Stressmanagement  

Nú: met GRATIS tablet
Stressmanagement
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
15,75

of 


€189,00
4.8/5

Beoordeeld door 5 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Leer omgaan met stress in de cursus Stressmanagement

Rennen, vliegen, vallen en weer opstaan… Heb je een druk leven en vind je het lastig om te ontspannen? Of heb je in je nabije omgeving mensen die last hebben van stress? In de cursus Stressmanagement leer je hoe je daarmee omgaat.

Stress heeft een negatieve klank, maar het betekent eigenlijk niets meer dan spanning. Gezonde spanning kan helpen om goed te functioneren: het houdt je scherp en alert.

Zonder spanning is het leven maar saai en daarom kun je zo genieten van een spannend boek, een crimi op tv of een spectaculair uitstapje.

Soms kun je te veel spanning ervaren en zorgt stress voor onrust, slaapproblemen, concentratieproblemen en een slecht humeur. Dan is het tijd om in te grijpen. Blijf stress de baas. Leer omgaan met stress in deze cursus.

Gezonde spanning

In de unieke cursus Stressmanagement leer je in vijf stappen weer rust te vinden en de stress om te buigen naar gezonde spanning. Je ontdekt wat stress juist is en welke factoren hierbij een rol spelen. Je leert hoe je ongezonde stress voorkomt en hoe je gezonde stress benut.

Signalen herkennen

Na de cursus ben je goed in staat om signalen van stress te herkennen en daarmee om te gaan. Je weet tijdig in te grijpen en rust in je hoofd te creëren. Heb je zelf geen last van stress, maar werk of leef je samen met gestreste mensen? Dan helpt de cursus om problemen te benoemen en oplossingen aan te dragen.

De cursus Stressmanagement is een fijne, ontspannende manier om te werken aan een stressvrij bestaan. De zorgvuldig samengestelde lesstof helpt je om een gelukkiger en rustiger mens te worden. Zo ben jij in staat goed om te gaan met stresserende gebeurtenissen.

Wil je goed leren omgaan met stress? Volg de cursus Stressmanagement en krijg meer grip op spanning.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Stressmanagement

In 5 stappen volkomen stress vrij worden

In het eerste deel van de cursus Stressmanagement wordt duidelijk gemaakt wat stress nu juist is en maak je kennis met de verschillende ideëen die er bestaan over stresshantering. Daarnaast leer je welke factoren allemaal van invloed kunnen zijn op onze geestelijke gesteldheid.

Vervolgens pak je in deel 2 de stressveroorzakers (stressors) aan. Denk hierbij aan de invloed van mensen in jouw omgeving, de toenemende informatiestroom (toenemend aantal televisiezenders, draagbare telefoon, enzovoort). Een deel van de stress veroorzaken we zelf.

In deel 3 van de cursus wordt duidelijk waaraan je zelf moet gaan werken. Denk bijvoorbeeld aan goede voeding, voldoende nachtrust, genoeg afleiding en goed plannen.

Ook de werkplek kan een bron van stress zijn. De verwachtingen van jouw collega′s of leidinggevende zijn hoog en je wilt alsmaar hogerop, je wordt 'gestoord' van het gestoord worden en hebt misschien last van vijandigheden. Je leert in deel 4 hoe je hiermee om kunt gaan. Les voor les wordt duidelijk hoeveel je eigenlijk zelf in de hand hebt.

In deel 5 bent je dan ook op weg naar het niveau van positieve stress! Door het maken van strategische onderbrekingen, het stellen van de juiste vragen aan jezelf en het maken van de juiste keuzes word je een gelukkiger en vooral rustiger mens.

Vakkundige begeleiding

Tijdens deze plezierige en nuttige cursus Stressmanagement word je bijgestaan door een ervaren leerkracht. Als je dat wilt, kijkt zij jouw huiswerk na en geeft zij antwoord op jouw vragen. Een geslaagde start voor een leven zonder overbodige stress!

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Stressmanagement, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

4/5
Stressmanagement

cursus zit praktisch bruikbaar vanaf les 1. goede feedback bij huiswerken. tablet wat aan de trage kant om werken op te maken...

5/5
Stressmanagement

Thuisstudie eigen tempo is beste wat je kan hebben. De service liep vlot en ze reageren vriendelijke. Stressmangement leer ik veel nieuwe dingen bij en ben heel erg blij mee! Ik zou deze cursus 100 zeker aanraden :)

5/5
Stressmanagement

De cursus is overzichtelijk opgebouwd en heel duidelijk uitgelegd. Het is aangenaam geschreven en leert gemakkelijk.

5/5
Stressmanagement

Geweldige cursus. Ik leer mezelf helemaal anders kennen. Zo simpel eigenlijk om anders naar jezelf te kijken.

DIPLOMA

Diploma Stressmanagement

Bij NHA rond jij de cursus Stressmanagement af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Stressmanagement in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Stressmanagement, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Stressmanagement duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Stressmanagement
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 19,10
of €229,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
12x 15,75
of €189,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis headphone of tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

De cursus is overzichtelijk opgebouwd en heel duidelijk uitgelegd. Het is aangenaam geschreven en leert gemakkelijk.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!