Gratis brochure

 

Gezond leven met een health coach

Help mensen een gezonde levensstijl aan te nemen. Studeer voor health coach.

In onze moderne maatschappij bewegen mensen te weinig en eten ze vaak te veel. Als ze mentaal ook nog voortdurend onder stress staan, leidt dit onvermijdelijk tot gezondheidsklachten. Health coaches geven hun cliënten raad over een gezonde en evenwichtige levensstijl.

 

Voel je goed in je vel met een health coach

Een health coach begeleidt zijn cliënten naar een gezonde manier van leven. Uiteraard schenkt de coach veel aandacht aan lichaamsbeweging. Hij zet zijn cliënt ertoe aan om aan sport te doen en zijn lichaam te trainen om een optimale conditie te bereiken.

Gezonde voeding is een tweede belangrijke pijler. Iedereen is gebaat bij een evenwichtig voedingspatroon, waarin verse producten voldoende aan bod komen en het gebruik van suikers en vetten wordt beperkt. Zeker voor mensen met overgewicht is een uitgebalanceerd dieet geen overbodige luxe. Een health coach geeft zijn cliënt professioneel advies over gezonde maaltijden, die ook nog eens lekker zijn.


Een goede health coach kijkt niet alleen naar lichamelijke aspecten, maar heeft ook aandacht voor de geestelijke toestand van zijn cliënt. Hij ondersteunt zijn cliënt als deze een moeilijke tijd doormaakt in zijn leven en voorziet eventueel in ontspannende activiteiten en relaxatieoefeningen.

Zit je met een specifiek probleem? Loopt je relatie bijvoorbeeld moeizaam? Dan kun je het beste terecht bij een relatiecoach. Een health coach kan je indien nodig verwijzen naar een collega. 

Onze mindset heeft veel invloed op ons leven. Het hebben van een positieve instelling zorgt ervoor dat je betere prestaties behaald en dat je beter in je vel zit. De vaardigheden van mental coaching zijn daarom ook onmisbaar voor een health coach. 

 

Doelstellingen bereiken met een health coach

Als een cliënt een health coach contacteert, vindt er normaliter eerst een intakegesprek plaats. De coach gaat na wat de wensen en behoeften zijn van de cliënt. Samen met de cliënt bepaalt de coach haalbare doelstellingen en een stappenplan om deze doelen te realiseren. Coaching is altijd maatwerk, geen twee coachingstrajecten zijn gelijk.

De coach stelt bijvoorbeeld een individueel trainingsschema op, waarin rekening wordt gehouden met de lichamelijke conditie van de cliënt. Ook voor mensen die kampen met overgewicht en wensen af te vallen, stelt de coach een stappenplan op. De coach speelt de rol van begeleider en adviseur, maar hij dringt nooit een bepaald programma op aan zijn cliënt.  Het zijn de wensen van de cliënt die centraal blijven staan in gans het coachingstraject.

Een health coach kan zijn cliënt eventueel een totaalpakket aanbieden met lichamelijke training, beweging, gezonde voeding en mentale ondersteuning. Het kan ook gebeuren dat de coach alleen maar wordt ingeschakeld om te adviseren over gezonde voedingsgewoonten, of voor begeleiding bij lichamelijke training. Je kunt er dan ook voor kiezen om jouw coachingsgesprekken online te voeren. Dit bespaart reistijd en -kosten. Hoe je efficiënt en effectief je coachingsvaardigheden online inzet leer je in de E-coaching opleiding!

 

Health coach opleiding

In het cursusprogramma van NHA vind je een aantal cursussen die je uitstekend voorbereiden op het werk van een health coach. In de cursus Personal trainer ligt de nadruk op fitnesstrainingen en bewegingsoefeningen. In de beroepsopleiding Gewichtsconsulent bestudeer je de belangrijkste principes van voedingsleer. Ook een Wandelcoach opleiding is interessant als je health coach wil worden. In deze opleiding leer je hoe je al wandelend mensen kunt ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling. 

Deze cursussen schenken ook aandacht aan het opstarten van een zelfstandige coachingspraktijk. Dit is erg interessant voor wie als zelfstandige health coach wil gaan werken na zijn opleiding.  

 

Verdiep je in gezondheid bij NHA!  

Bij een goede gezondheid komt meer kijken dan je denkt. Daarom biedt NHA een ruim aanbod aan interessante cursussen die een goede gezondheid bevorderen.

Denk bijvoorbeeld aan een opleiding Sport & Voeding, een Sportmassage opleiding of een cursus Voedingsleer. Ook een Ayurveda opleiding of een opleiding Orthomoleculaire Therapie kan interessant zijn. 

Vraag een gratis proefles aan en ontdek welke cursus het beste bij jou past!

Bekijk alle Voeding & Gezondheid cursussen »
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!