Gratis brochure

lifestyle coach life coach

 

Lifestyle coach / life coach : wat is dat?

Iedereen wil een gezond en evenwichtig leven, en een life coach / lifestyle coach kan daar bij helpen. 

 
Wat is een life coach precies? Een life coach biedt hulp als je in je leven voortdurend kampt met problemen en het gevoel hebt dat je vastloopt in je bestaan. Zo haal je alles uit je leven.
 

Helaas verloopt het leven niet altijd zoals je het zelf zou willen. Je krijgt af te rekenen met je eigen beperkingen en met allerlei onverwachte problemen. Je ondervindt moeilijkheden en bereikt nooit de doelen die je voor ogen had. Als je het gevoel hebt dat je de controle over je leven kwijtraakt en niet verder komt, wordt het tijd om een lifestyle coach in te schakelen. Een lifestyle / life coach stimuleert om zelf naar oplossingen te zoeken en af te rekenen met belemmerende denkpatronen.

 

Wat doet een life coach?

Een life(style) coach is geen therapeut, geen psycholoog, geen psychiater. De cliënt is ook geen ‘patiënt’ en heeft geen ‘ziekte’. Je speelt als lifestyle coach een aanmoedigende, motiverende en stimulerende rol. Je legt je cliënt geen therapie op en je geeft niet je eigen mening. Het is de bedoeling dat je de cliënt zelf laat ontdekken hoe hij zijn leven een andere richting kan uitsturen, door een gezonde levenswijze na te streven en door komaf te maken met vastgeroeste gedachten, denkbeelden en patronen.
 

Het leven wordt er namelijk niet makkelijker op. Werkdruk, relatieproblemen, financiële problemen, verslavingen enzovoorts: het zijn moeilijkheden die vele mensen elke dag ondervinden. Je problemen overwinnen en tegelijkertijd een gezond en evenwichtig leven leiden, is geen gemakkelijke opgave. Het doel van lifestyle coaching is het bereiken van een evenwichtige en gezonde levensstijl, waarin je je eigen mogelijkheden ten volle benut en moeilijkheden de baas wordt.

 

Lifestyle coach / life coach: is dit hetzelfde?

Ja, het zijn alleen iets andere benamingen. Maar over het algemeen is een lifestyle coach hetzelfde als een life coach. Wat men denkt en gelooft, heeft onbewust een invloed op al wat men meemaakt. Een coach laat zijn cliënt daarom naar de gedachten zoeken die onbewust zijn leven beperken en zijn ontplooiing belemmeren. Als de cliënt deze verkeerde denkpatronen kan omvormen naar opbouwende gedachten, verandert zijn beleving van de werkelijkheid. De weg ligt dan open naar een kwaliteitsvoller bestaan en het realiseren van levensdoelen. Een life coach of lifestyle coach begeleidt zijn of haar cliënt in dit boeiende proces van bewustwording en verandering. 

  

Opleiding volgen?

Er bestaan gespecialiseerde opleidingen voor life coaching. De cursus ‘Life coach van NHA bereidt je op een grondige manier voor op dit interessante beroep. De opleiding tot life coach bij NHA duurt gemiddeld 6 maanden, maar je mag er ook korter of (veel) langer over doen. Het studietempo bepaal je bij NHA immers zelf. Je studeert thuis of op eender welke locatie.
 

Verder raden we ook de NHA-opleidingen personal trainer en gewichtsconsulent aan, waarin de nadruk ligt op een gezonde levensstijl, met veel beweging en een evenwichtige voeding. In de cursus stressmanagement studeer je welke factoren leiden tot ongezonde stress en hoe je gezonde stress voordelig kunt benutten.
 

De opleidingen van NHA zijn bedoeld voor thuisstudie. Je hoeft je niet te verplaatsen naar een school om de opleidingen te volgen. Op elke dag van het jaar mag je starten met een cursus. Je bepaalt zelf het studietempo. Tot drie jaar lang word je ondersteund door een persoonlijke docent van NHA. Via het online studieplatform van NHA kom je overigens ook in contact met studiegenoten, zodat je samen eens (online) kunt sparren en ervaringen kunt uitwisselen.
 

Als je op al je opdrachten minstens een voldoende hebt behaald, ontvang je op het einde van je studie het NHA-instituutsdiploma.
 

Wil je eens kennismaken met de kwaliteitsvolle cursussen van NHA? Vraag een gratis proefles aan.

  

Een eigen praktijk opzetten

Vele cursisten starten een zelfstandige praktijk als life of lifestyle coach na het voltooien van hun studie. In de meeste coachingscursussen van NHA word je voorbereid op een boeiende loopbaan als zelfstandig ondernemer. Je kunt de opleidingen meestal combineren met de cursus ‘Bedrijfsbeheer, waarin je meer te weten komt over financiering, marketing, het schrijven van een ondernemingsplan en het voeren van een sluitende boekhouding. Bovendien mag je na het volgen van de meeste coachingscursussen gratis een beroep doen op een ondernemerscoach van NHA. 

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »

 

Gratis tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Start direct met de cursus
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek

Advies nodig?

Bel onze studieadviseurs voor meer informatie over een coachingsopleiding van NHA.

 

03 / 257 51 91

24 uur/dag bereikbaar

Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!