Wandelcoach  

Nú: met GRATIS tablet
Wandelcoach
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
9x
77,70

of 


€699,00
 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Stimuleer een optimale ontwikkeling in de Wandelcoach opleiding

Inzicht in jouw eigenschappen, ervaringen en wensen is onmisbaar als jij je optimaal wilt ontwikkelen. Soms hebben mensen behoefte aan hulp om deze inzichten te verkrijgen. In de Wandelcoach opleiding leer jij hoe je de natuur inzet om mensen hierbij te ondersteunen. Schrijf je in voor de opleiding en begin direct!

De persoonlijkheid speelt een belangrijke rol in hoe iemand zich optimaal kan ontwikkelen. Iedereen is namelijk uniek.

Tijdens het wandelen kom je dichter tot je gevoel, maak je je hoofd leeg en worden je zintuigen geprikkeld. Hierdoor wordt je ontwikkeling optimaal gestimuleerd. In de opleiding Wandelcoach ontdek je een schat aan mogelijkheden waarmee je anderen kunt helpen.   


Wandelcoach opleiding: ontdek de kracht van een wandeling

Wil jij de natuur leren inzetten om mensen te ondersteunen in hun ontwikkeling? Breng jij graag tijd door in de buitenlucht en geniet je van een flinke wandeling? Dan is de Wandelcoach opleiding zeer geschikt voor jou! Ook als je affiniteit hebt met coaching en mindfulness past de opleiding Wandelcoach goed bij jou.

Ben jij al werkzaam als psycholoog, psychiater, therapeut, counselor, maatschappelijk werker, of hulpverlener in een ander aangrenzend vakgebied? Wil jij jouw kennis opfrissen en uitbreiden om te leren hoe je sessies in de buitenlucht kunt houden met teamleden of cliënten? De opleiding Wandelcoach sluit goed aan bij deze beroepen. 

Ook zonder ervaring in deze vakgebieden kun je met de opleiding starten, er is namelijk geen specifieke voorkennis vereist om te beginnen. In de Wandelcoach opleiding komt alle belangrijke informatie ter sprake, de opleiding begint bij de absolute basis.    


Ondersteun anderen in hun ontwikkelproces    

Om goed te kunnen bepalen waar we naartoe willen in het leven en om prioriteiten en bijzaken te onderscheiden, is het belangrijk om inzicht te krijgen in je persoonlijke schat aan mogelijkheden. Om je ten volle te ontwikkelen moet je je bewust worden van jouw unieke verzameling eigenschappen, ervaringen en wensen.

In de opleiding Wandelcoach leer je hoe je anderen in dit moeilijke proces ondersteunt. Veel mensen kunnen hier namelijk wel wat hulp bij gebruiken wanneer deze persoonlijke zoektocht belemmerd wordt door teleurstellingen en tegenslagen.  

Jij leert in de Wandelcoach opleiding om mensen al wandelend te ondersteunen en begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Je helpt je cliënten reflecteren en bent een klankbord voor hen. Zo kunnen zij doordachte keuzes maken. Tijdens de Wandelcoach opleiding doe jij de juiste kennis op om deze rol goed te vervullen. Hiervoor moet je namelijk beschikken over voldoende expertise en deskundigheid.  


Ontwikkel je coachingstechnieken in de opleiding Wandelcoach     

Om doeltreffend te zijn als coach is enkel kennis niet voldoende. Ook sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden zijn erg belangrijk in dit beroep. In de Wandelcoach opleiding komt dit uitgebreid ter sprake. Daarnaast verdiep je je in de opleiding in verschillende coachingstechnieken. Door de technieken meteen in de praktijk toe te passen, stimuleer je de ontwikkeling van jouw vaardigheden.  

Je leert in de opleiding Wandelcoach bijvoorbeeld hoe je het gedrag van je cliënten ‘leest’ en wat de regels van feedback geven zijn. Ook oefen je met verschillende communicatiekanalen die je binnen een coachingstraject kunt inzetten.        

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek 

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief acht videolessen over coaching

Deze opleiding bevat ook acht uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de opleiding Wandelcoach worden de volgende onderwerpen uitgebreid behandeld:
 

Life Coach

Je wordt ingeleid in de verschillende problematieken waar een coach mee in aanraking komt. Je krijgt achtergronden en theorieën over onder andere:

 • liefde, relaties en seksualiteit;
 • ouderschap;
 • afscheid en rouw;
 • financiële problemen;
 • verslaving;
 • loopbaan- en carrièreproblematiek.
   

Wandelcoach

In de module Wandelcoach komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • het basisconcept en de geschiedenis van wandelcoaching;
 • de effecten van wandelcoaching op lichaam en geest;
 • het gebruik van de zintuigen;
 • natuurgebaseerde interventies en vraagstellingen bij wandelcoaching;
 • loopsnelheden;
 • weersomstandigheden toegepast en de stiltewandeling;
 • levensloopwandeling;
 • de dynamiek van de omgeving;
 • het aangeven van grenzen;
 • stress- en burn-outklachten.

 

Eigen zaak starten? Volg de opleiding Wandelcoach mét Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je naast de opleiding Wandelcoach ook de opleiding Bedrijfsbeheer volgt, ben je helemaal klaar om je eigen zaak te starten. Dat wil jij toch ook! Je droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden.


Kies de Specialisatie Wandelcoach – opleiding voor coaches  

Ben jij al werkzaam als coach en wil je jouw sessies een extra dimensie te geven door de natuur in te gaan? Dan is de module wandelcoach met een studieduur van 3 maanden voldoende voor jou. Je kunt je dan voor de Specialisatie Wandelcoach (opleiding voor coaches) aanmelden.

DIPLOMA

Diploma


Een NHA-instituutsdiploma kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Diploma Bedrijfsbeheer

Kies je voor de combinatiecursus inclusief Bedrijfsbeheer van NHA, dan kun je het onderdeel Bedrijfsbeheer afronden met een examen voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer.

Dit diploma is sinds 1 september 2018 niet meer verplicht om een eigen zaak te mogen starten in Vlaanderen (nog wel verplicht in Wallonië). Maar een goede kennis van bedrijfsbeheer blijft cruciaal. Voor bvba’s zal het financieel plan dat getoond moet worden aan belang toenemen, en dat zal ook gelden voor andere vennootschapsvormen en eenmanszaken. De startende ondernemer moet ook nog altijd leningen, verzekeringen en vergunningen aanvragen. Bij die aanvragen wordt ook de ‘kwaliteit’ van de startende ondernemer en diens ondernemingsplan mee in rekening genomen.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel.

Je kunt je voor dit examen online aanmelden bij:

De Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel
Dienst Economie, Secretariaat van Ondernemersvaardigheden
Tel: 02 800 35 40
Website: www.Brussel-economie-werk.be

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Wandelcoach in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Wandelcoach, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Wandelcoach opleiding staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo. Volg je de opleiding mét bedrijfsbeheer, dan staat er een studieduur van 15 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week.

Voor de specialisatie Wandelcoach (voor coaches) staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!

Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Wandelcoach compleet
9x €77,70 of €699,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 77,70
of €699,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Specialisatie Wandelcoach (voor coaches)
3x €133,00 of €399,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
3x 133,00
of €399,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Wandelcoach compleet met Bedrijfsbeheer
15x €53,30 of €799,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
15x 53,30
of €799,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!