Gratis brochure

Relatiecoach opleiding: maak partners terug gelukkig samen

In een relatie is het geven en nemen. Het kan niet altijd goed gaan. Dat er af en toe ruzie ontstaat binnen een relatie is dan ook niet gek. Maar als er te vaak botsingen tussen twee partners plaatsvinden wordt het tijd om te kijken naar de oorzaak daarvan. Daar komt de relatiecoach om de hoek kijken. Wil jij anderen helpen om problemen binnen hun relatie op te lossen? Dan is een Relatiecoach opleiding echt iets voor jou!
 In een relatiecoach opleiding ontdek je hoe je stellen terug gelukkig maakt samen. Wil jij leren hoe je de communicatie in een relatie kunt verbeteren en ontdekken hoe je veelvoorkomende relatieproblemen oplost? Of wil jij jouw vaardigheden als coach of hulpverlener uitbreiden? Dan is de opleiding Relatietherapie van NHA perfect voor jou!

 
Je maakt in deze opleiding kennis met verschillende theorieën die binnen het vakgebied relatietherapie gebruikt worden. Zo komen o.a. de volgende theorieën aan bod:

- Emotionally Focused Therapy (EFT)
- Cognitieve gedragsrelatietherapie (CBCT)
- Integratieve gedragsrelatietherapie (IBCT)
- ACT (Acceptance and Commitment Therapy)

   TIP! Wil jij je specialiseren in EFT? Bekijk dan ook onze opleiding Emotionally Focused Therapy

Ook verdiep je je in de systeemtheorie. Daarnaast leer je in de opleiding meer over geluk, liefde en verliefdheid. Je verdiept je in indicaties en contra-indicaties en leert meer over hechting en de verschillende hechtingsstijlen. Er wordt uitgebreid ingegaan op communicatie, aangezien dit onmisbaar is in relaties.
 

Relatietherapie of relatiecoach opleiding?

Een relatietherapie- en een relatiecoach opleiding hebben veel overeenkomsten, maar er zijn ook verschillen tussen therapie en coaching. Wil je aan de slag als therapeut dan kun je best voor een therapie opleiding kiezen. Als coach zul je de focus leggen op het toewerken naar de doelen van je cliënten. Hierbij ligt er een actieve rol voor de cliënten zelf.

Heb je nog geen ervaring als coach? Ook dan ben je bij NHA aan het juiste adres. In ons aanbod vind je namelijk verschillende coachingsopleidingen zoals bijvoorbeeld de Allround Coach opleiding. Wil je zonder ervaring aan de slag als relatiecoach? Dan kun je bijvoorbeeld een opleiding tot coach combineren met onze Relatietherapie opleiding. 
 

 
Los problemen rondom seksualiteit en intimiteit op

Seksualiteit en intimiteit zijn een onderdeel van veel liefdesrelaties. Ook met dit soort onderwerpen kun je te maken krijgen na het afronden van een relatiecoach opleiding. Spreken deze onderwerpen jou aan en zou jij graag mensen willen helpen die op dit gebied problemen en klachten ervaren? Dan is de opleiding Seksuologie van NHA ook een geschikte keuze voor jou.

In deze opleiding verdiep jij je in ‘normale’ en ‘abnormale’ seksualiteit. Ook ga je dieper in op de biologie en psychologie van seksualiteit. Andere onderwerpen die ter sprake komen zijn bijvoorbeeld geslachtskenmerken, chromosomen, porno en fantasieën, gender en de LGBTQIAPS+ community.

Wil jij leren hoe je het taboe rondom seksualiteit verbreekt? Vraag dan een proefles aan! Ook een mooie aanvulling op een relatiecoach opleiding. 

 

Relatiecoach opleiding: vind de ware liefde voor je cliënten

Wil jij je in jouw werkzaamheden wel bezighouden met relaties, maar past een relatiecoach opleiding toch niet helemaal bij jou? Dan past onze Dating Coach opleiding misschien beter bij jou.

In deze opleiding leer je meer over relaties en dating. Zo ben jij in staat om mensen te helpen de juiste levenspartner en misschien wel hun ware liefde te vinden. Verdiep je in de wereld van singles, speeddaten en matchmaking.


 
Vraag nu een gratis proefles aan!

Voel jij een roeping om je te ontwikkelen en relaties te verbeteren met een relatiecoach opleiding? Vraag dan nu een gratis proefles aan en ontdek zelf of het vak van relatiecoach echt bij jou pas! 

Ja ik wil een gratis proefles! »

 

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!