E-coaching  

Nú: met GRATIS tablet
E-coaching
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
5x
79,80

of 


€399,00
 • Start binnen enkele minuten
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 5 maanden
ALGEMEEN

Zet jouw coachvaardigheden online in met de E-coaching opleiding

Coaching is vakgebied dat steeds meer in opmars is. Niet zo raar, want mensen hebben steeds meer behoefte aan ondersteuning in verschillende aspecten van hun leven. Ben jij al coach en wil jij nóg meer mensen kunnen bereiken? Start dan vandaag nog met de opleiding E-coaching en ontdek hoe je jouw vaardigheden online kunt inzetten om mensen te helpen!

E-coaching is geen vakgebied op zich maar een aanvulling op jouw huidige werkzaamheden als coach. Met de opleiding E-coaching leer jij namelijk hoe je jouw cliënten voortaan vanuit huis bij kunt staan. Via skype, mail, telefoon of ieder ander digitaal communicatiemiddel kun jij je werkzaamheden uitvoeren om nog meer mensen eenvoudiger de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben.

 

Opleiding E-coaching; dé manier om meer mensen te bereiken

Ben jij al coach en wil je jouw coachingsvaardigheden uitbreiden? Deze opleiding E-coaching is dé opleiding voor elke coach! De kennis die jij opdoet kan namelijk worden toegepast en elk vakgebied. Start jij ook vandaag nog? Ontdek hoe jij de mogelijkheden van het internet inzet als coachingsmiddel en pas direct de geleerde theorie toe in de praktijk!

De opleiding E-Coaching is zeer laagdrempelig en start bij de absolute basis. Je hebt dus geen specifieke vooropleiding nodig om met de cursus te starten. In deze cursus wordt er wel vanuit gegaan dat je de basisprincipes van coaching reeds kent.

 

Ontdek de voordelen van coachen op afstand

Coachen op afstand brengt vele voordelen met zich mee. Het is dan ook niet zo raar dat e-coaching flink aan populariteit heeft gewonnen over de afgelopen jaren. Door digitale communicatiemiddelen in te zetten bij jouw coachingsessies verlaag je op veel gebieden de drempel voor je cliënten. Zo los je niet alleen problemen met reistijd en reiskosten op, maar geef je ook de mogelijkheid tot anonimiteit. Potentiële cliënten die om een bepaalde reden niet durven, kunnen na deze opleiding E-coaching bij jou terecht!

Een echte en persoonlijke verbinding maken met je coachee gaat bij e-coaching op een heel andere manier. Om dit te realiseren moet je jouw werkwijze en vaak ook je communicatiestijl aanpassen. Met de E-coaching opleiding krijg jij handige tips die je kunt toepassen in jouw online sessies. Daarnaast ontdek jij de verschillende tools en technieken die je kunt inzetten bij e-coaching. De opleiding rijkt jou daarmee de juiste handvatten om op afstand te coachen.

Ook leer jij in deze E-coaching opleiding hoe je aan de slag gaat met methodes als het ABC-model, de eCP-methode en de IMS-cirkel. Op die manier ontdek je hoe je bestaande coachingstechnieken en jouw eigen vaardigheden doeltreffend online kunt inzetten. Natuurlijk kan daar informatie over AVG & Privacy niet bij ontbreken.

 

Combinatiecursus E-coaching + Life Coach

Heb jij die coaching skills nog niet maar wil je wel graag (online) coach worden? Dan is de combinatieopleiding Life Coach + E-coaching de perfecte keus. Op die manier word je niet alleen opgeleid tot coach maar leer je ook direct hoe je online mensen ondersteunt!

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de cursus E-coaching ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Geschiedenis en introductie van e-coaching;
  Om de stof goed te kunnen begrijpen is het van belang dat jij de achtergrond kent van e-coaching. De opleiding neemt je daarom mee op een reis door de geschiedenis.
 • Wat is e-coaching;
  E-coaching is niet zomaar jouw werkzaamheden online uitvoeren. Coachen op afstand vraagt namelijk om een heel andere aanpak dan face-to-face coaching.
 • Verschillende vormen van e-coaching;
  Het internet en de digitale communicatiemiddelen bieden talloze mogelijkheden om contact te leggen. Van videocoaching tot chatten. In deze E-coaching opleiding leer jij welke vormen er zijn en welke voor- en nadelen ze met zich meebrengen.
 • Het ABC-model;
  Het ABC-model is een veelgebruikt model om gedragsverandering te realiseren. Jij krijgt de handvatten aangereikt om deze methode zelf toe te passen!
 • AVG & Privacy;
  In deze digitale maatschappij wordt privacy en betrouwbare omgang met (persoonlijke) data steeds belangrijk. Om ervoor te zorgen dat jij zorgvuldig om kunt gaan met de gegevens van je cliënten ga jij aan de slag met AVG&Privacy-wetgeving in deze opleiding. E-coaching draait om meer dan ondersteuning bieden.
 • Interventies online toepassen;
  Ook voor interventies heb je in de digitale wereld een andere aanpak nodig dan bij face-to-face coaching. In de E-coaching opleiding krijg jij voldoende voorbeelden en tips aangereikt om zelf die interventies toe te gaan passen.
 • Online verbinding maken met uw coachee;
  Op afstand coachen brengt nog een uitdaging met zich mee; een band opbouwen met jouw coachee kan een hele uitdaging zijn. Jij leert daarom hoe je de totaalbeleving compleet en passend maakt voor jouw coachee.
 • Een praktische inslag voor e-coaching;
  Een eigen praktijk starten is niet iets wat je zomaar doet. Ook niet als het om e-coaching gaat. Het is daarom van belang dat jij goed voorbereid bent. Hoe jij je voorbereidt op jouw eigen praktijk leer je in dit onderdeel van de E-coaching vraagt om een andere werkwijze dan je misschien gewend bent. Dus ook als je al een eigen praktijk hebt kan deze informatie nieuwe inzichten bieden.
 • De eCP-methode;
  De eCP-methode is de eerste methode die op wetenschappelijke wijze volledig is gericht op e-health en alle vormen die daarbij komen kijken. Ontdek in deze lessen hoe je de methode succesvol toepast!
 • De IMS-cirkel;
  De IMS-cirkel is een methode die als doel heeft om iemand dichter tot zichzelf te laten komen. Met deze opleiding ontdek jij alle mogelijkheden die deze methode te bieden heeft.

 

Combinatiecursus E-coaching + Life Coach

Met de combinatie opleiding E-coaching + Life Coach maak kennis met het coachingsvak. Veelvoorkomende thema’s worden besproken zodat jij elke cliënt kunt helpen. Je gaat bijvoorbeeld dieper in op relaties en welke effecten deze kunnen hebben.  Daarnaast leer je gesprekken te analyseren om zo jouw cliënten écht goed te helpen.

Naast bovengenoemde onderwerpen van de opleiding E-coaching, komen in de combinatie opleiding Life Coach + E-coaching ook de volgende onderwerpen aan bod:

 • de rol van de Life Coach;
 • jouw potentiële cliënten;
 • gedragsverandering;
 • financiële coaching;
 • verslavingen;
 • liefde, seksualiteit en relaties;
 • het ouderschap;
 • stress;
 • hoe start je jouw eigen praktijk?;
 • hoe vind je klanten?;
 • het behandelen van aanvragen;
 • hulpmiddelen;
 • jouw eerste contact;
 • coachen binnen bedrijven;
 • e-coaching;
 • hoeveel breng je in rekening?

Eigen zaak starten? Volg aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, ben je helemaal klaar om je eigen zaak te starten! In 15 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen zaak, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.

DIPLOMA

Diploma


Een NHA-instituutsdiploma kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Diploma Bedrijfsbeheer

Kies je voor de combinatiecursus inclusief Bedrijfsbeheer van NHA, dan kun je het onderdeel Bedrijfsbeheer afronden met een examen voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer.

Dit diploma is sinds 1 september 2018 niet meer verplicht om een eigen zaak te mogen starten in Vlaanderen (nog wel verplicht in Wallonië). Maar een goede kennis van bedrijfsbeheer blijft cruciaal. Voor bvba’s zal het financieel plan dat getoond moet worden aan belang toenemen, en dat zal ook gelden voor andere vennootschapsvormen en eenmanszaken. De startende ondernemer moet ook nog altijd leningen, verzekeringen en vergunningen aanvragen. Bij die aanvragen wordt ook de ‘kwaliteit’ van de startende ondernemer en diens ondernemingsplan mee in rekening genomen.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel.

Je kunt je voor dit examen online aanmelden bij:

De Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel
Dienst Economie, Secretariaat van Ondernemersvaardigheden
Tel: 02 800 35 40
Website: www.Brussel-economie-werk.be

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.

 

Combinatiecursus E-coaching + Life Coach

Het is mogelijk om de combinatie opleiding E-coaching + Life Coach af te sluiten met het Officiële NHA Instituutsdiploma. Dit kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie heeft ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger).

 


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding E-coaching in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding E-coaching, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de E-coaching opleiding staat een studieduur van 5 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Combinatiecursus E-coaching + Life Coach

Voor de combinatie opleiding E-coaching + Life Coach staat een studieduur van 9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

 

Combinatiecursus E-coaching + Life Coach + Bedrijfsbeheer

Voor de combinatie opleiding E-coaching + Life Coach + Bedrijfsbeheer staat een studieduur van 15 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema digitalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

E-coaching
5x €79,80 of €399,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
5x 79,80
of €399,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!