Gratis brochure

 

Gezond leven met een health coach

Help mensen een gezonde levensstijl aan te nemen. Studeer voor health coach.

 

In onze moderne maatschappij bewegen mensen te weinig en eten ze vaak te veel. Als ze mentaal ook nog voortdurend onder stress staan, leidt dit onvermijdelijk tot gezondheidsklachten. Health coaches geven hun cliënten raad over een gezonde en evenwichtige levensstijl.

 

Zich goed voelen in zijn vel met een health coach

Een health coach begeleidt zijn cliënten naar een gezonde manier van leven. Uiteraard schenkt de coach veel aandacht aan lichaamsbeweging. Hij zet zijn cliënt ertoe aan om aan sport te doen en zijn lichaam te trainen om een optimale conditie te bereiken.

Gezonde voeding is een tweede belangrijke pijler. Iedereen is gebaat bij een evenwichtig voedingspatroon, waarin verse producten voldoende aan bod komen en het gebruik van suikers en vetten wordt beperkt. Zeker voor mensen met overgewicht is een uitgebalanceerd dieet geen overbodige luxe. Een health coach geeft zijn cliënt professioneel advies over gezonde maaltijden, die ook nog eens lekker zijn.

Een goede coach kijkt niet alleen naar lichamelijke aspecten, maar heeft ook aandacht voor de geestelijke toestand van zijn cliënt. Hij ondersteunt zijn cliënt als deze een moeilijke tijd doormaakt in zijn leven en voorziet eventueel ontspannende activiteiten en relaxatieoefeningen.

 

Doelstellingen bereiken met een health coach

Als een cliënt een health coach contacteert, vindt er normaliter eerst een intakegesprek plaats. De coach gaat na wat de wensen en behoeften zijn van de cliënt. Samen met de cliënt bepaalt de coach haalbare doelstellingen en een stappenplan om deze doelen te realiseren. Coaching is altijd maatwerk, geen twee coachingstrajecten zijn gelijk.

De coach stelt bijvoorbeeld een individueel trainingsschema op, waarin rekening wordt gehouden met de lichamelijke conditie van de cliënt. Ook voor mensen die kampen met overgewicht en wensen af te vallen, stelt de coach een stappenplan op. De coach speelt de rol van begeleider en adviseur, maar hij dringt nooit een bepaald programma op aan zijn cliënt.  Het zijn de wensen van de cliënt die centraal blijven staan in gans het coachingstraject.

Een health coach kan zijn cliënt eventueel een totaalpakket aanbieden met lichamelijke training, beweging, gezonde voeding en mentale ondersteuning. Het kan ook gebeuren dat de coach alleen maar wordt ingeschakeld om te adviseren over gezonde voedingsgewoonten, of voor begeleiding bij lichamelijke training.

 

Health coach opleiding

In het cursusprogramma van NHA vind je een aantal cursussen die je uitstekend voorbereiden op het werk van een health coach. In de cursus ‘Personal trainer’ ligt de nadruk op fitnesstrainingen en bewegingsoefeningen. In de beroepsopleiding ‘Gewichtsconsulent’ studeer je de belangrijkste principes van voedingsleer.

Beide cursussen schenken aandacht aan het opstarten van een zelfstandige coachingspraktijk. Dit is erg interessant voor wie als zelfstandige health coach wil gaan werken na zijn opleiding.  

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »

 

Gratis tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Start direct met de cursus
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek

Advies nodig?

Bel onze studieadviseurs voor meer informatie over een coachingscursus van NHA.

 

03 / 257 51 91

24 uur/dag bereikbaar

Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!