Gratis brochure

loopbaanbegeleiding

 

Wat is loopbaanbegeleiding?

Mensen begeleiden in het nemen van de juiste stappen in hun carrière? Studeer voor loopbaancoach bij NHA. 

Je brengt een groot stuk van je leven op je werk door. De pensioenleeftijd wordt hoger, de werkdruk groter, de eisen die de baas aan je stelt steeds lastiger.  Om je goed in je vel te blijven voelen is het belangrijk dat je voldoening blijft halen uit je werk.

Als dat niet meer het geval is, wordt het tijd om naar een andere job uit te kijken. Loopbaanbegeleiding helpt je om je carrière de gewenste richting uit te sturen. Maar wat is loopbaanbegeleiding precies, en is een loopbaancoach opleiding misschien iets voor jou?

 

Loopbaanbegeleiding, wat is dat?

Loopbaanbegeleiding is een vorm van coaching of begeleiding waarbij je samen met een loopbaancoach je huidige werksituatie analyseert en bepaalt welke richting je uit wilt in je loopbaan. Je voert regelmatige gesprekken met je coach, waarbij je probeert te ontdekken wat je werkelijk wilt bereiken in je carrière en wat jouw competenties en kwaliteiten zijn.

In de gesprekken met je coach wordt ook duidelijk wat je tof of vervelend vindt aan je huidige job, waarom je eventueel van job wilt veranderen en wat je verwachtingen zijn in een nieuwe werksituatie.

 

Wat is het doel?

Loopbaanbegeleiding maakt je in de eerste plaats bewust van je eigen capaciteiten en competenties die van belang zijn in de arbeidsmarkt. Bovendien helpt loopbaanbegeleiding jou om voor jezelf uit te maken wat je professioneel wilt bereiken en welke doelstellingen je wilt nastreven.

Op basis van een persoonlijk ontwikkelplan ondersteunt een loopbaancoach jou om beter inzetbaar te zijn op de arbeidsmarkt en om je professionele doelen te realiseren.

Heb je bij je huidige werkgever het gevoel dat je niet meer kunt doorgroeien? Ben je vastgeroest in je baan en is je enige doel je job zonder kleerscheuren ‘uit te zitten’ tot aan je pensioen? Dan is het aangeraden om de hulp van een loopbaancoach in te roepen. De coach zorgt ervoor dat je met andere ogen naar je werksituatie kijkt, nieuwe kansen ziet en nieuwe uitdagingen durft aan te gaan.

Kortom, wat is het nut van loopbaanbegeleiding? Iemand niet laten verkommeren in een uitzichtloze job, maar zijn capaciteiten ten volle benutten in de arbeidsmarkt. 

 

Hoe word ik loopbaancoach?

Wil jij loopbaanbegeleider worden en wil je mensen helpen in het uitstippelen van een boeiende carrière? Om loopbaancoach te worden moet je een degelijke opleiding achter de rug hebben.

NHA biedt diverse opleidingen in psychologie en coaching opleidingen aan, waaronder de opleiding Loopbaancoach. In deze opleiding komen alle aspecten aan bod die je nodig hebt om als een ervaren coach andere mensen te begeleiden bij de ontwikkeling van hun loopbaan.

Droom je ervan om als loopbaancoach een zelfstandige coachingspraktijk op te starten? Dan raden we je aan om aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer van NHA te volgen. 

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »

 

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!