Gratis brochure

 

Persoonlijke coaching studeren

Maak mensen bewust van hun werkelijke capaciteiten en stuur hun leven een nieuwe richting uit. Studeer bij NHA voor persoonlijke coach.

Sommige mensen ervaren voortdurend dezelfde problemen en worden op een pijnlijke manier geconfronteerd met hun eigen beperkingen. De doelen die ze in hun leven hadden vooropgesteld lijken onbereikbaar. Persoonlijke coaching geeft mensen een duwtje in de rug. Mensen kunnen immers veel meer dan ze zelf denken.

Er bestaan verschillende soorten persoonlijke coaches, denk bijvoorbeeld aan een Allround coach of Life coach. Of coaches die de natuur inzetten om hun cliënten te helpen zoals een Wandelcoach of een Paardencoach. Bij NHA kun je je in verschillende coachingsrichtingen verdiepen. 


Een persoonlijk coachingstraject

Wat wil de cliënt bereiken in zijn leven? Met deze cruciale vraag beginnen de meeste personal coaches hun persoonlijk coachingstraject. Het vaststellen van de persoonlijke doelen van de cliënt is een eerste belangrijke stap.

Vervolgens tracht de persoonlijke coach te achterhalen wat zijn cliënt ervan weerhoudt om deze doelen te realiseren. Vaak moeten diepgewortelde en vastgeroeste denkpatronen in het onderbewustzijn van de cliënt overwonnen worden.

Onbewuste gedachten en denkbeelden hebben immers een enorme invloed op de manier waarop mensen het leven en de wereld ervaren. Vele van deze gedachten werken belemmerend op de zelfontplooiing van een mens. Persoonlijke coaching is erop gericht om een cliënt bewust te maken van hinderende denkpatronen die persoonlijke groei afremmen.

 

Zelfontplooiing met de hulp van een persoonlijke groei coach

Als de cliënt zich bewust wordt van wat hem precies afremt in het bereiken van zijn doelen, ligt de weg open voor verandering. Het afrekenen met belemmerende gedachtepatronen en denkbeelden is een belangrijke stap naar persoonlijke groei.

De coach begeleidt zijn cliënt in dit traject, zonder echter de overhand te nemen, zijn mening op te dringen of een oplossing aan te dragen. De bewustwording en verandering moeten steeds vanuit de cliënt zelf komen. De persoonlijke coach speelt slechts de rol van ‘begeleider’, die zijn cliënt op een positieve manier stimuleert en motiveert.

Het uiteindelijke doel van persoonlijke coaching is het blootleggen van de werkelijke capaciteiten van de cliënt, afrekenen met hinderende denkpatronen en de cliënt op weg helpen naar een volledige zelfontplooiing.

Wil je jouw vaardigheden als persoonlijke groei coach uitbreiden? Dan is de opleiding E-coaching de perfecte aanvulling. Met deze opleiding leer je namelijk hoe je jouw vaardigheden online kunt inzetten om cliënten ook op afstand te kunnen helpen.

Wil je zelf leren hoe je zo veel mogelijk uit jezelf en uit het leven kunt halen?  De cursus Persoonlijke Effectiviteit kan je daarbij helpen! 

 

Een persoonlijke coach kan ook ingehuurd worden door bedrijven en organisaties. Met persoonlijke coaching wil een organisatie de werknemers bewustmaken van hun competenties, remmende factoren vaststellen en wegwerken, en zo het aanwezige talent in de organisatie volledig benutten. Dit komt ten goede van zowel de organisatie als de werknemer zelf.

  

Persoonlijke coach worden

In het cursusaanbod van NHA vind je meerdere cursussen die je voorbereiden op een loopbaan als personal coach. In de opleiding Life coach leer je hoe je mensen begeleidt in het zoeken en bereiken van levensdoelen. De cursus Loopbaancoach maakt je duidelijk hoe je cliënten een nieuwe richting laat inslaan in hun carrière.

Naast een coaching opleiding kun je ook in een therapie opleiding leren hoe je anderen helpt bij verschillende problemen in hun leven. Er bestaan veel vormen van therapie, zoals Cognitieve Gedragstherapie (CGT), psychotherapie of groepstherapie. Ook kun je mensen leren begeleiden bij het oplossen van problemen rondom seksuologie en intimiteit met een opleiding Seksuologie. Coaching is een breed vakgebied waarin je verschillende richtingen op kunt.

Vele persoonlijke coaches willen snel een eigen coachingspraktijk opzetten na het voltooien van hun studie. De opleiding Bedrijfsbeheer vormt een uitstekende voorbereiding op een loopbaan als zelfstandige coach.

 

Meer dan 400 thuiscursussen!

Is coachen niets voor jou maar wil je liever mensen in hun dagelijkse werkzaamheden assisteren? Dan is een Personal Assistant opleiding of een Virtual Assistant opleiding misschien interessant voor jou! Toch liever iets anders studeren? Bekijk dan ons aanbod van meer dan 400 thuisopleidingen: 

Alle cursussen bekijken »
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!