Gratis brochure

 

Word spiritueel coach

Geef mensen inzicht in hun leven en gedachten.  

Veel personen ervaren remmingen en voelen zich belemmerd bij het streven naar persoonlijke doelen. Dit is meestal niet te wijten aan de omgeving of aan de maatschappij. De oorzaak is te vinden in de menselijke geest. Keer na keer vallen mensen terug op dezelfde hinderende gedachtepatronen, zodat verandering en verbetering onmogelijk is. Een spiritueel coach maakt zijn cliënten bewust van wie ze werkelijk zijn, van wat ze voelen en denken.

 

Verandering begint in de geest van mensen

Om problemen in het leven te overwinnen en levensdoelen te bereiken, moeten blokkerende denkpatronen in de menselijke geest weggenomen worden. Een spiritueel coach maakt mensen bewust van de enorme invloed van onbewuste hinderende denkpatronen op het dagelijks bestaan.

Deze belemmerende gedachten moeten eerst blootgelegd worden, om ze nadien om te vormen tot positieve, opbouwende gedachten en gevoelens. Zo krijgt een persoon inzicht in wie hij werkelijk is, met zijn beperkingen, maar ook met zijn enorme mogelijkheden. Het gevolg is een positief en realistisch zelfbeeld, het geloof in het eigen kunnen en de realisatie van persoonlijke doelen.

Een spiritueel coach helpt en motiveert zijn cliënt in gans dit proces.   

 

De inbreng van een spiritueel coach

Een spiritueel coach heeft de rol van begeleider, die zijn cliënt stimuleert en inspireert. In coachingsgesprekken blijft hij op een positieve manier vragen stellen tot de blokkades en belemmeringen in de geest van zijn cliënt volledig zijn blootgelegd. De coach moedigt zijn cliënt aan om zelf deze blokkades om te vormen tot constructieve denkpatronen.

Bij spirituele coaching, en overigens ook bij andere vormen van coaching, is het de cliënt zelf die naar oplossingen van zijn problemen zoekt. De coach moedigt zijn cliënt aan om na te denken over zichzelf, maar zal nooit de baas spelen in het gesprek of zijn eigen mening opdringen.

 

Opleiding en vaardigheden van een spiritueel coach

Voel je je geroepen om spiritueel coach te worden? De opleiding van een spiritueel coach is vergelijkbaar met een opleiding mental coach of life coach. In de opleiding leer je om op een stimulerende manier vragen te blijven stellen aan je cliënt, tot je de diepe oorzaak van de problemen bereikt. Je leert omgaan met gevoelens en emoties, en met eventuele weerstand tijdens het gesprek.

Actief luisteren, voor 100% aandacht geven aan je cliënt en op een positieve manier je cliënt motiveren, zijn belangrijke vaardigheden die een toekomstige coach moet bezitten.

In het aanbod van NHA vind je diverse coachingscursussen. De opleiding Life Coach is een uitstekende voorbereiding op een loopbaan als spiritueel coach. Als je ook de aanvullende opleiding Bedrijfsbeheer volgt, heb je voldoende bagage om nadien te starten als zelfstandige coach.

 

Meer interessante opleidingen

- Reiki cursus
- Aromatherapie opleiding: leer alles over essentiële olie
- Cursus Natuurlijke Geneeswijzen
- Yoga cursus
- Cursus Massage
- Herborist opleiding
- Ayurveda opleiding - ontdek wat Ayurveda is en hoe je het kunt inzetten om het welzijn van jezelf én anderen te verbeteren

 

Alle cursussen bekijken »
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!