Gratis brochure

 

Als motivational coach mensen motiveren

Zet mensen ertoe aan om hun levensdoelen na te streven. Word motivational coach met de opleidingen van NHA. 

 

Door allerlei moeilijkheden, een negatief zelfbeeld en verkeerde denkpatronen ontbreekt vaak de motivatie om persoonlijke levensdoelen daadwerkelijk na te streven. Een motivational coach helpt zijn cliënten om doelstellingen te ontdekken en met de vereiste motivatie deze doelen te realiseren.

 

Wat doet een motivational coach?

Net als andere coaches voert een motivational coach diepgaande gesprekken met zijn cliënt. De coach helpt zijn cliënt om persoonlijke levensdoelen te (her)ontdekken en probeert te achterhalen waarom de cliënt de motivatie mist om deze doelen te realiseren. Vaak ligt een laag zelfbeeld (‘ik kan het toch niet’) of een belemmerende manier van denken (‘mijn omgeving wil niet dat ik dit doe’) aan de grondslag. Andere belangrijke oorzaken van een dalende motivatie zijn het steeds blijven uitstellen van acties, een gebrek aan aanmoediging en onduidelijke levensdoelen.

Een motivational coach begeleidt zijn cliënt is het overwinnen van deze ‘motivatiedoders’. De coach laat zijn cliënt onbewuste hinderende gedachtepatronen ontdekken, moedigt zijn cliënt aan en leert zijn cliënt om positief te denken. Hij begeleidt zijn cliënt in het verwerven van een heel nieuw denkpatroon. Angst om te falen wordt omgezet in enthousiasme om vooruit te raken. Tegenslagen zijn geen reden meer om op te geven, maar worden voortaan beschouwd als mogelijkheden om bij te leren. De coach ondersteunt zijn cliënt voortdurend in heel dit proces.

 

Motivational speaker worden

Er is een verschil tussen een motivational speaker en een coach. Een coach werkt met individuele cliënten. Hij start met individuen een coachingstraject op en blijft zijn cliënten persoonlijk begeleiden zolang het nodig is.

Een motivational speaker daarentegen spreekt tot groepen van mensen, soms zelfs tot een grote massa. De boodschap van een motivational speaker is steeds positief, inspirerend en motiverend. Het is aan de toehoorders om met deze motiverende boodschap aan de slag te gaan in hun dagelijks leven.

Om een motivational speaker te worden moet je in de eerste plaats een expert zijn in het onderwerp waarover de boodschap gaat. Vanzelfsprekend moet je goed kunnen spreken voor een groot publiek. Het is belangrijk dat je voeling hebt met je toehoorders en met een vlotte en levendige stijl de aandacht weet te behouden.

 

Word personal motivation coach met de cursussen van NHA

In het gevarieerde cursusaanbod van NHA vind je diverse coachingscursussen, die je leren om effectieve coachingsgesprekken te voeren met je cliënten. De opleiding ‘Life coach’ sluit goed aan bij de werkzaamheden van een personal motivation coach.

Na het voltooien van een coachingscursus is het mogelijk om de opleiding ‘Bedrijfsbeheer’ te volgen. Deze opleiding wordt sterk aanbevolen voor wie nadien als een zelfstandige motivational coach aan de slag wil gaan.

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »

 

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Start direct met de cursus
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek

Advies nodig?

Bel onze studieadviseurs voor meer informatie over een bedrijf starten.

 

03 / 257 51 91

24 uur/dag bereikbaar

Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!