Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Personal Trainer

Personal Trainer
Gratis proefles
Inschrijven
12x
37,50
of ineens
€449,00
ALGEMEEN

Ben je ambassadeur voor fit en gezond leven? Volg de cursus Personal Trainer

Anderen helpen zo fit en gezond mogelijk te blijven? Met de cursus Personal Trainer leer je hoe je mensen motiveert en op de juiste wijze laat werken aan hun gezondheid. Na 12 maanden kun je starten als zelfstandige personal trainer.

Een personal trainer weet hoe je fit en gezond blijft en hoe je iemand kunt begeleiden en stimuleren om zijn of haar conditie op peil te houden.

Naast de technische kant van het trainen ben je ook geïnteresseerd in wat mensen wel en niet beweegt en dat zowel geestelijk als fysiek.

In de cursus Personal Trainer leer je over de anatomie van het menselijk lichaam, inspanningsfysiologie, trainingsleer, voeding en sport. In drie modules leer je alles wat nodig is om je te vestigen als zelfstandige personal trainer.

Fitnesstrainer

In de eerste module Fitnesstrainer A leer je over het menselijk lichaam, doeltreffende fitnesstrainingen en trainingsapparatuur.

Klanten begeleiden is een belangrijk onderdeel van deze opleiding. Een personal trainer zorgt ervoor dat de klant fit wordt en blijft. Tegelijkertijd werk je ook aan een goede, duurzame klantrelatie.

Voedingsleer

Je bouwt grondige kennis op over de energiebehoefte van de mens en hoe het menselijk lichaam functioneert. Je weet precies wat je kunt bereiken met de juiste trainingsdoelen.

Na de cursus Personal Trainer weet je het nodige over voedingsstoffen en levensmiddelen. Je kunt ook een behandelplan opstellen en je geeft voedingsadviezen.

Zelfstandige personal trainer

Zelf als personal trainer aan de slag en een eigen bedrijf beginnen? Tijdens de opleiding leer je stapsgewijs hoe je een succesvolle zelfstandige personal trainer wordt.

Onderdeel van de cursus zijn 10 lessen over het starten van een eigen zaak, waarbij je dieper ingaat op onder meer het opstellen van een ondernemingsplan, administratie, tariefberekeningen, marketing en promotie.

handboek eigen zaakVolg de opleiding en je kunt zo als zelfstandige of bij een sport- of wellnesscentrum aan de slag.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek ''in 10 stappen naar je eigen zaak''

PROGRAMMA

Studieprogramma Personal Trainer

De cursus Personal Trainer bestaat uit 2 modules die personal training telkens vanuit een ander perspectief benaderen.


Fitnesstrainer

In deze module leer je alles wat nodig is om op de fitnessvloer het beste uit mensen naar boven te halen. In 12 lessen behandelen we de basis van het geven van een effectieve fitnesstraining. Naast de kennis van trainingsapparatuur verdiep jij je in de anatomie van het lichaam en de werking van spieren. Ook klantbegeleiding vormt een belangrijk onderdeel van deze module. Want een goede personal trainer zorgt niet alleen voor een duurzame conditie voor de klant, maar ook voor een duurzame klantrelatie!


Voedingsleer

In de tweede module leer je in 36 lessen welke factoren van invloed zijn op de energiebehoefte van de mens en hoe het menselijk lichaam is opgebouwd. Je leert onder andere meer over voedingsstoffen en levensmiddelen, het opstellen van een behandelplan en het geven van voedingsadviezen. Aan het einde van deze module weet je precies wat de relatie is tussen lichaam en voeding.

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kun je zelfstandig aan de slag! Je kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift je eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wil jij toch ook! Je droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

Diploma Personal Trainer

Voor de onderdelen Fitnesstrainer en Voedingsleer kun je examen doen voor het NHA instituutsdiploma. 

Wanneer je ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kun je na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer je het examen succesvol hebt afgelegd, krijg je een getuigschrift waarmee je de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Wanneer je start met deze beroepsopleiding, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

Cursus Personal Trainer:
12 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Cursus Personal Trainer + Bedrijfsbeheer:
18 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Liever langzamer of sneller? Je bepaalt jouw eigen tempo.


Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.

Vooropleiding

Voor deze beroepscursus is geen specifieke vooropleiding vereist.


Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Personal Trainer
12x €37,50 of ineens €449,00
Inschrijven
Met hulp
12x 37,50
of ineens €449,00
Inschrijven
Personal Trainer + Bedrijfsbeheer
18x €30,50 of ineens €549,00
Inschrijven
Met hulp
18x 30,50
of ineens €549,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Met gratis ondernemerscoach
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!