Personal Trainer  

Nú met GRATIS tablet
Personal Trainer
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
43,25

of 


€519,00
4.6/5

Beoordeeld door 20 student(en)

 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Kies voor de variant met Bedrijfsbeheer
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Ben je ambassadeur voor fit en gezond leven? Volg de opleiding Personal Trainer

Anderen helpen om zo fit en gezond mogelijk te blijven? In de opleiding Personal Trainer leer je hoe je mensen motiveert en op de juiste wijze laat werken aan hun gezondheid. Na het succesvol afronden van deze opleiding, heb jij de perfecte basis om te starten als zelfstandig personal trainer.

Na het volgen van de Personal Trainer opleiding weet je hoe je fit en gezond blijft. Maar ook hoe je iemand kunt begeleiden en stimuleren om zijn of haar conditie op peil te houden.

Naast de technische kant van het trainen, leer je ook wat mensen wel en niet motiveert op zowel geestelijk als fysiek vlak. Zo kun je hen optimaal begeleiden in hun weg naar een gezondere levensstijl.

In deze Personal Trainer opleiding leer je over de anatomie van het menselijk lichaam, inspanningsfysiologie, trainingsleer, voeding en sport. Je leert alles wat nodig is om te starten als zelfstandige personal trainer.
 

Fitnesstrainer

Je start met de module Fitnesstrainer A. In deze eerste module van de opleiding Personal Trainer leer je over het menselijk lichaam, over doeltreffende fitnesstrainingen en trainingstoestellen.

Klanten begeleiden is een belangrijk onderdeel van deze opleiding. Een personal trainer zorgt ervoor dat de klant fit wordt én blijft. Tegelijkertijd werk je ook aan een goede, duurzame klantrelatie.
 

Voedingsleer

Vervolgens begin je aan de module Voedingsleer. Je bouwt grondige kennis op over de energiebehoefte van de mens en hoe het menselijk lichaam functioneert. Je weet wat je kunt bereiken met de juiste trainingsdoelen.

Na het afronden van de Personal Trainer opleiding weet je het nodige over voedingsstoffen en levensmiddelen. Je kunt ook een behandelplan opstellen en je geeft voedingsadviezen op maat. 
 

Word zelfstandige personal trainer met deze opleiding

Droom jij van een job als zelfstandig personal trainer? Wil jij graag de deuren van je eigen bedrijf openen? Dan is deze opleiding tot personal trainer echt iets voor jou!

Tijdens de opleiding leer je stapsgewijs hoe je een succesvolle personal trainer wordt. Je leert alles wat nodig is. Op een duidelijke en stapsgewijze manier doorloop je de lesstof. Van blessurepreventie tot behandeling en van voedingsleer tot het bereiden van voeding; alles komt uitgebreid aan bod in deze interessante opleiding tot personal trainer.

Volg de opleiding en je kunt vol vertrouwen als zelfstandige aan de slag. Liever werken voor een sport- of wellnesscentrum? Ook dat is mogelijk! Jij hebt de juiste basis gelegd voor een mooie carrière in de wereld van personal trainers dankzij deze opleiding.
 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek 

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief acht videolessen over coaching

Deze opleiding bevat ook acht uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Personal Trainer

De opleiding Personal Trainer bestaat uit twee modules die personal training telkens vanuit een ander perspectief benaderen.
 

Fitnesstrainer

In deze module leer je alles wat nodig is om op de fitnessvloer het beste uit mensen naar boven te halen. In 12 lessen behandelen we de basis van het geven van een effectieve fitnesstraining. Naast de kennis van trainingstoestellen verdiep jij je in de anatomie van het lichaam en de werking van spieren.

Ook klantbegeleiding vormt een belangrijk onderdeel van deze module. Want een goede personal trainer zorgt niet alleen voor een duurzame conditie van de klant, maar ook voor een duurzame klantrelatie!
 

Voedingsleer

In de tweede module van de opleiding Personal Trainer leer je in 22 lessen welke factoren van invloed zijn op de energiebehoefte van de mens en hoe het menselijk lichaam is opgebouwd.

Je leert onder andere meer over voedingsstoffen en levensmiddelen, het opstellen van een behandelplan en het geven van voedingsadviezen. Aan het einde van deze module weet je heel goed wat de relatie is tussen lichaam en voeding.
 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen zaak starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Eigen zaak starten? Volg aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, ben je helemaal klaar om je eigen zaak te starten! In 15 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen zaak, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Personal Trainer, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Personal Trainer + Bedrijfsbeheer

Het is goed uitgelegd in de cursus en de opvolging is ook super

10/10
Personal Trainer + Bedrijfsbeheer

Alles is heel duidelijk en de leerkrachten zijn ook top

10/10
Personal Trainer

Alles zeer goed , niets op aan te merken nog momenteel

10/10
Personal Trainer

Heel aangenaam om op mijn eigen tempo te studeren, ideaal te combineren met een vaste job.

DIPLOMA

Diploma Personal Trainer

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Fitnesstrainer en Voedingsleer

De onderdelen Fitnesstrainer en Voedingsleer kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma. De examens kun je eenvoudig thuis online afnemen

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden. Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,- per examen.

Diploma Bedrijfsbeheer

De opleiding Bedrijfsbeheer van NHA kun je afronden met een examen voor het vestigingsattest. Regelmatig vinden de examens van de opleiding Bedrijfsbeheer plaats voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer.

Het diploma is vanaf/sinds 1 september 2018 niet meer verplicht om een eigen zaak te mogen starten in Vlaanderen (nog wel verplicht in Wallonië). Maar een goede kennis van bedrijfsbeheer blijft cruciaal. Voor bvba’s zal het financieel plan dat voorgelegd moet worden steeds belangrijker worden, en dat zal ook gelden voor andere vennootschapsvormen en eenmanszaken. De startende ondernemer moet ook nog altijd leningen, verzekeringen en vergunningen aanvragen. Bij die aanvragen wordt ook de ‘kwaliteit’ van de startende ondernemer en diens businessplan mee in rekening genomen.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel. 

Je kunt je voor dit examen online aanmelden bij:

De Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel
Dienst Economie, Secretariaat van Ondernemersvaardigheden
Tel: 02 800 35 40
Website: www.brussel-economie-werk.be

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Personal Trainer in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Personal Trainer, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Personal Trainer

De opleiding Personal Trainer duurt 12 maanden aan een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Personal Trainer + Bedrijfsbeheer

De opleiding Personal Trainer + Bedrijfsbeheer duurt 18 maanden aan een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!

Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Personal Trainer
12x €43,25 of €519,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 43,25
of €519,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Personal Trainer + Bedrijfsbeheer
18x €34,40 of €619,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
18x 34,40
of €619,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Het is goed uitgelegd in de cursus en de opvolging is ook super

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!