Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Boekhouden Basiskennis

Boekhouden Basiskennis
Gratis proefles
Inschrijven
5x
25,80
of ineens
€129,00
4/5

Beoordeeld door 2 student(en)

ALGEMEEN

Leer snel en gemakkelijk de basiskennis van boekhouden

Boekhouden saai? Dat valt best mee. Het is voor een boekhouder de uitdaging om gegevens zo goed mogelijk te verwerken. Overzicht boven alles.

Werk je beroepsmatig veel met cijfers? Of wil je dat graag, maar mis je een boekhoudkundige achtergrond? Start dan met de cursus Basiskennis Boekhouden.

De correcte omgang met (boekhoudkundige) cijfers is voor een bedrijf van levensbelang. Uitgaven en inkomsten verwerk je in de boekhouding, net als winst en verlies.

In de cursus Basiskennis Boekhouden leer je hoe je een balans en een verlies- en winstrekening ‘leest’. Een belangrijke vaardigheid voor mensen op sleutelposities zoals filiaalmanagers, penningmeesters en magazijnmanagers.

PROGRAMMA

Studieprogramma Boekhouden Basiskennis (BKB)

De volgende onderwerpen zijn onder andere opgenomen:

 • inventaris
 • balans
 • dagboeken
 • journaal
 • grootboek
 • kolommenbalans
 • mutatielijsten
 • administratie van duurzame produktiemiddelen
 • enzovoort.

Een greep uit tal van onderwerpen die u de basiskennis van een boekhouder bijbrengen. Kennis waar je veel mee kunt doen, dat blijkt als je ermee bezig bent.

NHA ontwikkelde een zeer duidelijke en daarmee een van de beste cursussen Boekhouden Basiskennis van België!

DIPLOMA

Diploma Boekhouden Basiskennis (BKB)

Je kunt examen doen voor het NHA instituutsdiploma.

Een Getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Wanneer je start met deze beroepsopleiding, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

5 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur.

Studietijd

Per week moet je  rekenen op 4 uur.
 

Vooropleiding

Voor deze beroepscursus is geen specifieke vooropleiding vereist.


Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

REVIEWS

Reviews

4/5
Boekhouden Basiskennis

Enkel de feedback van de docent zou op een andere manier mogen verlopen, ook wordt de hele oefening zo goed als fout beschouwd als er 1 fout instaat waardoor de verdere berekeningen uiteraard ook niet kloppen. Zeer jammer

4/5
Boekhouden Basiskennis

deze cursus geeft wel duidelijk inzicht in het domein boekhouden en is voor starters te begrijpen en te volgen. Eén zaak is minder, namelijk het feit dat er bij problemen geen contact mogelijk is met docent om een verduidelijking te vragen. Enkel summiere feedback na indienen van taak.

LESGELD

Lesgeld

Boekhouden basiskennis
meest gekozen Met hulp
5x 29,80
of ineens €149,00
Inschrijven
Zonder hulp
5x 25,80
of ineens €129,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!

Boekhouden Basiskennis
4/5

Enkel de feedback van de docent zou op een andere manier mogen verlopen, ook wordt de hele oefening zo goed als fout beschouwd als er 1 fout instaat waardoor de verdere berekeningen uiteraard ook niet kloppen. Zeer jammer

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!