Gewichtsconsulent  

Nú met GRATIS tablet
Gewichtsconsulent
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
26,60

of 


€319,00
4.6/5

Beoordeeld door 9 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Mensen gezonder laten leven? Volg de opleiding Gewichtsconsulent!

Mensen laten afslanken en zo fit en gezond mogelijk maken? Als gewichtsconsulent(e) weet je perfect hoe je overgewicht blijvend kwijtraakt en hoe je iemand stimuleert om gezond te eten en voldoende te bewegen. Met de opleiding Gewichtsconsulent kun je al na 12 maanden aan de slag als zelfstandige.
 

Gewichtsconsulent opleiding: leer alles over voeding!

In de cursus Gewichtsconsulent leer je alles over voedingsleer. Je krijgt tips over hoe je klanten kennis en inzicht aanreikt over voeding. Het doel is om een gezond gewicht te bereiken en te leren hoe men het ideale gewicht behoudt.

Tijdens de cursus leer je alles over de energiebehoefte van het menselijk lichaam, de voedingswaarde van levensmiddelen en de adviezen van het voedingscentrum.

Verdiep je in duidelijke communicatie

Ook leer je in de opleiding Gewichtsconsulent op gestructureerde wijze een intakegesprek te voeren met een klant. Goede gespreksvaardigheden bieden de klant vertrouwen in de adviezen die je geeft als gewichtsconsulent.

Stel beweegprogramma’s op

Je stelt een passend behandelplan op voor de klant. Hiermee kun je hem of haar op weg helpen naar een gezonder voedings- en leefpatroon. Het doel is - uiteraard - het bereiken van een optimaal lichaamsgewicht.

Aan de slag als zelfstandige gewichtsconsulent

Ook leer je hoe je een eigen praktijk start. Je leert een ondernemingsplan opstellen en je leert alles over de financiële administratie, marketing, belastingen, verzekeringen en het inrichten van de praktijkruimte.
 

Opleiding Gewichtsconsulent: kies een specialisatie

Wil jij je direct specialiseren als gewichtsconsulent? Kies dan voor een van onze extra voordelige combinatiecursussen. Verdiep je bijvoorbeeld met een specialisatie in Kind & Voeding of een specialisatie in Sport & Voeding. Ook kun je de cursus Gewichtsconsulent combineren met Bedrijfsbeheer. 

Help mensen op gewicht te komen en te blijven. Volg de opleiding Gewichtsconsulent en ontdek wat daarvoor nodig is! 
 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek 

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief acht videolessen over coaching

Deze opleiding bevat ook acht uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Gewichtsconsulent

Voedingsleer

Als gewichtsconsulent specialiseer jij je in het onderwerp gewicht met behulp van de module Voedingsleer. We leren je hoe jij jouw cliënten kennis en inzicht biedt over voeding en beweging, zodat zij niet alleen een gezond gewicht bereiken maar ook leren dit gewicht zelf te onderhouden. Je leert alles over de energiebehoefte van het menselijk lichaam en de voedingswaarde van voedingsmiddelen.

Je bent na het doorlopen van de cursus in staat de bekende 'actieve voedingsdriehoek' toe te passen. Wij leren je de voedingsadviezen in de praktijk te brengen, welke producten binnen elk vak worden onderscheiden en wat de spelregels zijn van de voedingsdriehoek. Tijdens de cursus Gewichtsconsulent ontvang je bovendien de Belgische voedingsmiddelentabel NUBEL.

Communicatie

Tijdens het eerste gesprek met een cliënt is het van belang om een zo nauwkeurig mogelijke analyse te maken van de voedingsproblematiek. Wij leren je op gestructureerde wijze een intake gesprek te voeren. Goede gespreksvaardigheden scheppen vertrouwen tijdens het eerste gesprek en helpen je om helder uitleg en informatie te geven aan jouw cliënt.

Beweegprogramma's

Op basis van de voedingsanalyse stel je een passend behandelplan op. Daarmee ga je jouw cliënt begeleiden in de ontwikkeling van een gezonder voedings- en leefpatroon. Je leert hoe je tijdens vervolgconsulten op maat gesneden voedings- en beweegadviezen geeft. Ook komt het maken van een stappenplan naar een gezondere leefwijze aan de orde, om zo een gezonder lichaamsgewicht te bereiken en te behouden.

Praktijkvoering

Naast kennis van voedings- en gewichtsproblematiek leren we jou ook de essentie van het starten van een eigen praktijk. Je leert een ondernemingsplan op te stellen, jouw administratie te organiseren en marketing te voeren voor jouw eigen praktijk. Daarnaast brengen we je bij hoe je jouw eigen praktijkruimte het beste kunt inrichten.

Aan het einde van deze inspirerende cursus Gewichtsconsulent ben je uitstekend in staat om mensen te begeleiden die kampen met een ongezond voedingspatroon.

Eigen zaak starten? Volg aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, ben je helemaal klaar om je eigen zaak te starten! In 15 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen zaak, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.

 
Gewichtsconsulent(e) + Kind & Voeding

Naast het programma van de cursus Gewichtsconsulent(e) komen in de specialisatie Kind & Voeding onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
 
- algemene voedingsleer voor verschillende leeftijdsfasen;
- waren- en productkennis;
- pathologie;
- meten;
- bewegen;
- communicatie, coachen en begeleiding van kinderen.

Gewichtsconsulent(e) + Sport & Voeding

Naast het programma van de cursus Gewichtsconsulent(e) komen in de specialisatie Sport & Voeding onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
 
- voedingsleer, inspanningsfysiologie en energie;
- voeding voor, tijdens en na het sporten;
- supplementen;
- sportvoeding in verschillende levensfasen;
- verschillende soorten sporten en omstandigheden.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Gewichtsconsulent, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Gewichtsconsulent(e) + specialisatie Kind & Voeding

Ik ben heel tevreden over de cursus. Heel goed uitgelegd en toch alle informatie die je nodig hebt. Studeren is opnieuw plezant. Doordat de cursus zo goed samengesteld is en heel interessant kan ik niet stoppen met studeren. Als deze cursus beëindigd is ga ik er nog volgen.

8/10
Gewichtsconsulent(e) + specialisatie Sport & Voeding

Duidelijke curcus, fijn dat je kunt kiezen voor een motivatiecoach, heel fijn dat je huiswerk word nagekeken en je hier ook terugkoppeling op krijgt!

10/10
Gewichtsconsulent

Ik kan mij er echt volledig in verdiepen. Het is zo interessant dat ik de tijd soms uit het oog verlies. Van het eerste hoofdstuk leer je bij.

8/10
Gewichtsconsulent

Interessante cursus, vlotte communicatie

DIPLOMA

Diploma Gewichtsconsulent

Bij NHA rond jij de cursus Gewichtsconsulent af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.
 
Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

 

Examens specialisaties Kind & Voeding en Sport & Voeding

Volg je de opleiding met een van de specialisaties Kind & Voeding of Sport & Voeding? Dan rond je jouw opleiding af met het NHA-examen voor Gewichtsconsulent en met een tweede NHA-examen voor jouw specialisatie. 

 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Diploma Bedrijfsbeheer

Kies je voor de combinatiecursus inclusief Bedrijfsbeheer van NHA, dan kun je het onderdeel Bedrijfsbeheer afronden met een examen voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer.

Dit diploma is sinds 1 september 2018 niet meer verplicht om een eigen zaak te mogen starten in Vlaanderen (nog wel verplicht in Wallonië). Maar een goede kennis van bedrijfsbeheer blijft cruciaal. Voor bvba’s zal het financieel plan dat getoond moet worden aan belang toenemen, en dat zal ook gelden voor andere vennootschapsvormen en eenmanszaken. De startende ondernemer moet ook nog altijd leningen, verzekeringen en vergunningen aanvragen. Bij die aanvragen wordt ook de ‘kwaliteit’ van de startende ondernemer en diens ondernemingsplan mee in rekening genomen.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel.

Je kunt je voor dit examen online aanmelden bij:

De Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel
Dienst Economie, Secretariaat van Ondernemersvaardigheden
Tel: 02 800 35 40
Website: www.Brussel-economie-werk.be

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Gewichtsconsulent in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Gewichtsconsulent, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Gewichtsconsulent(e) duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 8 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Gewichtsconsulent + Bedrijfsbeheer

De cursus Gewichtsconsulent + Bedrijfsbeheer duurt 18 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. 


Gewichtsconsulent(e) + specialisatie Kind & Voeding

De cursus Gewichtsconsulent(e) + specialisatie Kind & Voeding duurt 18 maanden bij een gemiddeld studietempo van 7 uur per week.
 

Gewichtsconsulent(e) + specialisatie Sport & Voeding

De cursus Gewichtsconsulent(e) + specialisatie Sport & Voeding duurt 18 maanden bij een gemiddeld studietempo van 7 uur per week.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!

Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Gewichtsconsulent
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 29,10
of €349,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
12x 26,60
of €319,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gewichtsconsulent + Bedrijfsbeheer
18x €24,95 of €449,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
18x 24,95
of €449,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gewichtsconsulent(e) + specialisatie Kind & Voeding
18x €33,30 of €599,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
18x 33,30
of €599,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gewichtsconsulent(e) + specialisatie Sport & Voeding
18x €38,85 of €699,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
18x 38,85
of €699,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik ben heel tevreden over de cursus. Heel goed uitgelegd en toch alle informatie die je nodig hebt. Studeren is opnieuw plezant. Doordat de cursus zo goed samengesteld is en heel interessant kan ik niet stoppen met studeren. Als deze cursus beëindigd is ga ik er nog volgen.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!