Burn-out Coach  

Nú: met GRATIS tablet
Burn-out Coach
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
78,20

of 


€469,00
 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Kies voor de variant met Bedrijfsbeheer
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Help mensen de uitputting te verslaan met de Burn out Coach opleiding

Een burn-out, het kan iedereen overkomen. Uit onderzoek blijkt ook nog dat het in deze dynamische tijden steeds vaker voorkomt. Niet zo gek, want we voelen allemaal de druk om te presteren, op het werk én in sociale kringen. Wil jij anderen helpen en de rust weer terugbrengen? Start dan vandaag nog met de Burn out Coach opleiding.

Een burn-out is het eindstadium van een langdurige periode van (over)spanning. Het is een periode van uitputting en lusteloosheid. Een burn-out gaat niet zomaar over. Om hiervan te herstellen is een actieve aanpak nodig. Een Burn out Coach kan hierbij helpen. Met deze Burn out Coach opleiding doe jij de kennis en skills op die nodig zijn om mensen er weer bovenop te helpen.

 

Help een burn-out voorkomen met de Burn out Coach opleiding

Heb je zelf nog nooit een burn-out meegemaakt? Of van dichtbij gezien wat het met mensen kan doen? Dan is het vaak moeilijk om te begrijpen waar mensen met een burn-out doorheen gaan. Met de opleiding Burn out Coach leer jij hoe je klaar kunt staan voor deze mensen en hoe je ze écht kunt helpen.

Als Burn out Coach ga jij niet alleen aan de slag met mensen die al kampen met een burn-out, maar ook met mensen die een burn-out dreigen te krijgen. De periode van een burn-out is een zware tijd voor de persoon zelf en de mensen in zijn of haar omgeving. Het voorkomen van een burn-out bij één persoon kan veel mensen leed besparen. Met de opleiding Burn out Coach kun jij straks vroegtijdig signalen van een burn-out herkennen.

Werk je in de gezondheidszorg? Bijvoorbeeld als huisarts, maatschappelijk werker of psycholoog? Dan is deze Burn out Coach opleiding zeer geschikt voor jou. Met die kennis die jij opdoet in de opleiding kun jij nog meer mensen helpen. Ook voor loopbaancoaches en HR-medewerkers is deze opleiding een waardevolle toevoeging op het CV.

 

De regie terugkrijgen

Hoe je mensen de handvatten biedt om de regie over hun eigen leven weer terug te krijgen, leer je in deze opleiding. Als Burn out Coach heb jij inzicht in de effecten van chronische stress en de herstelfases die daarbij komen kijken. Je ontdekt hoe je mensen begeleidt in dit proces en hoe je de juiste tips meegeeft om te voorkomen dat een nieuwe burn out in de toekomst op hun pad komt.

 

Eigen coachingspraktijk starten

Na de opleiding Burn out Coach wil jij natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag. Misschien wil je wel je eigen bedrijf opstarten. Wil jij weten wat er nodig is om als zelfstandig ondernemer te starten en succesvol je eigen Coachingspraktijk op te zetten? Volg dan aanvullend de module bedrijfsbeheer.

 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek 

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief acht videolessen over coaching

Deze opleiding bevat ook acht uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de Burn out Coach opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 

De betekenis van stress

We starten met de diepere betekenis achter stress. Je leert onder andere wat stress kan veroorzaken en hoe een stressreactie in het lichaam tot stand komt.

 

Chronische stress

In meerdere lessen duik je in de wereld van chronische stress. Wat zijn de kenmerken van chronische stress? En welke rol speelt werkdruk bijvoorbeeld?

 

Zelfvertrouwen

‘Wat als?’ Je ontdekt de rol van een wankel zelfvertrouwen in het ontstaan van chronische stress en een burn-out. Ook doemdenken staat centraal in deze interessante les.

 

Prestaties

Van prestatiedruk tot perfectionisme. Ook dit zijn factoren die kunnen leiden tot een burn-out.

 

Obstakels

In deze les staan negatieve interpretaties, relaties en de combinatie van werk en privéleven centraal als bronnen voor het opbouwen van chronische stress, die uiteindelijk kunnen leiden tot burn-out.

 

Zelfsturing

Je gedachten hebben een grote invloed op hoe jij in het leven staat. Tijdens deze les leer je wat de mate van controle over jezelf voor invloed op je heeft. Van controledrang tot het leren omgaan met negatieve kritiek.

 

Herstelfasen

Roofbouw stoppen, reserves aanvullen en re-integreren. In drie lessen gaan we dieper in op het herstel na een burn-out. Hoe kun jij als coach iemand bijstaan in dit traject?

 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen zaak starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Eigen zaak starten? Volg aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, ben je helemaal klaar om je eigen zaak te starten! In 15 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen zaak, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.

DIPLOMA

Diploma


Een NHA-instituutsdiploma kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Diploma Bedrijfsbeheer

Kies je voor de combinatiecursus inclusief Bedrijfsbeheer van NHA, dan kun je het onderdeel Bedrijfsbeheer afronden met een examen voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer.

Dit diploma is sinds 1 september 2018 niet meer verplicht om een eigen zaak te mogen starten in Vlaanderen (nog wel verplicht in Wallonië). Maar een goede kennis van bedrijfsbeheer blijft cruciaal. Voor bvba’s zal het financieel plan dat getoond moet worden aan belang toenemen, en dat zal ook gelden voor andere vennootschapsvormen en eenmanszaken. De startende ondernemer moet ook nog altijd leningen, verzekeringen en vergunningen aanvragen. Bij die aanvragen wordt ook de ‘kwaliteit’ van de startende ondernemer en diens ondernemingsplan mee in rekening genomen.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel.

Je kunt je voor dit examen online aanmelden bij:

De Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel
Dienst Economie, Secretariaat van Ondernemersvaardigheden
Tel: 02 800 35 40
Website: www.Brussel-economie-werk.be

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de leszending in delen thuis (zowel bij betaling ineens als bij termijnen) tot de cursus helemaal gereed is. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding Burn-out Coach uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze opleiding Burn-out Coach, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Burn out Coach staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo

 

Burn out Coach + Bedrijfsbeheer

Voor de opleiding Burn out Coach + Bedrijfsbeheer staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!

Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Burn-out Coach
6x €78,20 of €469,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 78,20
of €469,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Burn-out Coach + Bedrijfsbeheer
12x €47,45 of €569,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 47,45
of €569,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!