Gratis brochure

 

Loopbaanbegeleider worden via NHA

Leer mensen de juiste weg te vinden in hun carrière. Word loopbaanbegeleider met de cursussen van NHA

 

Een loopbaanbegeleider helpt mensen om de juiste richting uit te gaan met hun carrière. Werknemers die het gevoel hebben dat ze zijn vastgelopen in hun baan, roepen vaak de hulp in van een loopbaanbegeleider of loopbaancoach. De coach gaat na welke competenties zijn cliënt heeft en begeleidt zijn cliënt in het bepalen van doelstellingen. Hij stelt eventueel een ontwikkelplan op om de cliënt beter inzetbaar te maken op de arbeidsmarkt. Ook bij NHA kun je een opleiding loopbaancoach volgen.

 

Wie heeft baat bij een loopbaanbegeleider?

Er zijn vele redenen waarom mensen niet tevreden zijn met hun huidige werksituatie. Sommigen missen uitdaging en variatie in hun werk, anderen kunnen de werkdruk niet aan, nog anderen raken ‘vastgeroest’ in hun baan. Wie zijn carrière een andere wending wil geven maar niet weet hoe dit aan te pakken, heeft baat bij een loopbaanbegeleider. Een loopbaancoach zorgt ervoor dat mensen een heldere kijk krijgen op hun capaciteiten en competenties, en welk soort job voor hen geschikt zou zijn. Een loopbaanbegeleider ondersteunt zijn cliënten eveneens bij beslissende stappen in hun carrière.

 

De coach voert regelmatig gesprekken met zijn cliënt en gaat na wat deze werkelijk wil bereiken op professioneel vlak. Hij stippelt samen met zijn cliënt een plan uit om deze doelen te realiseren en blijft zijn cliënt voortdurend ondersteunen tijdens het coachingstraject.  

 

Erkenning loopbaancoach

De Vlaamse overheid stimuleert en subsidieert loopbaancoaching. In Vlaanderen kunnen werknemers en zelfstandigen voor weinig geld loopbaanbegeleiding krijgen bij erkende loopbaancentra. Om de 6 jaar hebben werknemers en zelfstandigen recht op 8 uur loopbaanbegeleiding door een erkende loopbaancoach, gesplitst in 2 pakketten van 4 uur.

 

 

Loopbaancoach worden 

Wil je zelf loopbaanbegeleider worden? Zou je anderen willen helpen met het bepalen van doelstellingen op professioneel vlak en richting geven aan hun carrière? Wie een erkende opleiding loopbaancoach wil volgen, kan terecht bij meerdere aanbieders.

 

In het pakket van NHA vind je de uitstekende thuiscursus ‘Loopbaancoach’.  Gemiddeld doe je 6 maanden over deze cursus, bij een normaal studietempo van 4 uur per week. Wil je liever een korte opleiding loopbaancoach? Studeer dan meer uren per week en voltooi de cursus in een kortere periode. Jij bepaalt zelf hoe lang of hoe kort je over deze opleiding doet.

 

Vele coaches richten na hun opleiding een zelfstandige praktijk op. Het runnen van een zelfstandige zaak vergt wel wat voorbereiding. Je moet bijvoorbeeld een ondernemingsplan opstellen, cliënten aantrekken, je zaak bekendheid geven. In de cursus ‘Bedrijfsbeheer’ komen al deze aspecten aan bod.

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »

 

Gratis tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Start direct met de cursus
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek

Advies nodig?

Bel onze studieadviseurs voor meer informatie over een coachingsopleiding van NHA.

 

03 / 257 51 91

24 uur/dag bereikbaar

Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!