Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Loopbaancoach

Loopbaancoach
Gratis proefles
Inschrijven
6x
66,50
of ineens
€399,00
ALGEMEEN

Mensen coachen bij hun loopbaan? Word loopbaancoach

Een loopbaan loopt niet altijd zoals mensen dat willen. Herkenbaar? Soms zie je zelf niet meer waar kansen en bedreigingen liggen en zak je weg in het loopbaanmoeras. De loopbaancoach trekt mensen uit dat moeras.

Volg de cursus en binnen een jaar kun je aan de slag als zelfstandig loopbaancoach.

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt zijn volop in beweging. Jongeren kiezen geen baan voor het leven meer, werknemers krijgen een burn-out, sommigen zijn vastgeroest in hun functie terwijl anderen eindeloos blijven zoeken naar wat ze werkelijk willen bereiken in hun loopbaan.

Zelflerend vermogen

Als loopbaancoach stimuleer je het zelflerende vermogen van mensen. In de cursus leer je hoe je mensen op weg helpt bij het vinden van antwoorden op levens- en loopbaanvragen.

Je laat de verantwoordelijkheid en motivatie bij de klant, altijd. Tegelijkertijd inspireer en ondersteun je de mensen die worstelen met complexe vragen.

Loopbaanontwikkeling

Je leert in de cursus Loopbaancoach alle aspecten die essentieel zijn om werknemers goed te begeleiden en te coachen bij hun loopbaanontwikkeling.

Denk bij begeleiden en coachen aan:

 • keuzebegeleiding,
 • competentiecoaching,
 • levenscoaching,
 • loopbaancounseling.

Pragmatisch werken

Je werkt tijdens de cursus met een overzicht van denkwijzen, methodieken, instrumenten, modellen en je krijg vooral veel praktische tips.

Je leert pragmatisch werken vanuit een onderzoekende en respectvolle houding.

Van systeemdenken tot hulpmodellen en adviestrajecten: als loopbaancoach focus je op de kwaliteiten van mensen en zet je die zo effectief mogelijk in. Daarbij is het de kunst om barrières weg te nemen.

Eigen coachingspraktijk

Natuurlijk wil je als loopbaancoach ook zelf een succesvolle loopbaan als coach. Tijdens de cursus leer je hoe je een succesvol ondernemer wordt.

Je volgt in de cursus Loopbaancoach tien lessen over het starten van een eigen praktijk als loopbaancoach waarin je dieper ingaat op zaken als administratie, marketing, investeringen, belastingen en ondernemingsplannen schrijven.

Zet nu de stap richting loopbaancoach en geef je eigen loopbaan een stevige impuls met de opleiding tot loopbaancoach.

 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

PROGRAMMA

Deze cursus biedt een overzicht van denkwijzen, methodieken en instrumenten en geeft vooral veel praktische tips. Het brengt de beste elementen bijeen en leert je  om pragmatisch te werk te gaan en vooral ook om onderzoekend en respectvol te zijn.

De volgende onderwerpen staan centraal:

 • Visie op coaching.
 • Aansluiting vinden.
 • Systeemdenken en interventiemodel.
 • Principes voor coaching.
 • Valkuilen in het coachcontact.
 • Ontwikkeling vakgebied en hulpmodellen.
 • Het loopbaan adviestraject: de intake.
 • Loopbaanwaarden.
 • Drijfveren.
 • Zicht op kwaliteiten en schaduw.
 • Keuzebegeleiding.
 • Competentie coaching.
 • Biografische analyse.
 • Werken met het onderbewuste.
 • Levenscoaching.
 • Counseling en belemmerende overtuigingen.

Deze cursus is ontwikkeld voor iedereen die in een loopbaancoachingsrol actief is of dit op korte termijn wordt of de ambitie heeft zich te ontwikkelen tot loopbaancoach.

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kun je zelfstandig aan de slag! Je kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift je eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wil jij toch ook! Je droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

Diploma Loopbaancoach

Je kunt het NHA instituutsdiploma aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger). 

Wanneer je ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kun je na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer je het examen succesvol hebt afgelegd, krijg je een getuigschrift waarmee je de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Wanneer je start met deze beroepsopleiding, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

Cursus Loopbaancoach:
6 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Cursus Loopbaancoach + Bedrijfsbeheer:
12 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Liever sneller of langzamer? Je bepaalt jouw eigen tempo.


Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.

Vooropleiding

Voor deze beroepscursus is geen specifieke vooropleiding vereist.


Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Loopbaancoach
6x €66,50 of ineens €399,00
Inschrijven
Met hulp
6x 66,50
of ineens €399,00
Inschrijven
Loopbaancoach + Bedrijfsbeheer
12x €41,60 of ineens €499,00
Inschrijven
Met hulp
12x 41,60
of ineens €499,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Met gratis ondernemerscoach
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
Wij helpen je graag verder!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!