Yoga  

Nú met GRATIS tablet
Yoga
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
24,95

of 


€299,00
4.2/5

Beoordeeld door 5 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Vind (meer) innerlijke rust met de Yoga cursus 

Heb je een stressvolle job of een druk gezinsleven? Dan is yoga de methode om spanningen de baas te blijven. Deze Yoga cursus biedt je de rust die je zoekt. Schrijf je nu in en start direct met de cursus!

De meest ontspannen Yoga cursus

Een uur in de lotushouding met gevouwen handen naar een blinde muur staren, is dat yoga? Nee, yoga is een manier van leven. Een manier van leven die begint bij lichamelijke oefening en beheersing.

Verbeter je lichamelijke soepelheid met yoga-oefeningen: van zitten in de lotushouding tot balanceren op één been.

Yoga voor beginners

De cursus Yoga legt verschillende houdingen uit. Je leert het verband kennen tussen ademhaling, gevoel, gedachten en lichaam.

Verbeter je concentratie met mantra's, meditatie en gedachten: de cursus legt uit hoe yoga je innerlijk ontwikkelt en hoe je de verbinding met de wereld en de mensen om je heen harmoniseert.
 

Jouw docent

Mijn naam is Nora; ik ben één van de docenten van deze cursus. Yoga is voor mij een kompas in het leven. Yoga betekent verbinding maken, verbinding met jezelf en met je omgeving. Sinds 2001 beoefen ik yoga en ik geef er nu ook al jaren les in. Ik geef les in de meest uiteenlopende vormen van yoga, van dynamische yoga tot meditatieve en rustgevende yoga.

  

Inclusief instructievideo'slaptop yoga

Bij de lessen horen 5 instructievideo's die je online de nieuwste lesmethodes tonen. Je krijgt les van de allerbeste trainers ter wereld die je stap voor stap door het programma begeleiden. 

Ze zullen je motiveren en stimuleren, zodat je al snel goede resultaten ziet en voelt. De workout is gevarieerd en gemakkelijk te volgen, effectief en vooral leuk!

Yoga is een Indiase leer

De Yoga cursus biedt naast oefeningen, meditatie en technieken ook inzicht in deze van oorsprong Indiase leer. Maak kennis met de filosofie die de grondslag van yoga vormt.

Breng jezelf op een hoger niveau

Hoe? Volgens de yogaleer is ieder mens onvoltooid en leiden ontwikkeling en inspanning naar een volgend niveau.

Nieuwe karaktereigenschappen aanleren? Dat vereist zelfinzicht. Kennis van jezelf. Je eigen ontwikkeling heb je volgens de yogafilosofie zelf in de hand. Yoga combineert filosofie, ademhaling, kennis van de geest en lichamelijke oefening. Het doel: vitaliteit.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Yoga

Deze prachtige Yoga cursus bevat veel oefeningen en begint met de eenvoudige yoga-houdingen uit te leggen. Hij laat je kennismaken met oefeningen voor het lichaam, voor de ademhaling, voor het gevoel, voor het denken en voor de geest. Mantra's, concentratie, meditatie, het rustig maken van de geest, alles wordt heel nauwkeurig besproken. Zo ontwikkel je je innerlijk en harmoniseer je je verbinding met de wereld en de mensen om je heen.

Bewuste ontwikkeling van onszelf

Het is heel interessant om je te verdiepen in deze van oorsprong Indiase leer en de filosofie die eraan ten grondslag ligt. In die leer wordt de mens gezien als een onvoltooid wezen dat zichzelf door zich te ontwikkelen en zich op de juiste manier in te spannen op een hoger niveau van mens-zijn kan brengen. Om nieuwe karaktereigenschappen te kunnen aanleren, dienen wij onszelf eerst beter te leren kennen. Yoga is een bewuste ontwikkeling van jezelf. Als je volgens de Yoga-filosofie leeft, heb je je ontwikkeling zelf in de hand.

Persoonlijke begeleiding

Je leraar is full-time docent Yoga en beschikt over een enorme ervaring. Of je nu jong bent of oud, dik of mager, het maakt niets uit, ook niet als je misschien gehandicapt bent. Je docent kan iedereen begeleiden. De oefeningen doe je natuurlijk thuis, maar door het uitvoeren en beschrijven van de huiswerkoefeningen die je kunt opsturen geeft de leraar je individueel aanwijzingen en adviezen. Door de persoonlijke band die zo tijdens de cursus ontstaat, kent de leraar zijn leerling en kan deze iedereen op meest efficiënte wijze helpen baat te vinden bij de nieuwe manier van leven: Yoga. 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Yoga, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Yoga

De cursus is heel uitgebreid en duidelijk. Ik ben zeer tevreden.

8/10
Yoga

Ik volg de opleiding nog niet heel lang, maar ben tot hiertoe wel zeer tevreden!

10/10
Yoga

Heel uitvoerige beschrijving in cursus en fijne feedback van lesgever.

6/10
Yoga

Ik ben wel tevreden, maar ik kom tijdens mijn oefeningen mezelf nogal enorm tegen. Ik heb veel psychosomatische klachten, maar ik weet niet of dit door de Yoga-oefeningen komt. Ik noteer mijn observaties en krijg goede feedback van de leerkracht. Ik wil me echter niet forceren. Dus ik neem mijn tijd. Ik vind de theorie wel interessant, maar ik ga er niet té diep op in. Mvg ***

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Yoga kun je het NHA getuigschrift voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om met jouw hobby bezig te zijn. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Yoga uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.


Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in België!

Wanneer je start met deze cursus Yoga, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.


Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.


Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 
STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.

 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Yoga
12x €24,95 of €299,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 24,95
of €299,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Heel uitvoerige beschrijving in cursus en fijne feedback van lesgever.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!