Gratis brochure

Toegepaste psychologie

De algemene psychologie bestudeert het gedrag en het innerlijke leven van mensen. De toegepaste psychologie past deze kennis over het gedrag van mensen toe om problemen en vraagstukken op te lossen, bijvoorbeeld problemen met werknemers in een organisatie, mensen die ‘abnormaal’ gedrag vertonen of kinderen en jongeren met een opvoedingsproblematiek.

Wie omwille van zijn werk of louter uit interesse geïnteresseerd is in een opleiding psychologie, vindt bij NHA een ruim aanbod aan thuiscursussen op het vlak van toegepaste psychologie. Denk bijvoorbeeld aan een cursus Praktische Psychologie, Kinderpsychologie of Ontwikkelingspsychologie. Maar ook in een opleiding als Seksuologie verdiep je je bijvoorbeeld in het psychologische aspect van seksuologie. 

 

Volg een opleiding toegepaste psychologie vanuit huis

Misschien werk je in het onderwijs, in de gezondheidszorg of bij de personeelsdienst van een organisatie en wil je het gedrag van kinderen, jongeren, patiënten of werknemers beter leren begrijpen? Of ben je gewoon geïnteresseerd in het gedrag van mensen in het algemeen? Bij NHA is het mogelijk om meerdere cursussen toegepaste psychologie van huis uit te volgen.
 

Zet toegepaste psychologie in tijdens je werk

Voor medewerkers van HR-diensten en leidinggevenden is bijvoorbeeld de NHA cursus Bedrijfspsychologie interessant. In deze opleiding wordt dieper ingegaan op aspecten als leidinggeven, conflicthantering, communicatie en motivatie.

Voor therapeuten, opvoeders, pedagogen en personeel in de gezondheidszorg vormt de opleiding Klinische Psychologie een waardevolle aanvulling. In deze opleiding leer je veel bij over afwijkend of ‘abnormaal’ menselijk gedrag, bijvoorbeeld overdreven agressie, angsten, depressie en burn-out.

Ook in een cursus Sociale Psychologie doe je waardevolle kennis op over hoe mensen elkaar (onbewust) beïnvloeden. Met een opleiding toegepaste psychologie van NHA doe jij kennis op die je direct kunt inzetten tijdens je werk. 

 

Vergroot je kennis op een aangename manier

Het is perfect mogelijk om een opleiding toegepaste psychologie van NHA te combineren met je werk. Je hoeft niet op tijd in een of andere school te zijn en je kiest zelf hoeveel uur per week je studeert. Je persoonlijke docent verbetert je huiswerk en evalueert je vorderingen. Begrijp je een stuk van de leerstof niet of zit je met een prangende vraag? Contacteer je persoonlijke docent voor hulp en advies.

Op de digitale leeromgeving Plaza vind je de leerstof van vrijwel alle opleidingen terug. Je komt via dit platform ook in contact met andere cursisten die zich samen met jou door de leerstof worstelen.

Na het indienen van alle huistaken en opdrachten ontvang je een NHA-getuigschrift als je gemiddeld een voldoende hebt gescoord. Om een NHA-instituutsdiploma van de gekozen opleiding te behalen, mag je deelnemen aan een online examen.

Sta je te popelen om je te verdiepen in de toegepaste psychologie? Vraag vrijblijvend een gratis proefles aan!

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!