Gratis brochure

 

Train de trainer voor coaches

Nood aan verdieping van je kennis als coach? Verbeter je coachingsvaardigheden met een coachingscursus van NHA.

Train de trainer is een concept waarbij personen die zelf training geven of coachen, een bijkomende opleiding volgen om hun vaardigheden verder te ontwikkelen.

Als coach heb je soms het gevoel dat je meer resultaat zou kunnen halen uit de coachingsgesprekken met je cliënt. Een opleiding waarmee je je coachingstechnieken kritisch bekijkt en bijschaaft, komt dan van pas. In het cursusaanbod van NHA vind je talrijke coachingscursussen die je daarbij helpen..

 

 Investeer in je toekomst

Start vandaag nog met de opleiding Train de Trainer

 

Bekijk de opleiding Train de Trainer »

 

Wat is coaching? 

Een coach helpt een cliënt met het realiseren van persoonlijke doelen en het overwinnen van problemen. Het uiteindelijke doel van coaching is het verbeteren van de levenskwaliteit van de cliënt. Er bestaan verschillende coaches die mensen helpen met diverse problemen in het leven: life coaches, budgetcoaches, loopbaancoaches, dating coaches enzovoorts.

Wat deze coaches allemaal gemeen hebben, is dat ze intensief moeten praten met hun cliënt. Meer nog, tijdens een coachingsgesprek moeten ze doordringen tot de kern van het probleem. Dat betekent dat een coach gericht vragen moet kunnen stellen en erg goed moet kunnen luisteren.

Een coach geeft geen pasklare oplossingen voor moeilijkheden waarmee mensen kampen. Er is geen sprake van een ‘behandeling’ of ‘therapie’. De coach is begeleider, die zijn cliënt zelf naar oplossingen laat zoeken en zijn eigen mening nooit opdringt. Een van de belangrijkste vaardigheden van een goede coach is daarom het vermogen om te motiveren, stimuleren en inspireren. 

 

Train de trainer opleiding

  

Welke vaardigheden moet een coach nog bezitten?

Naast doelgerichte vragen kunnen stellen, intensief luisteren en een motiverende rol spelen, moet een goede coach nog een aantal andere vaardigheden beheersen:

 • Een coachingsgesprek in een positieve sfeer laten verlopen; geen dingen afkeuren, maar de nadruk leggen op zaken die goed lopen.
 • Een coach moet zorgen voor een gepersonaliseerde aanpak. Wat voor de ene cliënt goed werkt, werkt voor de andere niet. Coaching is altijd maatwerk.
 • Zich zo goed mogelijk inleven in de situatie van de cliënt en bepaalde problemen in het juiste perspectief zien. Een coach moet niet alles meegemaakt hebben wat zijn cliënt meemaakt, maar een brede levenservaring helpt wel.
 • Geïnteresseerd zijn in mensen en het vak eerder ziet als een roeping dan als een baan.

 

 

Word trainer met de opleiding Train de trainer

Ben je klaar om anderen te inspireren en te helpen groeien?

 

De opleiding Train de Trainer is jouw kans om je expertise te combineren met je enthousiasme en anderen te helpen groeien.

Word meer dan een vakinhoudelijke expert. Ontwikkel je tot een bevlogen trainer die met impact leert. In deze opleiding leer je de kneepjes van het vak: van trainingsvaardigheden tot rollenspellen en van groepsprocessen tot meeslepende presentaties.

Deel je kennis met passie, creëer een interactieve leeromgeving en zie je deelnemers transformeren. De opleiding Train de Trainer geeft je de tools om een blijvende impact te maken op hun leven en carrières.

 

Ben je klaar om je potentieel als trainer te ontgrendelen?

Schrijf je nu in en start je reis naar een carrière vol inspiratie en groei.

 

Bekijk de opleiding Train de Trainer »

 

 

Meer coachingscursussen

Een goede coach probeert zichzelf voortdurend te ontwikkelen en zijn cliënten beter te helpen. De coachingscursussen van NHA vormen een uitstekende basis om jezelf als trainer verder te trainen.

In het cursusaanbod van NHA vind je een ruime keuze aan opleidingen, waarmee je je vakkennis kan verbreden. Wie bijvoorbeeld als persoonlijke coach werkt, kan zich verdiepen in de cursussen Life Coach, Loopbaancoach of Dating coach. Train de trainer: een concept dat ook voor een coach erg belangrijk is.

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »

 

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!