Gratis brochure

Maurice Palsgraaf (38): “Ik leer Spaans, de taal van mijn favoriete land”

Maurice NHA cursus SpaansOp zijn negende brengt Maurice Palsgraaf voor het eerst een bezoek aan Spanje. Dat jaar zijn ook de Olympische Spelen in Barcelona en hij valt midden in de drukte, gemoedelijkheid en positiviteit. De liefde voor het land bloeit op dat moment volledig op. Sindsdien is hij een echte Spanje-fanaat en kan hij niet wachten om ooit te emigreren. De eerste stap? Een cursus Spaans.

 

Hoe vaak hij het land al heeft bezocht? “Minimaal vijftien keer, en er valt nog steeds zo veel te ontdekken”, antwoordt hij. “Ik heb heel bijzondere reizen gemaakt naar het binnenland van Spanje. Bijvoorbeeld naar een dorpje genaamd El Borge, dat slechts een paar honderd inwoners heeft. We hebben daar een week gezeten, helemaal buiten de stad, en we maakten heel gemakkelijk vrienden onder de lokale bewoners.”

 

Het leven zonder horloge, de sfeer en de bereidheid waarmee de locals je opnemen in hun leefgroep is iets wat Maurice heel erg aanspreekt. Over een aantal jaar ziet hij zich daarom wel wonen en werken in Spanje. De taal leren is dan wel een vereiste, en dat stond dan ook al veel jaren op zijn wensenlijstje. Een paar maanden geleden voegde hij de daad bij het woord en schreef hij zich in voor de cursus Spaans.

 

“Een cursus Spaans

stond al vele jaren

op mijn wensenlijstje”

 

 

Waarom hij de keuze niet eerder maakte? Maurice legt uit: “Ik had het altijd druk en ik dacht dat een Spaans cursus erg veel tijd zou kosten. Ik bleef het dus maar uitstellen. Toen de coronacrisis zich aandiende en ik op internet NHA voorbij zag flitsen, besloot ik eens te kijken. Spaans voor Gevorderden bleek in een relatief kort tijdsbestek te doen en was goedkoper dan ik dacht. Daarbij voelde het goed, dus toen was de keuze snel gemaakt.”

 

Door de cursus hoopt Maurice zijn toekomstige reizen naar Spanje een iets diepere zakelijke betekenis te geven. Omdat hij de droom heeft om ooit een kleine horecazaak te starten aan de Spaanse Costa, is hij zich al aan het verdiepen in de lokale mogelijkheden en wetgeving. “Het Engels van een gemiddelde Spanjaard is niet heel erg goed. Daarnaast verwacht ik dat ik veel meer antwoorden en hulp krijg wanneer ik de Spaanse taal machtig ben.”

 

“De feedback van

mijn docent vind

ik erg waardevol”

 

Omdat hij al Spaans heeft gevolgd op school, is Maurice meteen begonnen met de gevorderdencursus. Tot nu toe bevalt dat hem uitstekend. “Ik vind het erg waardevol dat ik feedback van een docent ontvang. Dat motiveert enorm. Ik denk dan ook dat ik, zodra ik klaar ben met de cursus Spaans, meteen doorga met Catalaans. Ik wil me overal in Spanje verstaanbaar kunnen maken, dus dat is een mooie volgende stap.”

 

Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de grote verhuizing naar het mooie Spanje. Hoewel Maurice geen specifieke favoriete plek in Spanje heeft, voelt Barcelona wel echt als thuiskomen. Daar is hij inmiddels al een keer of 8 geweest en hij ziet zich er wel vestigen.

 

“En dan begin ik misschien wel een leuk hotelletje met eetgelegenheid, met daarbij iets van watersportverhuur… wie weet?!”

 

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!