Gratis brochure

 

Loopbaanbegeleider worden via NHA

Leer mensen de juiste weg te vinden in hun carrière. Word loopbaanbegeleider met de cursussen van NHA

Een loopbaanbegeleider helpt mensen om de juiste richting uit te gaan met hun carrière. Werknemers die het gevoel hebben dat ze zijn vastgelopen in hun baan, roepen vaak de hulp in van een loopbaanbegeleider of loopbaancoach.

De coach gaat na welke competenties zijn cliënt heeft en begeleidt zijn cliënt in het bepalen van doelstellingen. Hij stelt eventueel een ontwikkelplan op om de cliënt beter inzetbaar te maken op de arbeidsmarkt.

Wil je zelfstandig loopbaanbegeleider worden? Ook bij NHA kun je een opleiding loopbaancoach volgen.

 

Wie heeft baat bij loopbaanbegeleiding?

Er zijn vele redenen waarom mensen niet tevreden zijn met hun huidige werksituatie. Sommigen missen uitdaging en variatie in hun werk, anderen kunnen de werkdruk niet aan, nog anderen raken ‘vastgeroest’ in hun baan. Wie zijn carrière een andere wending wil geven maar niet weet hoe dit aan te pakken, heeft baat bij een loopbaanbegeleider.

Zelfstandig loopbaanbegeleider worden betekent dat je gaat zorgdragen dat mensen een heldere kijk krijgen op hun capaciteiten en competenties en welk soort job voor hen geschikt zou zijn. Een loopbaanbegeleider ondersteunt zijn cliënten ook bij beslissende stappen in hun carrière.

 

Coachingstraject

De coach voert regelmatig gesprekken met zijn cliënt en gaat na wat deze werkelijk wil bereiken op professioneel vlak. Hij stippelt samen met zijn cliënt een plan uit om deze doelen te realiseren en blijft zijn cliënt voortdurend ondersteunen tijdens het coachingstraject.  

 

Zelfstandig loopbaancoach of loopbaanbegeleider worden? 

Wil je loopbaancoach of loopbaanbegeleider worden? Er is geen verschil tussen deze twee jobs. Het zijn namelijk synoniemen van elkaar.  Om dit carrièrepad te volgen, kun je dus zowel een opleiding tot loopbaancoach als loopbaanbegeleider volgen.

Wil je zelf loopbaanbegeleider worden? Zou je anderen willen helpen met het bepalen van doelstellingen op professioneel vlak en richting geven aan hun carrière? Een opleiding van NHA is dan een goede keuze.  

Wist je trouwens dat de Vlaamse overheid loopbaancoaching stimuleert en subsidieert? In Vlaanderen kunnen werknemers en zelfstandigen voor weinig geld loopbaanbegeleiding krijgen bij erkende loopbaancentra. Om de 6 jaar hebben werknemers en zelfstandigen recht op 8 uur loopbaanbegeleiding door een erkende loopbaancoach, gesplitst in 2 pakketten van 4 uur.

 

Loopbaancoach worden 

Wil jij loopbaanbegeleider worden? In het pakket van NHA vind je een uitstekende thuiscursus Loopbaancoach. Gemiddeld doe je 6 maanden over deze cursus, bij een normaal studietempo van 4 uur per week.

Wil je liever een korte opleiding volgen om loopbaancoach te worden? Studeer dan meer uren per week en voltooi de cursus in een kortere periode. Jij bepaalt zelf hoe lang of hoe kort je over deze opleiding doet.

Vele coaches richten na hun opleiding een zelfstandige praktijk op. Het runnen van een zelfstandige zaak vergt wel wat voorbereiding. Je moet bijvoorbeeld een ondernemingsplan opstellen, cliënten aantrekken en je zaak bekendheid geven. In de cursus Bedrijfsbeheer komen al deze aspecten aan bod.

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »

 

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!