Gratis brochure

Lynn combineert topsport met twee NHA-studies

Topsport combineren met een baan én twee studies? Lynn Blenckers (26) doet het. Als professioneel volleybalster heeft ze al in verschillende Europese landen op topniveau gespeeld. Haar volgende avontuur is een absolute droomtransfer naar Frankrijk. Dat is dan ook de reden dat ze een NHA-cursus Frans startte, naast de studie Praktijkdiploma Boekhouden waar ze al mee bezig was én een baan als apothekersassistente. Lynn: “Ik ben altijd bezig met mezelf te ontwikkelen.”

Vaak hoor je dat topsporters al vanaf dat ze kunnen lopen bezig zijn met hun sport. Lynn niet. “Ik begon ooit met korfbal, omdat mijn vriendinnen dat ook deden”, vertelt ze. “Daarna stapte ik over op voetbal, totdat mijn oom grapte dat dit écht niks voor meisjes was en dat ik maar moest gaan volleyballen. Dat heb ik toen gedaan.”

 

De overstap maakte ze op haar 14de, en toen bleek al snel dat ze ontzettend veel talent had. Het duurde dan ook niet lang voordat ze werd gescout door de betere Nederlandse én buitenlandse teams.

 

Weer in de studieboeken

Dat was ook het moment dat het begon te kriebelen om weer in de studieboeken te duiken. Lynn legt uit: “Toen ik in Duitsland speelde, maakte ik busreizen van 7 á 8 uur om naar wedstrijden te gaan. Ik wist niet goed wat ik met mijn tijd moest doen. Toen ik een teamgenootje zag studeren, wist ik: dat wil ik ook! Ik begon met Basiskennis boekhouden, en toen ik die cursus had afgerond ben ik maar meteen doorgegaan met de complete opleiding Praktijkdiploma Boekhouden.”

 

Tip van Lynn: “Kijk wat goed bij je past

en vraag altijd een proefles aan. Dan

kun je meteen zien hoe de opleiding is

opgebouwd."

 

In augustus is Lynn naar Frankrijk vertrokken om haar volleybalcarrière daar voort te zetten. Geen straf voor de 26-jarige. “De locatie is prachtig. Dat is natuurlijk niet het belangrijkste, maar ik vind het wel fijn om op een plek te zitten waar ik me ook prettig voel. Daarbij heeft Frankrijk echt een sterke competitie, dus ik denk dat ik daar goed tot mijn recht kan komen.”

 

 

Frans leren

Vanwege de transfer startte de fitte twintiger ook met een Frans cursus, ook bij NHA. “Ik was natuurlijk al vertrouwd met de manier van studeren, en die vind ik heel erg prettig. Het is fijn dat je na iedere les een soort check krijgt van een leraar die jouw huiswerk controleert en feedback geeft. En het motiveert enorm wanneer je weer een goed punt terugkrijgt.”

 

Bekijk alle opleidingen >>

 

Dat resultaatgerichte past wel bij Lynn. “Ik ben inderdaad heel gedreven. Dat is toch een beetje die topsportmentaliteit. Ik heb mijn docent al een keer gemaild dat ik een fout punt had ontvangen”, vertelt ze lachend. “Als ik een 8 verdien en er staat een 7,5… tja, dan zeg ik daar wel wat van.”

 

Inmiddels is Lynn al een heel eind met haar cursus Frans. Ze zit nu nog bij de beginnerslessen, maar hoopt straks ook de gevorderdenlessen allemaal af te ronden en uiteindelijk vloeiend Frans te spreken. “Maar ik heb er wel vertrouwen in dat dat gaat lukken. Ik heb zeven Franse teamgenootjes, dus die gaan mij daar zeker bij helpen.”

 

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!