Gratis brochure

 

Business coach voor ondernemers

Studeer voor business coach en laat ondernemers het uiterste uit hun zaak halen.

Een zelfstandige ondernemer heeft heel wat aan zijn hoofd: klanten aantrekken, producten of diensten op tijd leveren, zorgen voor publiciteit, de administratie in orde houden…

Af en toe ziet een ondernemer door de bomen het bos niet meer. Ondernemers die voelen dat ze stilaan aan het vastlopen zijn, schakelen steeds vaker de hulp in van een business coach.

 

Business coaching: doelstellingen bepalen, communiceren en realiseren

Het doel van business coaching is het ondersteunen van de manager en de medewerkers om vastgelegde bedrijfsdoelen te bereiken. Een business coach kan ook hulp bieden bij het opstarten van een nieuw bedrijf.

Samen met de coach bepaalt de ondernemer of de manager de doelstellingen en strategie van een bedrijf. Die doelstellingen kunnen betrekking hebben op allerlei gebieden, bijvoorbeeld op marketingvlak, personeelsbeheer en winstgevendheid. De coach onderzoekt eventuele problemen en struikelblokken en bespreekt samen met de directie hoe moeilijkheden kunnen opgelost worden.

Een business coach ondersteunt de manager ook om de doelstellingen en bedrijfsstrategie duidelijk te maken aan alle medewerkers. De coach begeleidt de directie met het opbouwen van een heldere communicatie met alle medewerkers, zodat iedereen weet waar de onderneming naartoe wil. In combinatie met een aangename bedrijfssfeer verbetert dit het teamwork en de productiviteit in het bedrijf.

 

Executive coaching: persoonlijke ontwikkeling van managers

Een executive coach houdt zich niet rechtstreeks bezig met de strategie van een organisatie en het behalen van bedrijfsdoelen, maar begeleidt (top)managers in hun persoonlijke ontwikkeling.

Executive coaching kan bijvoorbeeld gaan over het vinden van een passende leiderschapsstijl, een betere manier van leidinggeven, het verbeteren van de communicatie met medewerkers enzovoorts. Een executive coach helpt (top)managers met het ontwikkelen van een doeltreffend gedrag en stijl, wat onrechtstreeks de organisatie ten goede komt.

Zowel business coaching als executive coaching hebben uiteindelijk hetzelfde doel: het verbeteren van de prestaties van een bedrijf of organisatie. Bij business coaching is de aanpak direct en focust zich op aspecten die eigen zijn aan de organisatie: strategie, doelen, productiviteit, communicatie, marketing enzovoorts.

De aanpak bij executive coaching is onrechtstreeks: door het gedrag en de stijl van een manager te beïnvloeden, beïnvloedt men ook de performance van het bedrijf.

 

Executive coach en business coach opleiding

Is het je droom om business coach of executive coach te worden? Bij NHA kun je diverse beroepsopleidingen volgen op het vlak van management. Ook de beroepsopleidingen over Marketing en HRM komen een toekomstige business coach van pas.

De opleiding Managementconsultant van NHA vormt ook een stevige basis voor een toekomstige executive coach of business coach. In deze cursus leer je ook hoe je een eigen consultancybureau opstart.

Maak kennis met de kwalitatieve opleidingen van NHA en vraag een gratis proefles aan.

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »

 

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!