Schrijven te volgen. Al binnen een halfjaar tijd heeft ze de cursus succesvol afgerond. ‘De feedback die ik gedurende de cursus kreeg, heeft mij heel erg geholpen om mij verder te ontwikkelen’ vertelt ze opgetogen. 

 ‘Mijn docente heeft mij kunnen triggeren om ook op een andere manier te leren schrijven.’   

 

Bekijk alle opleidingen >> 

 

Zelfvertrouwen boost

‘De positieve reacties van buitenaf en van mijn docente, hebben ervoor gezorgd dat ik de stap heb durven zetten om mijn verhalen wereldkundig te maken’ vertelt ze zelfverzekerd. Om de verhalen te kunnen delen met een breder publiek, besloot Saskia een eigen website te lanceren. Op Saskia's website zijn al haar verhalen te vinden.

Ook biedt Saskia creatieve workshops aan voor het voortgezet- en basisonderwijs. Het doel van de workshops die ze geeft, is jongeren enthousiast te krijgen om meer te gaan lezen. Dit triggert ze door jongeren bijvoorbeeld zelf verhalen te laten schrijven.

 

Kinderverhalen of verhalen voor volwassenen?

Saskia schrijft voor 95% kinderverhalen. Heel af en toe zit er ook een verhaal voor volwassenen tussen. Maar het meeste plezier haalt ze uit het schrijven over kleine issues waar kinderen mee te maken krijgen. ‘Met mijn verhalen probeer ik kinderen te helpen en onderwerpen die onderbelicht zijn meer aandacht te geven, zoals bijvoorbeeld het omgaan met emoties’ vertelt ze.


'Wat ik vooral geleerd heb van het schrijven van kinderverhalen, is dat je kinderen niet té kinderachtig moet behandelen’

 

De ideale wereld

De eerste stap naar haar droombaan is gezet. Maar wat is Saskia haar ideaalbeeld? ‘Ik hoop dat mijn boeken uiteindelijk te koop zijn in de boekhandel en in webshops. Maar vooral dat ik een bijdrage kan leveren aan het stimuleren van kinderen, zodat ze blijven ontdekken dat lezen gewoon echt leuk is!’ Uiteindelijk hoopt ze dat iedereen Saskia van den Brand kent als dé kinderboekenschrijfster.

Als Saskia één advies mag meegeven aan andere mensen die ook een creatief beroep nastreven, dan luidt deze als volgt: ‘Volg je hart, er is óók plek voor jouw verhaal’.

 

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!