Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar Bel mij
Gratis brochure

 

Mental coach worden bij NHA

Studeer voor mental coach met de opleidingen van NHA en help mensen om hun levensdoelen te bereiken.

 

Een atleet moet niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk in topconditie zijn om de beste prestaties te leveren. Daarom deed mental coaching oorspronkelijk zijn intrede in de sportwereld. Tegenwoordig bieden mental coaches ook hulp aan mensen die allerlei moeilijkheden ondervinden in hun dagelijks leven.

 

Van bewustwording naar verandering

Een mental coach geeft mensen geen pasklaar antwoord op de beperkingen en moeilijkheden die ze in hun leven ondervinden. Angst, stress, overspannenheid, problemen op sociaal gebied, problemen op het werk: de coach lost dit niet in één klap op. Wat een mental coach wel doet, is zijn cliënt inzicht geven in onbewuste denkpatronen die zijn leven enorm beïnvloeden. Diepgewortelde negatieve gedachten beperken het bestaan van mensen en maken dat ze steeds met dezelfde moeilijkheden te kampen hebben.

Een mental coach begeleidt mensen in het aanpakken van problemen en het bereiken van doelen. Tijdens coachingsgesprekken helpt hij zijn cliënt om de vastgeroeste manieren van denken te ontdekken die zijn cliënt verhinderen om voluit te gaan in het leven. Als de cliënt deze hinderende manieren van denken kan ombuigen naar positieve en opbouwende denkpatronen, kan er daadwerkelijk iets veranderen. De eerste stappen zijn dan gezet naar het bereiken van levensdoelen en het afrekenen met angsten, geremdheid, schuldgevoelens, onzekerheid enzovoorts.

 

De eigenschappen van een mental coach

Een mental coach is vooral een mensenkenner. Hij is geïnteresseerd in het leven van zijn medemensen, verdiept zich in wat mensen bezielt en wat hen beperkt. Een goede coach stelt doelgerichte vragen en luistert intensief naar zijn cliënt.  Hij dringt door tot de kern van de gedachtewereld van zijn cliënt en laat zijn cliënt zelf storende en belemmerende denkbeelden in zijn geest ontdekken.

De coach speelt niet de baas, dringt zijn eigen mening niet op, oordeelt niet en is altijd positief en motiverend.  De coach laat zijn cliënt bepalen waar hij echt naartoe wil in zijn leven en begeleidt hem met het bereiken van deze doelen.

 

Hoe word je een mental coach

De cursus ‘Life coach’ van NHA vormt een uitstekende voorbereiding op een loopbaan als mental coach. Deze opleiding duurt gemiddeld een half jaar, maar je mag er gerust langer over doen. Tijdens je studie word je begeleid door een ervaren docent van NHA. De leerstof vind je in het studiepakket, maar deze staat in de meeste gevallen ook online op het digitaal leerplatform Plaza van NHA. Na het voltooien van je studie ontvang je, als je minstens een voldoende hebt behaald, het NHA-instituutsdiploma.

Vele cursisten starten een zelfstandige coachingspraktijk na hun opleiding. Een aansluitende cursus ‘Bedrijfsbeheer’ vormt een goede aanvulling op je studie. In deze opleiding leer je hoe je een eigen praktijk succesvol beheert.

Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!