Gratis brochure

 

Voor jezelf beginnen als coach

Na je opleiding starten met een zelfstandige coachingspraktijk? Bereid je er optimaal op voor met de opleidingen van NHA.  

Wil jij ook na het beëindigen van je studie voor jezelf beginnen als coach? Een coaching bedrijf starten vraagt wel wat inspanning. Je moet met heel wat zaken rekening houden als je een eigen bloeiende coachpraktijk wilt beheren. In de cursus Bedrijfsbeheer van NHA leer je hoe het moet.

 

Starten als zelfstandig coach: hoe begin je eraan?

Ongetwijfeld heb je heel wat ideeën over je eigen coachpraktijk. Je zou graag een bepaalde doelgroep willen helpen, je wilt een ruimte in je huis voorzien voor je praktijk enzovoorts.  In je ondernemingsplan schrijf je al die ideeën op een gestructureerde manier neer. Dat ondernemingsplan is van belang om bijvoorbeeld geld te lenen voor je zaak.

Na het opstarten moet je je praktijk als een goed beheerder runnen. Het bijhouden van de administratie en een sluitende boekhouding zijn hierbij van essentieel belang.

 

Zelfstandig werken als coach

Een coachingspraktijk beginnen vereist het schrijven van een degelijk ondernemingsplan. In je ondernemingsplan komen onder meer volgende aspecten aan bod:

 • Bepaal duidelijk tot welk soort cliënten je je wilt richten. Ga na welke speciale ‘skills’ je bezit als coach en wat jij je cliënten extra te bieden hebt. Volg bijvoorbeeld een gespecialiseerde coachingsopleiding zoals een Relatiecoach opleiding of een Kindercoach opleiding
 • Houd er rekening mee dat je niet de tijd hebt om alles zelf te doen. Om de kosten te drukken wil je waarschijnlijk zoveel mogelijk taken zelf uitvoeren, maar misschien laat je beter de boekhouding en het onderhoud van je website aan iemand anders over?
 • Waar ga je je praktijk inrichten? In je eigen huis of in een gehuurde bedrijfsruimte? Eventueel kun je ook bij je cliënten thuis langsgaan.
 • Hoe geef je je zaak bekendheid? Heb je reeds een netwerk opgebouwd? Vergeet niet om een goed vindbare website te laten ontwerpen. Regelmatige blogberichten met interessante onderwerpen trekken eveneens de aandacht. Gebruik ook de sociale media om je zaak in de kijker te zetten.
 • Vanzelfsprekend moet je op voorhand zicht hebben op je geschatte uitgaven en inkomsten. Het verschil tussen beide bepaalt je winst, waarvan je behoorlijk moet kunnen leven.

 

Start je eigen coachingspraktijk met de hulp van NHA

Je mag voor jezelf beginnen als coach nadat je je zaak officieel hebt laten registreren bij de Kruispuntbank van Ondernemingen en een ondernemings- en btw-nummer hebt ontvangen. Je moet ook kiezen voor een bepaalde ondernemingsvorm. Voor een zelfstandige coach is dat meestal een eenmanszaak.

Het voeren van een correcte boekhouding is wettelijk verplicht. Als beheerder van je eigen zaak moet je ervoor zorgen dat je voldoende inkomsten genereert en je praktijk financieel gezond blijft.

Na het volgen van de meeste coachingsopleidingen bij NHA mag je een beroep doen op een ondernemerscoach van NHA. De ondernemerscoach beantwoordt gratis al je vragen over het opstarten van een zelfstandige praktijk.

 

NHA biedt in elke branche bedrijfscursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle bedrijfscursussen bekijken »

 

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!