Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Wedding Planner

Wedding Planner
Gratis proefles
Inschrijven
6x
66,50
of ineens
€399,00
ALGEMEEN

Bruiloften organiseren? Word zelfstandig wedding planner!

Vuurwerk, glitters, prins op het witte paard en niet te vergeten de altijd triviale witte duiven... Van een bruiloft een memorabel feest maken voor het bruidspaar en alle gasten? Dat vereist creativiteit en organisatietalent. Heb je het in je om een professionele wedding planner te worden?

The Wedding Planner, ongetwijfeld heb je de gelijknamige film al gezien. De realiteit is voor een wedding planner... misschien nog wel boeiender dan de makers in Hollywood je voorschotelen op het witte doek.

Volg de cursus Wedding Planner en binnen een jaar ontdek je hoe uitdagend en veelzijdig het werk van een 'huwelijksplanner' is.

Je kunt – uiteraard – op commerciële basis bruiloften plannen en begeleiden. Start een bedrijf gespecialiseerd in wedding planning en laat je dromen uitkomen.

Verantwoordelijkheid

Bruidsparen willen dat hun bruiloft 'de mooiste dag van hun leven' wordt. Dat is een grote verantwoordelijkheid voor de wedding planner. Het organiseren van die 'droomdag' vraagt dan ook veel kennis en ervaring.

Als wedding planner bezoek je potentiële locaties voor het grote feest en kies je samen met het aanstaande bruidspaar de lekkerste gerechten.

Je legt contacten met bruidsmodezaken en adviseert de bruid desgewenst bij het kiezen van de ultieme bruidsjurk.

Succes

Hoe word je een succesvolle wedding planner? De basis is creativiteit. Bij voorkeur onvoorwaardelijk. Alles kan. Dat is alvast wel het beste uitgangspunt.

Voor elk budget ben je in staat om het bruidspaar een onvergetelijke dag te bezorgen. Ook organiseer je moeiteloos een thema- of een last-minute-bruiloft.

Je hebt oog voor detail en beschikt over groot organisatietalent. Verder is netwerken belangrijk en ben je in staat om relaties op te bouwen. Zelfstandig ondernemer
Een wedding planner kan heel goed als zelfstandige aan de slag. Je leert hoe je als wedding planner een goed inkomen genereert.

handboek eigen zaakMaak van trouwen je broodwinning en doe elke dag wat je het meest prettig vindt. Zet nu de eerste stap in de richting van een eigen bedrijf en word wedding planner.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek ''in 10 stappen naar je eigen zaak''

PROGRAMMA

Studieprogramma Wedding Planner

Deze fantastische cursus Wedding Planner is geschreven door experts. In de cursus leer je onder andere hoe je ceremonies organiseert, hoe je de juiste locaties uitkiest, hoe je een huwelijk in het buitenland regelt. Verder bekijken we de catering, decoraties, muziek, entertainment, fotografie en zelfs het organiseren van vrijgezellenfeesten.

We leren je hoe jij je kunt voorbereiden op een ontmoeting met een klant, hoe je budgetten en planningen opstelt en hoe je de marketing en financiën voor jouw eigen bedrijf regelt. Ook het opstellen van contracten passeert de revue.

We kijken achter de schermen bij een huwelijk en beschouwen de rollen van alle personen die betrokken zijn bij een huwelijk, zoals de getuigen, de bruidsmeisjes en de ceremoniemeester. Als wedding planner dien je te kunnen omgaan met verschillende persoonlijkheden. Ook wordt er aandacht besteed aan marketing: we leren je bijvoorbeeld hoe je met verbazingwekkend weinig geld kunt adverteren en heel veel succes kunt hebben.

In deze zeer praktische cursus Wedding Planner vind je alle informatie die je als wedding planner nodig hebt. Alles is geschreven in duidelijke, heldere taal en de voorbeelden die we gebruiken zijn gebaseerd op de praktijk. In België is het aanbod van professionele wedding planners nog beperkt dus je kunt nu toeslaan en een professioneel organisatiebureau opzetten.


Voor wie is deze cursus bedoeld?

  • Mensen die al ervaring hebben met het organiseren van huwelijken en dit beroepsmatig willen gaan doen.
  • Mensen die systematisch kunnen werken en oog hebben voor detail.
  • Mensen die een eigen zaak willen runnen in een feestelijke, glamourrijke omgeving.


Onze fantastische cusus Wedding Planner bevat wat je nodig hebt om straks als professioneel wedding planner aan de slag te kunnen gaan.

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kun je zelfstandig aan de slag! Je kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift je eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wil jij toch ook! Je droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

Diploma Wedding Planner

Je kunt het NHA instituutsdiploma aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger). 

Wanneer je ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kun je na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer je het examen succesvol hebt afgelegd, krijg je een getuigschrift waarmee je de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Wanneer je start met deze beroepsopleiding, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

Cursus Wedding Planner:
6 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Cursus Wedding Planner + Bedrijfsbeheer:
12 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Liever sneller of langzamer? Je bepaalt jouw eigen tempo.


Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.

Vooropleiding

Voor deze beroepscursus is geen specifieke vooropleiding vereist.


Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Wedding Planner
6x €66,50 of ineens €399,00
Inschrijven
Met hulp
6x 66,50
of ineens €399,00
Inschrijven
Weddingplanner + Bedrijfsbeheer
12x €41,60 of ineens €499,00
Inschrijven
Met hulp
12x 41,60
of ineens €499,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Met gratis ondernemerscoach
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!