Gratis brochure

 

Wat verdient een life coach?

Een life coach bezit meestal een zelfstandige praktijk. Zijn inkomsten hangen onder andere af van onderstaande factoren. 

 

Steeds vaker hoort men tegenwoordig de term ‘life coach’. Een life coach is geen drukbezocht therapeut of een rijke ‘wonderdokter’. Het is een coach, die mensen begeleidt met allerlei moeilijkheden in hun dagdagelijks leven en hen helpt hun levensdoelen te bereiken. Wat verdient een life coach? Dat hangt ervan af hoeveel cliënten hij over de vloer krijgt, hoeveel ervaring hij bezit, welke opleiding hij gevolgd heeft en hoe goed hij zijn eigen zaak beheert.

 

De eigenschappen van een goede life coach

Een zelfstandige life coach moet een aantal vaardigheden en eigenschappen bezitten om een goed draaiende praktijk op te bouwen, waarvan hij comfortabel kan leven:

  • Hij moet geïnteresseerd zijn in mensen en zelf voldoende levenservaring bezitten.
  • Hij moet een doelgericht coachingsgesprek kunnen voeren zodat hij de diepe oorzaak van de problemen van de cliënt kan bereiken. In de meeste gevallen zijn moeilijkheden het gevolg van een verkeerde manier van denken, van vastgeroeste denkpatronen waarvan de cliënt zich niet bewust is.
  • Hij mag zijn eigen mening niet laten overheersen en geen oplossingen of raadgevingen opdringen. Het is aan de cliënt om zelf naar oplossingen voor zijn moeilijkheden te zoeken.

Wat een life coach verdient, hangt onder meer af van de mate waarin hij deze eigenschappen en vaardigheden bezit. Vanzelfsprekend kan een ervaren life coach die al jarenlang in het vak zit en een bepaalde bekendheid heeft verworven, een groter bedrag vragen voor zijn coachingsgesprekken. Over het algemeen is het loon van een life coach min of meer vergelijkbaar met dit van een zelfstandige psycholoog of therapeut.

 

De opleiding van een life coach

De opleiding van een life coach is, naast zijn ervaring, eveneens een factor die zijn inkomsten beïnvloedt. Life coaching is niet een beroep dat zomaar iedereen kan uitvoeren. Een life coach is een professional, die een doelgerichte opleiding heeft gevolgd om mensen te coachen.

Bij NHA kun je de cursus ‘Life coach’ volgen. Bij een gemiddeld studietempo doe je een half jaar over de cursus. Je mag echter steeds in je eigen tempo studeren en langer over de cursus doen. Op het einde behaal je het NHA-instituutsdiploma ‘Life coach’.

 

Een zelfstandige praktijk starten

Na het voltooien van de opleiding starten de meeste life coaches een zelfstandige praktijk. De cursus ‘Bedrijfsbeheer’ bereidt je voor op het winstgevend runnen van je zaak. Je leert er bijvoorbeeld de beginselen van boekhouding, de manier waarop je een ondernemingsplan opstelt en hoe je je zaak bekendheid geeft via een website en sociale media. 

Wat verdient een life coach? Dat hangt af van diverse factoren. Een succesvol life coach die zijn praktijk als een goed manager runt, mag rekenen op een behoorlijk inkomen en een boeiende loopbaan. 

 

NHA biedt in elke branche bedrijfscursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle bedrijfscursussen bekijken »

 

Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Start direct met de cursus

Advies nodig?

Bel onze studieadviseurs voor meer informatie over een coachingscursus.

 

03 / 257 51 91

24 uur/dag bereikbaar

Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!