Gratis brochure

Toegepaste psychologie

De algemene psychologie bestudeert het gedrag en het innerlijke leven van mensen. De toegepaste psychologie past deze kennis over het gedrag van mensen toe om problemen en vraagstukken op te lossen, bijvoorbeeld problemen met werknemers in een organisatie, mensen die ‘abnormaal’ gedrag vertonen of kinderen en jongeren met een opvoedingsproblematiek. Wie omwille van zijn werk of louter uit interesse geïnteresseerd is in een opleiding psychologie, vindt bij NHA een ruim aanbod aan thuiscursussen op het vlak van toegepaste psychologie.

 

Toegepaste psychologie volgen zonder naar school te gaan

Misschien werk je in het onderwijs, in de gezondheidszorg of bij de personeelsdienst van een organisatie en wil je het gedrag van kinderen, jongeren, patiënten of werknemers beter leren begrijpen? Of ben je gewoon geïnteresseerd in het gedrag van mensen in het algemeen? Bij NHA is het mogelijk om meerdere cursussen psychologie van huis uit te volgen.
 

Van bedrijfspsychologie tot klinische psychologie

Voor medewerkers van HR-diensten en leidinggevenden is bijvoorbeeld de NHA-cursus ‘Bedrijfspsychologie’ interessant. In deze opleiding wordt dieper ingegaan op aspecten als leidinggeven, conflicthantering, communicatie en motivatie. Voor therapeuten, opvoeders, pedagogen en personeel in de gezondheidszorg vormt de cursus ‘Klinische psychologie’ een waardevolle aanvulling. In deze opleiding leer je veel bij over afwijkend of ‘abnormaal’ menselijk gedrag, bijvoorbeeld overdreven agressie, angsten, depressie en burn-out. NHA biedt diverse andere cursussen aan over verschillende toepassingen van de psychologie, bijvoorbeeld een cursus praktische psychologie, kinderpsychologie, ontwikkelingspsychologie, sociale psychologie enzovoorts.

 

Je kennis vergroten op een aangename manier

Het is perfect mogelijk om de NHA-opleidingen over toegepaste psychologie te combineren met je werk. Je hoeft niet op tijd in een of andere school te zijn en je kiest zelf hoeveel uur per week je studeert. Je persoonlijke docent verbetert je huiswerk en evalueert je vorderingen. Begrijp je een stuk van de leerstof niet of zit je met een prangende vraag? Contacteer je persoonlijke docent voor hulp en advies.

 
Op de digitale leeromgeving Plaza vind je de leerstof van vrijwel alle opleidingen terug. Je komt via dit platform ook in contact met andere cursisten die zich samen met jou door de leerstof worstelen. Na het indienen van alle huistaken en opdrachten ontvang je een NHA-getuigschrift als je gemiddeld een voldoende hebt gescoord. Om een NHA-instituutsdiploma van de gekozen opleiding te behalen, mag je deelnemen aan een online examen. Sta je te popelen om je te verdiepen in de toegepaste psychologie? Vraag vrijblijvend een gratis proefles aan!

Gratis tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld als je werkgever voor je betaalt.

KMO-Portefeuille
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms tot 30% of 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan je werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Start direct met de cursus
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!