Mindfulness  

Nú met GRATIS tablet
Mindfulness
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
33,20

of 


€199,00
4.3/5

Beoordeeld door 4 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Ontspan en vind rust in jezelf met de Mindfulness cursus

Heb je het super druk met je job en/of je gezin? Wil je minder stress ervaren, maar vind je het lastig om tot rust te komen? De Mindfulness cursus helpt je in balans te komen. Schrijf je nu in en leer hoe je meer rust kunt ervaren! 

Lange werkdagen, sociale verplichtingen, een druk gezinsleven en misschien wel zorgen over je gezondheid, relatie of financiën. Dan is het moeilijk om tot rust te komen.

Je lichaam en geest staan voortdurend onder spanning en voor je het weet zit je in een vicieuze cirkel met stress en slapeloosheid. Een Mindfulness cursus kan dan uitkomst bieden.

Mindfulness cursus: leer negatief gedrag vermijden

Mindfulness is een bewezen methode om de rust in jezelf te vinden en stress te verminderen. Het is een persoonlijk ontwikkelingsproces waarin je leert om je niet te sterk te hechten aan gedachten en gevoelens, maar met open ogen het leven te omarmen zoals het nu is.

In de Mindfulness cursus krijg je een beter bewustzijn van jezelf en je omgeving. Je leert negatief gedrag te vermijden en minder impulsief te zijn. Hierdoor verbeteren je relaties met familie, vrienden en collega's.

Verminder stress met ademhalingsoefeningen

In de cursus Mindfulness wordt ruim aandacht besteed aan het verminderen van stress. Je ontdekt hoe je met praktische oefeningen, bijvoorbeeld het tellen van je ademhaling en het analyseren van je gedachten, voor rust in je hoofd zorgt. Oefeningen waar je veel plezier aan hebt en die je ook na de cursus nog vaak zult uitvoeren.

De basis van de cursus Mindfulness ligt in het bestuderen van de vier 'sleutels' tot bewustwording:

 • de Geestessleutel;
 • de Lichaamssleutel;
 • de Zielssleutel;
 • de Relatiesleutel.

Je krijgt een zinvolle inkijk in deze sleutels en ontvangt praktische tips om daar bewust mee om te gaan.

Sterk in je schoenen met de cursus Mindfulness

Na de cursus Mindfulness sta je sterker in je schoenen. Je kunt tegenslagen en stress beter aan en je leert hoe je je gevoelens en gedachten goed kunt ordenen. Je vindt meer rust en je straalt dat ook uit naar anderen.

Kies voor de Mindfulness cursus en doe je gemoedsrust een groot plezier.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Mindfulness

De Mindfulness cursus biedt veel praktische oefeningen, zoals jouw ademteugen tellen en daarbij jouw gedachten analyseren. Je kunt deze oefeningen ook na de cursus herhalen zodra je daar behoefte aan hebt.

Deze cursus Mindfulness vindt haar basis in het bestuderen van en oefenen met de vier 'sleutels' tot bewustwording:

De Geestessleutel

De Geestessleutel gaat over het denken. De manier van denken is bepalend voor onze stemmingen en ons handelen. Met de oefeningen uit de Geestessleutel leer je jouw denken beter kennen. Je gaat bij jezelf zien wat je rust geeft of juist onrust, wat je helpt in jouw functioneren en wat je stress geeft.

De Lichaamssleutel

De Lichaamssleutel gaat over ons lichaam als hulp om onszelf goed te leren kennen. Heb je na een lange kantoordag bijvoorbeeld pijn in jouw nek en rug, dan kan dit duiden op spanning. In de cursus Mindfulness leer je hoe je met deze spanning moet omgaan.

De Zielssleutel

De  Zielssleutel gaat over wie we persoonlijk zijn, waar we van houden, waar onze kwaliteiten liggen en wat voor ons belangrijk is in het leven. De oefeningen uit de Zielssleutel helpen je daar meer bewust van te worden.

De Relatiesleutel

De Relatiesleutel gaat over de kwaliteit die we met mindfulness in onze relaties kunnen brengen. Je wordt je bijvoorbeeld meer bewust van kleine gebaren of woorden waarmee je de verstandhouding met anderen kunt versterken.

Aan het einde van de cursus kun je de vier sleutels tot bewustwording toepassen om zo beter jouw gevoelens en gedachten te ordenen, zodat je de broodnodige rust vindt en deze ook uitstraalt naar anderen! Start vandaag nog met de cursus Mindfulness bij NHA.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Mindfulness, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Mindfulness

Het is een cursus waar Ik veel aan heb in verband met mijn zelfontwikkeling. Het is niet altijd gemakkelijk om dit te combineren met mijn studies maar wanneer ik het boek lees kan ik mij soms erg goed in de situaties zetten die aangekaart worden in het boek. Het biedt soms troost en tranen die ik niet kon uiten.

6/10
Mindfulness

De cursus is goed leesbaar en vooral praktisch gericht. Het bijhorende boek leest vlot. De huiswerktaken worden heel snel verbeterd. ik heb dus tot nog toe geen opmerkingen.

10/10
Mindfulness

Ik ben bezig met een thuisstudie van mindfulness en het bevalt me heel goed

10/10
Mindfulness

super interessant, heel leerijjk, je leert veel over jezelf

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Mindfulness

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Mindfulness in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Mindfulness, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Mindfulness duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

LESGELD

Lesgeld

Mindfulness
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 43,20
of €259,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
6x 33,20
of €199,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik ben bezig met een thuisstudie van mindfulness en het bevalt me heel goed

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!