Gratis brochure

Mirte gooide het roer om en heeft nu haar droombaan

Nadat ze twee keer als ceremoniemeester voor een trouw werd gevraagd, wist Mirte het zeker: ze wilde weddingplanner worden. Een totaal andere baan dan haar huidige werk als begeleider voor dak- en thuislozen. Voor ze het wist combineerde Mirte haar werk in de zorg met een studie voor weddingplanner.

De situatie vroeg om een goed planningsvermogen: een vaardigheid die ze nodig heeft als weddingplanner, maar die ook in haar baan als begeleider voor dak- en thuislozen onmisbaar is. Gelukkig kan studeren volgens Mirte overal. “Studeren kan ‘s avonds, in het weekend of in de stoel van de kapper. Als je het maar graag genoeg wilt.”

 

Tijd voor tijd

Zo plande Mirte de NHA weddingplanner opleiding behendig in haar vrije uurtjes. “Ik studeerde wanneer het mij uitkwam en wanneer ik er genoeg tijd voor had. Het was wel pittig om de studie met mijn werk te combineren, maar het was het waard.”

Uiteindelijk kostte het haar zes maanden om het diploma van weddingplanner binnen te slepen. Alles wat ze leerde, past ze nu succesvol toe in haar eigen bedrijf: Mirtyplanner.

 

Ook het roer om? Bekijk alle beroepsopleidingen >> 

 

Regelwerk uit handen nemen

Met haar bedrijf neemt Mirte al het organisatie- en regelwerk rond een trouw over van bruidsparen. Van de inrichting tot de bedankjes.

 

 

“Daardoor vergeten de tortelduifjes niet waar hun huwelijk echt om draait, namelijk het vieren van de liefde. Zo hoeft het bruidspaar alleen nog te denken aan zaken die plezant zijn om te doen. Denk aan het uitproberen van het proefkapsel, de taart proeven en kiezen, mooie geloftes schrijven en uiteindelijk natuurlijk zorgeloos genieten op de dag zelf.”

 

Altijd een uurtje over

Ook na het afronden van haar studie gaat een groot deel van Mirtes vrije tijd in haar zaak zitten. Op dit moment werkt ze nog 28 uur in de zorg, de overige uren is ze met haar eigen bedrijf bezig.

 

“Als je ergens bewust ruimte voor

maakt, ontstaat er vanzelf tijd.”

 
“Plannen is een groot onderdeel van mijn leven. Dat doe ik dus ook met mijn vrije tijd. Wanneer ik wil sporten, winkelen of gezellig met vrienden afspreek, maak ik daar heel bewust tijd voor. Zo ben ik er altijd helemaal bij met mijn hoofd en hoef ik ook echt even nergens anders aan te denken.”

 

Een gelukkiger leven

Het volgen van de opleiding heeft Mirte veel gebracht. “Het volgen van de opleiding en het opzetten van Mirtyplanner heeft mij absoluut gelukkiger gemaakt.”

“Als je na een succesvolle opdracht lovende woorden te horen krijgt, zowel van klanten als van feestlocaties, dan is dat echt een verrijking. Daar doe ik het voor.”

 

Dit is jouw tijd

Wil jij ook al heel lang iets anders met je tijd doen, maar twijfel je? Dan geeft Mirte advies: “Blijf niet op de sofa liggen tv-kijken, maar begin met die opleiding. Ontdek hoeveel voldoening het geeft om je dromen achterna te gaan.”

Wil jij net als Mirte meer uit je tijd halen? Start dan met een van de 350 (hobby)cursussen van NHA. Dit is jouw tijd!

 

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!