Boekhouden Basiskennis  

Nú: met GRATIS tablet Tijdelijk 15% korting
Boekhouden Basiskennis
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
5x
21,95

of 


€129,00 €109,65
4.5/5

Beoordeeld door 22 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 5 maanden
ALGEMEEN

Cursus Boekhouden: Leer snel en gemakkelijk de basiskennis van boekhouden

Boekhouden saai? Dat valt best mee. Het is voor een boekhouder de uitdaging om gegevens zo goed mogelijk te verwerken. Overzicht boven alles.

Werk je beroepsmatig veel met cijfers? Of wil je dat graag, maar mis je een boekhoudkundige achtergrond? Start dan met de cursus Boekhouden Basiskennis.

De correcte omgang met (boekhoudkundige) cijfers is voor een bedrijf van levensbelang. Uitgaven en inkomsten verwerk je in de boekhouding, net als winst en verlies.

In de thuisstudie Boekhouden Basiskennis leer je ook hoe je een balans en een verlies- en winstrekening ‘leest’. Een belangrijke vaardigheid voor mensen op sleutelposities zoals filiaalmanagers, penningmeesters en magazijnmanagers.

 

Starten als zelfstandige?

Ook voor zelfstandige is een cursus Boekhouden essentieel. Veel ondernemers hebben een passie voor hun vak en vergeten de administratie. Echter is een goede boekhouding belangrijk, niet alleen voor jezelf maar ook voor de belastingdienst. 

 

Online cursus Boekhouden

Met de digitale leeromgeving van NHA volg je de cursus Boekhouden online waar en wanneer je wilt. Bekijk de gratis proefles om alvast een voorproefje van onze digitale leeromgeving en de opleiding Boekhouden te krijgen.

Jouw docent

Mijn naam is Ben; ik ben één van de docenten van deze opleiding. Na mijn opleiding tot “Handelsingenieur in de Beleidsinformatica” heb ik mijn eerste roeping gevolgd en ben ik in het volwassenenonderwijs aan de slag gegaan. 

Naast mijn lesopdrachten ben ik ook zelfstandig ondernemer. Ik geef advies aan startende ondernemers. Ik help hen met de administratieve, commerciële en financiële uitdagingen in het moderne bedrijfsleven en begeleid hen naar een mooie toekomst. Daarnaast schrijf en publiceer ik ook lesmateriaal voor diverse onderwijsinstellingen. Ik help je graag verder tijdens deze cursus!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma cursus Boekhouden Basiskennis

Wil je leren boekhouden? De volgende onderwerpen zijn onder andere opgenomen in de cursus boekhouden:

 • inventaris;
 • balans;
 • dagboeken;
 • journaal;
 • grootboek;
 • kolommenbalans;
 • mutatielijsten;
 • administratie van duurzame produktiemiddelen;
 • enzovoort.

Een greep uit tal van onderwerpen die je de basiskennis van een boekhouder bijbrengen. Kennis waar je veel mee kunt doen, dat blijkt als je ermee bezig bent.

NHA ontwikkelde een zeer duidelijke en daarmee een van de beste zelfstudies Boekhouden Basiskennis van België!

REVIEWS

Reviews cursus boekhouden basiskennis

Dit zijn specifieke reviews over Boekhouden Basiskennis, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

4/5
Boekhouden Basiskennis

momenteel is de cursus goed en duidelijk maar ben momenteel nog maar aan les 3

5/5
Boekhouden Basiskennis

Om heel eerlijk te zijn wist ik niet of dit me zou bevallen, Dankzij de goede uitgelegde boek, online en lezingen heb ik mijn roeping hierbij gevonden

5/5
Boekhouden Basiskennis

Heel duidelijk en goed uitgelegd.

4/5
Boekhouden Basiskennis

Het wordt goed uitgelegd

DIPLOMA

Diploma Boekhouden Basiskennis

Bij NHA rond jij de cursus Boekhouden Basiskennis af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Boekhouden Basiskennis in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Boekhouden Basiskennis, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Boekhouden Basiskennis duurt 5 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo bij de cursus Boekhouden Basiskennis.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Boekhouden Basiskennis
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
5x 25,35

€149,00 of €126,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
5x 21,95

€129,00 of €109,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis headphone of tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Wij helpen je graag verder!

5/5

Heel duidelijk en goed uitgelegd.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!