Gratis brochure

Info over coaching

Een baan als coach is iets dat veel mensen aanspreekt. Wanneer je een job in dit werkveld ambieert, dan zul je ook een passende opleiding moeten volgen. Bij NHA hebben we een groot aantal coaching & psychologie opleidingen beschikbaar welke jou helpen je doel te bereiken. Daarnaast geven we je ook graag meer informatie over het beroep als coach. Lees meer over de verschillende soorten coaches, wat ze verdienen en wat je moet doen om dit beroep uit te oefenen.
 

informatie over coaching opleidingen bij NHA

<< terug naar info

Lifestyle coach / Life coach

Wat doet een life coach precies? 

Als lifestyle coach of life coach help je anderen om hun leven beter in te richten, en daarmee  een kwaliteitsvoller bestaan te realiseren. Daarbij wordt ook de focus gelegd op het behalen van levensdoelen. Een life coach heeft hier een motiverende en stimulerende rol in. Volg deze opleiding voor jezelf, óf ga voor een carrière als lifestyle coach. 

Zelfstandig loopbaanbegeleider worden

Wat is loopbaanbegeleiding, en hoe maak ik carrière hierin?

Wat is loopbaanbegeleiding? Dit is begeleiding van een coach die je helpt bij het bepalen van de richting waarin je carrière wil maken. Door gesprekken kom je erachter waar je sterke en zwakke punten liggen, en ook waar jij gelukkig van wordt als persoon. Daar kan dan een loopbaan bij gevonden worden. Wil je loopbaancoach worden? Volg dan een opleiding via NHA. 

Mindfulness coach

Carrière maken in mindfulness ?

Wil jij rustiger en meer zen in het leven staan? Een cursus mindfulness is dan een goede keuze. Je kunt het geleerde dan op jezelf toepassen, maar ook op anderen. Daarmee kun je dan wellicht mindfulness coach worden. Als coach help je anderen ook in het bereiken  van een bepaalde mate van rust en verlaging van het stressniveau. 

Toegepaste psychologie

Welke  cursus of opleiding past het beste bij jou?

Psychologie is een interessant werkveld. Toegepaste psychologie houdt in dat je theorieën gebruikt en toepast op personen en situaties. Daarmee kan inzicht worden gecreëerd en kunnen problemen worden opgelost.  Binnen toegepaste psychologie zijn ook weer een aantal richtingen waaruit gekozen kan worden. NHA biedt diverse psychologie opleidingen aan als thuisstudie. 

Als persoonlijke coach aan de slag?

Mensen helpen als coach

Wanneer je je bezig houdt met persoonlijke coaching, dan help je mensen een nieuwe richting te bepalen in hun leven. Je gaat in gesprek met cliënten en kijkt waarom ze bepaalde doelen niet behalen. Je helpt barrières en belemmerende gedachtepatronen wegnemen en zorgt zo voor een belangrijke stap naar persoonlijke groei. Als persoonlijke coach help je écht.

 

Mental coach worden?

Van sporters tot ambitieuze carrièremakers

Vroeger was een mental coach vooral voor sporters, om hen te motiveren om onder druk te presteren. Tegenwoordig heeft iedereen baat bij mental coaching. Wanneer je werkt als mental coach dan zorg je voor zelfvertrouwen, een positieve mindset en maak je de weg vrij om daadwerkelijk stappen te maken qua persoonlijke groei en mooie doelen te behalen.

Voor jezelf beginnen als coach

Is een eigen coachingspraktijk jouw droom? 

Wil je mensen helpen als coach? Zou jij graag eigen praktijk beginnen? BIj NHA geven we je alle handvatten om een carrière als coach te starten. Voor jezelf beginnen vereist enkele voorbereidingen, en het is prettig om op de hoogte te zijn van regels rondom boekhouding en dergelijke. NHA helpt je hier graag bij. Lees meer over je eigen praktijk starten als coach en leef je droom!

Persoonlijke ontwikkeling

Blijf jezelf ontwikkelen met deze handige tips

Het is altijd goed om te blijven groeien als mens. Je persoonlijke ontwikkeling zou dan ook nooit stil moeten staan. Er zijn veel manieren waarop je dit kunt bewerkstelligen. Zo zijn er diverse opleidingen en hobbycursussen waarmee je je algemene kennis kunt vergroten. Of waarmee je kunt groeien, zoals de cursus Rouwverwerking. Of misschien wil je wel een nieuwe hobby oppakken? Het kan allemaal bij NHA.

 

Word health coach

Combineer coaching en gezondheid

De job van een health coach is het begeleiden van cliënten naar een gezonder leven. Hierin ligt de focus op zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid. Lichaamsbeweging is dus een belangrijk onderdeel binnen health coaching, en daarin hebben we een groot aantal cursussen beschikbaar. Welke opleiding spreekt jou het meeste aan?

Teamcoach

Niet in sport, maar in business

Bij het woord teamcoach denk je wellicht aan een sportteam. Maar een teamcoach kan ook binnen het bedrijfsleven een grote toegevoegde waarde hebben. Deze leert je namelijk hoe je goed kunt samenwerken en als één geoliede machine kunt presteren. Dit komt het werkplezier én de resultaten vaak ten goede. Benieuwd wat je als teamcoach allemaal kunt betekenen?

Business coach worden?

Realiseer bedrijfsdoelen sneller met een coach

Als coach kun je verschillende richtingen kiezen. Één hiervan is executive coaching. Wanneer je als business coach aan de slag gaat, dan ondersteun je het management in het bepalen van doelstellingen en strategieën. Daarbij ben je een klankbord voor managers en directeuren. Ook het opstarten van een nieuw bedrijf kan goed met de hulp van een business coach. 

Werken als motivatie coach 

Mensen motiveren en inspireren

Als motivational coach zorg jij ervoor dat mensen gemotiveerd worden om negatieve denkbeelden te doorbreken.  Je leert ze om persoonlijke levensdoelen na te streven en zorgt hierin voor de nodige motivatie en inspiratie. Uiteindelijk zal de cliënt zelf de actie ondernemen, maar deze wordt gestuurd door de motivational coach. Een tof en uitdagend beroep!

Spiritueel coach

Leer mensen hun ware "ik" kennen

Wil jij mensen helpen om hun ware "ik" te leren kennen? Wellicht is een job als spiritueel coach iets voor jou. Wanneer je werkzaam bent als spiritueel coach, ga jij actief met cliënten aan de slag om ze bewust te maken van wie ze werkelijk zijn. Ook leer je ze bewust te worden van wat ze denken en voelen.  Een mooi beroep waarin je echt iets kunt betekenen voor mensen.

Burn-out coaching

Help uitgebluste en gestresste mensen als burn-out coach

Een burn-out komt steeds vaker voor. Men krijgt het alsmaar drukker met werk, sociaal leven, sport, hobby's en meer... en dan wordt er ook nog op veel vlakken verwacht dat men presteert. Een burn-out ligt al snel op de loer. Als burn-out coach help jij mensen die veel stress ervaren. Je leert waar deze stress vandaan komt, en wat men kan doen om stress te verminderen.

Train de trainer

Ook als coach / trainer kun je je blijven ontwikkelen

Ontwikkeling is belangrijk, dat kun jij als trainer / coach zeker bevestigen. Maar ook als trainer is dit waar. Jij kunt middels specifieke cursussen blijven groeien als coach. Van verbreding van je vakgebied tot verdieping van je vakgebied: het is geheel aan jou. Welke train de trainer cursus spreekt jou het meeste aan? Bekijk ze allemaal op deze pagina.

Een opleiding tot persoonlijke coach

Help mensen op tal van vlakken

Iemand persoonlijk bijstaan door middel van coaching, kan op verschillende manieren. Help jij iemand fitter worden, beter eten of geestelijk beter in zijn vel zitten? Persoonlijke coaching omvat vele gebieden. Kies één van de persoonlijke coaching opleidingen van NHA en zie hoe je mensen écht kunt helpen om meer te bereiken in hun leven.

Als voedingsconsulent mensen helpen

Help mensen beter in hun vel zitten door beter te eten

Meer dan de helft van België heeft overgewicht of zelfs obesitas. Dit betekent dat er een grote doelgroep is voor jou als voedingsconsulent. In de thuisstudies van NHA doe jij de nodige kennis op waarmee je mensen met overgewicht kunt helpen aan een gezonder eetpatroon.

Verdiep je in seksuologie

Biedt hulp bij vragen rondom intimiteit en seksualiteit 

Als je denkt aan seksuologie denk je misschien niet direct aan coaching. Toch kan seksuologie een hulpmiddel zijn voor mensen om zelf hun problemen rondom seksualiteit en intimiteit op te lossen. In de opleiding Seksuologie leer je hoe je het taboe rondom deze onderwerpen verbreekt en ontdek je alles over 'normale' en 'abnormale' seksualiteit. Je ontdekt hoe je mensen de juiste informatie en begeleiding biedt zodat zij zelf beter met hun problemen aan de slag kunnen gaan. 

Verbeter relaties en help mensen beter communiceren

Zorg dat mensen terug gelukkig worden samen

Met een Relatiecoach opleiding kun jij partners helpen problemen binnen hun relatie op te lossen. Vaak ligt het probleem bij een gebrek aan communicatie. Je leert verschillende theorieën uit het vakgebied van de relatietherapie en verdiept je in allerlei onderwerpen rondom geluk, liefde en verliefdheid. 

Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!