Gratis brochure

 

Persoonlijke ontwikkeling: 6 tips

Met persoonlijke ontwikkeling ben je heel je leven bezig. Pas onze persoonlijke ontwikkeling tips toe om jezelf te blijven ontplooien.

 

Mensen kunnen vaak veel meer dan ze zelf denken. Je hoeft je niet neer te leggen bij de beperkingen die je ervaart. Door een positieve houding aan te nemen en de juiste acties uit te voeren, kun je je persoonlijk ontwikkelen en een betere levenskwaliteit bereiken.

 

Wat is persoonlijke ontwikkeling?

Persoonlijke ontwikkeling betreft het ontwikkelen, verbeteren en verhogen van je kennis, je zelfbewustzijn, je prestaties en je talenten. Persoonlijke ontwikkeling leidt tot het realiseren van levensdoelen en uiteindelijk tot een hogere levenskwaliteit.

Persoonlijke ontwikkeling kun je je hele leven lang volhouden. Je bent er nooit mee klaar. Er valt altijd nog wel iets te verbeteren.

 

Persoonlijke ontwikkeling tips

Mensen die voelen dat ze een beetje ‘vastgelopen’ zijn in hun bestaan, beseffen vaak niet dat ze met persoonlijke ontwikkeling hun leven stapje voor stapje meer kwaliteit kunnen geven. Groei is erg belangrijk: het geeft immers betekenis aan je leven. Hoe begin je eraan? Hieronder enkele persoonlijke ontwikkeling tips.

 

 • Bepaal je levensdoelen. Weet waar je naartoe wilt met je leven. Maak voor jezelf uit in welke richting je je leven wilt sturen.
 • Doe iets. Onderneem actie. Zet een eerste stap in de richting die je uit wilt. Misschien valt het resultaat tegen, maar door niets te doen bereik je je levensdoel helemaal niet.
 • Evalueer het resultaat van elke stap die je zet. Is het resultaat niet helemaal wat je wenst? Onderneem dan een andere actie, en evalueer daarvan het resultaat. Persoonlijke ontwikkeling is een proces van vallen en opstaan, van uitproberen en bijsturen.
 • Onbewuste denkpatronen bepalen in grote mate hoe je het leven ervaart. Vastgeroeste overtuigingen en gedachten remmen je persoonlijke ontwikkeling af. Gooi belemmerende overtuigingen overboord.
 • Wat anderen vinden van de koers die je in je leven wilt volgen, heeft weinig belang. Wees zelf overtuigd van je levensdoelen en ga ervoor.
 • Neem kleine stapjes en leg vooral in het begin de lat niet te hoog voor jezelf. Denk eraan dat veranderen niet gemakkelijk is en niet altijd even snel gaat.

 

Cursus persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling gaat ook gepaard met het verruimen van je kennis over vakgebieden waar je voordien misschien weinig van af wist. Bij NHA vind je een gevarieerd aanbod aan interessante cursussen die je algemene kennis vergroten.  

Veel mensen laten zich ondersteunen door een coach in hun persoonlijke ontwikkelingstraject. Een goede coach stelt samen met jou een stappenplan persoonlijke ontwikkeling op en begeleidt je in dit traject. Voel je je geroepen om zelf mensen te coachen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling? NHA biedt heel wat coachingscursussen aan. De opleiding ‘Life coach’ vormt bijvoorbeeld een goede basis om mensen te helpen op het vlak van zelfontplooiing.

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »

 

 

Gratis tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Start direct met de cursus
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

Advies nodig?

Bel onze studieadviseurs voor meer informatie over persoonlijke ontwikkeling.

 

03 / 257 51 91

24 uur/dag bereikbaar

Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!