Gratis brochure

 

Eigen praktijk beginnen als coach

Na je studie een eigen coachingspraktijk beginnen? Bereid je voor met de cursussen van NHA. 

Vele coaches starten een eigen praktijk na hun opleiding. Een eigen zaak oprichten, je eigen baas worden, zelf je tijd indelen en zelf je prioriteiten stellen: het is de droom van velen. Wil jij bijvoorbeeld aan de slag als Life Coach, Dating Coach of Jongerencoach

Om een zelfstandige coachingspraktijk te runnen heb je, naast je specialisatie als coach, ook nog een degelijke basiskennis nodig over bedrijfsbeheer. Met de opleiding Bedrijfsbeheer en de hulp van een ondernemerscoach van NHA ben je goed voorbereid op het zelfstandig ondernemerschap.

 

Een eigen praktijk beginnen als coach

Het ondernemingsplan is de eerste stap op weg naar een eigen praktijk als coach. Dit ondernemingsplan is in feite een gestructureerde weergave van de ideeën die je hebt over je eigen zaak. Wil je een eigen praktijk starten als therapeut? Of een eigen praktijk starten als basispsycholoog? Het begint steeds met een ondernemingsplan.

In dat ondernemingsplan schrijf je wat je precies wilt gaan doen als zelfstandige coach. Welke cliënten zijn je doelgroep? Wat is je specialiteit? Wil je een eigen praktijk starten als Kindercoach of ga je werken als Personal Trainer, Budgetcoach of Loopbaancoach? Wie zijn je concurrenten en hoe ga je de concurrentie een stapje voor blijven?

Natuurlijk is het financiële gedeelte van het ondernemingsplan erg belangrijk. Als je geld wilt gaan lenen voor je zaak, zal een bank of een investeerder jouw financiële plan onder de loep nemen. Schat op een realistische manier je verwachte inkomsten en je verwachte uitgaven. Het verschil tussen beide bepaalt je winst, waarvan je inkomen afhankelijk is.

 

Naar een ondernemingsloket om officieel te starten

Je zelfstandige zaak moet ingeschreven worden in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Daarvoor moet je naar een erkend ondernemingsloket. Je praktijk krijgt een uniek ondernemingsnummer en een btw-nummer. Bij de inschrijving moet je kiezen voor een ondernemingsvorm. Voor een zelfstandige coach zal dit vrijwel steeds een eenmanszaak zijn, tenzij je samen met andere coaches een vennootschap wilt oprichten.

 

Een eigen praktijk beginnen en beheren

Na de inschrijving en de toekenning van een ondernemings- en btw-nummer, mag je van start gaan met je eigen gloednieuwe coachingspraktijk. Misschien zijn je eerste cliënten afkomstig uit je kennissenkring of je familie. Het is van groot belang dat het publiek je praktijk leert kennen. Een interessante website, die hoog scoort in de rangschikking van Google, is onmisbaar.

Schrijf regelmatig interessante blogartikelen over je vakgebied. Ook het gebruik van sociale media mag geen geheimen meer hebben voor jou. Positieve mond-tot-mondreclame blijft natuurlijk de beste vorm van reclame.

Laat de boekhouding van je praktijk het best over aan een ervaren boekhouder. Houd nauwgezet je btw- en belastingaangiften in de gaten.

Met de cursus Bedrijfsbeheer van NHA leer je hoe je een eigen zaak opstart en beheert. Wie direct na het voltooien van een NHA-coachingscursus wil beginnen als zelfstandige, krijgt bovendien gratis hulp van een NHA-ondernemerscoach.

 

NHA biedt in elke branche bedrijfscursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film

 

Alle cursussen bekijken »
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!