Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Life Coach

Life Coach
Gratis proefles
Inschrijven
6x
66,50
of ineens
€399,00
5/5

Beoordeeld door 2 student(en)

ALGEMEEN

Help je graag mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling? Word life coach

Soms hebben mensen hulp nodig. Hulp bij vraagstukken die ze in het dagelijks leven tegenkomen. Bijvoorbeeld bij werkgerelateerde problemen of bij andere ingrijpende zaken. Wil je mensen helpen? Coachen? Dan is de cursus Life Coach dé opleiding voor jou.

Binnen een jaar kun je aan de slag als zelfstandig life coach.

Als life coach help je mensen doelen bereiken, zowel in hun werk als in hun relatie. Sommige mensen willen beter omgaan met stress. Anderen lopen voortdurend tegen dezelfde problemen aan.

Een life coach kan overal mee overweg en coacht anderen zodat zij weer verder kunnen met hun leven.

In de cursus Life Coach leer je hoe je mensen doeltreffend coacht. Je krijgt tips over actief luisteren, mensen motiveren en begeleiden.

Coaching

Je leert in de cursus Life coach alle aspecten die essentieel zijn om mensen goed te begeleiden en te coachen.

Van de rol van de life coach tot gedragsverandering, verslavingsproblematiek, relationele zaken en stress: leer hoe je met de dingen des levens omgaat en mensen helpt in de rol van life coach.

Het allerbeste advies komt vanuit jezelf en dat leer je ook jouw cliënten. Kies nu voor een toekomst als zelfstandig life coach.

 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

PROGRAMMA

Studieprogramma Life Coach

In de opleiding Life Coach wordt onder andere aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • De rol van de Life Coach.
 • Gedragsverandering.
 • Carrière coaching.
 • Financiële coaching.
 • Verslavingen.
 • Liefde, seksualiteit en relaties.
 • Het ouderschap.
 • Stress.
 • Hulpmiddelen.
 • Jouw eerste contact.
 • Coachen binnen bedrijven.


De markt is zeer stabiel. Er zijn altijd mensen die advies of een steuntje in de rug nodig hebben. Iets wat jij ze kunt geven.


Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kun je zelfstandig aan de slag als lifecoach! Je kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift jouw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wil je toch ook! Jouw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

Diploma Life coach

Je kunt het NHA instituutsdiploma aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger). 

Wanneer je ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kun je na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer je het examen succesvol hebt afgelegd, krijg je een getuigschrift waarmee je de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Wanneer je start met deze beroepsopleiding, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

DOCENT

Docent & Coach


Persoonlijke begeleiding via internet door onze docent

Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is jouw steun en toeverlaat die je optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!


Uniek bij de NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!

Als je de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opstarten van jouw zaak, kun je bij onze gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt jouw cursus zo uniek. Aan deze coach kun je vragen stellen die betrekking hebben op het opstarten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering van jouw bedrijf, het leggen van contacten met bevoegde instanties, het opzetten van een administratie en het invullen van de benodigde documenten. Maar ook met vragen over de marketing van jouw bedrijf kun je bij de ondernemerscoach terecht.

Onze ondernemerscoaches zijn mensen met ruime ervaring in het bedrijfsleven. Bovendien zijn ze uitgebreid geschoold in thema's zoals bedrijfskunde, boekhouden en management. Het begeleiden van startende ondernemers is hun specialiteit. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

Cursus Life Coach:
6 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Cursus Life Coach + Bedrijfsbeheer:
12 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Liever langzamer of sneller? Je bepaalt jouw eigen tempo.


Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.

Vooropleiding

Voor deze beroepscursus is geen specifieke vooropleiding vereist.


Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

REVIEWS

Reviews

4/5
Life Coach

De cursus life coaching geeft een globaal beeld van wat Life coaching is. Er staan veel praktische tips in. Bij sommige hoofdstukken, wordt er nogal veel aan de ' verbeelding' van de student overgelaten

5/5
Life Coach

het materiaal is uitstekend. ik vind het gemakkelijk om mee te werken.

LESGELD

Lesgeld

Life Coach
6x €66,50 of ineens €399,00
Inschrijven
Met hulp
6x 66,50
of ineens €399,00
Inschrijven
Life Coach + Bedrijfsbeheer
12x €41,60 of ineens €499,00
Inschrijven
Met hulp
12x 41,60
of ineens €499,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Met gratis ondernemerscoach
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
Wij helpen je graag verder!

Life Coach
5/5

het materiaal is uitstekend. ik vind het gemakkelijk om mee te werken.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!