Bedrijfsbeheer  

Nú: met GRATIS tablet
Bedrijfsbeheer
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
26,50

of 


€159,00
4.4/5

Beoordeeld door 14 student(en)

 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Afronding:

  Diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer

 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Volg de Bedrijfsbeheer cursus en start je eigen zaak!

Je wilt een eigen zaak beginnen? Voor veel mensen is het een droom. Voor sommige mensen komt de droom ook uit. Werken voor jezelf en een eigen zaak starten. Wil je een eigen winkel, praktijk of webshop beginnen of aan de slag als zelfstandig coach, klusjesman of hovenier? Kies voor een goede start en zorg ervoor dat je beschikt over de nodige basiskennis van het ondernemerschap met de cursus Bedrijfsbeheer.

Ondernemen blijft een uitdaging. Een goede voorbereiding is dan ook noodzakelijk voor een succesvol bedrijf. Welke juridische vorm kies je voor het eigen bedrijf? Hoe schrijf je het bedrijf in bij de Kruisbank Ondernemingen? In de Bedrijfsbeheer cursus krijg je antwoord op alle belangrijke vragen en leer je welke ondernemingsvormen er bestaan en welke vorm voor jou de beste keuze is.


Schrijf een sterk ondernemingsplan

De basis voor een eigen zaak is een goed ondernemingsplan. Hiermee klop je aan bij een bank of financierder voor de financiering van jouw plannen. Dankzij de cursus Bedrijfsbeheer maak je een sterk ondernemingsplan. Daarmee win je het vertrouwen van financiële instellingen en heb je een voorsprong op de concurrentie.
 

Word succesvol zaakvoerder met de Bedrijfsbeheer cursus

Ondernemerschap vereist behoorlijk wat antwoorden op complexe vragen. Ga maar eens na: wanneer kun je jezelf eigenlijk een goed, verstandig en succesvol ondernemer noemen?

Naast (technische) vakkennis van bedrijfsbeheer zijn ook deze eigenschappen ontzettend belangrijk:

 • creativiteit;
 • inzet en motivatie;
 • discipline (onder meer op administratief gebied);
 • kennis van het exploiteren van een handelsonderneming.
   

Ondernemen is een vak

Van marges bepalen tot leveringstijden beheren, uurtarieven uitrekenen, inkopen doen, personeelsbeleid uitvoeren, inschatten van verschuldigde belastingen en zo verder: ondernemen is een vak op zich!

De cursus Bedrijfsbeheer volg je op je eigen tempo en volgens je eigen leerstijl. Specialisten hebben de thuisstudie zo toegankelijk mogelijk voor je gemaakt.

Het uitgangspunt is dat je na deze Bedrijfsbeheer cursus eenvoudig en snel een onderneming kunt starten en dat je perfect weet wat er nodig is voor een goede start van je eigen bedrijf.
 

Van theorie naar praktijk in je eigen bedrijf met de Bedrijfsbeheer cursus

De lesmethoden leggen de nadruk op het ontwikkelen van essentiële vaardigheden op het gebied van bedrijfsbeheer, zoals financieel beheer en personeelsmanagement. Door de praktijkgerichte aanpak van de cursus Bedrijfsbeheer kun je de opgedane kennis direct toepassen in realistische situaties binnen je eigen bedrijf.
 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek 

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Bedrijfsbeheer 

De Bedrijfsbeheer cursus bestaat uit diverse modules. Elke module belicht een belangrijk aspect van het bedrijfsbeleid zoals:

De startende ondernemer

In het eerste onderdeel van de Bedrijfsbeheer cursus komen de volgende onderdelen aan bod: Wie is wettelijk ondernemer en wat zijn daden van koophandel? Welke administratieve verplichtingen heb ik als startend ondernemer? Welke producten verkopen en hoe verloopt een transactie? De BTW reglementering en het opstellen van handelsdocumenten.

Marketing

Marketing = klantgericht zijn. Hoe treed ik als ondernemer naar buiten? In dit onderdeel leer je hoe je diverse theorieën en strategieën kunt toepassen in de praktijk. De Bedrijfsbeheer cursus bestaat niet uit saaie lesstof, maar richt zich op het ontwikkelen van praktische vaardigheden zoals het uitvoeren van een marktonderzoek en het tevreden stellen van jouw klanten.

Financiering

Na het volgen van dit onderdeel heb je een duidelijk inzicht in de moderne betalingstechnieken en de diverse handelskredieten.

Aspecten van het bedrijfsbeleid

Het is van uiterst belang dat je een gedegen bedrijfsbeleid hanteert binnen jouw onderneming. Met de Bedrijfsbeheer cursus leer je:

 • aan welke eisen een financieel plan moet voldoen; kostenstructuur, omzet, winstmarges;
 • rentabiliteit en voorraadbeheer;
 • personeelsplan op te stellen voor kmo's;
 • welke wetgeving van toepassing is op jouw zaak;
 • hoe je leiding moet geven;
 • welke ondernemingsvorm het beste past bij jouw plannen;
 • verzekeringen, aanwerving van personeel en informatica.

Boekhouding

De vereenvoudigde boekhouding en een inleiding op het dubbel boekhouden zijn in deze modules de belangrijkste onderwerpen. Je leert jouw onderneming financieel en wettelijk in "balans te houden". Na het volgen van dit cursusdeel ben je in staat om jouw eigen bedrijf boekhoudkundig te runnen.

 

Na deze Bedrijfsbeheer cursus heb je genoeg tools en kennis in handen om een succesvolle zaak te starten.

 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen zaak starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Bedrijfsbeheer, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

4/5
Bedrijfsbeheer

De cursus aankopen verliep zeer vlot. Ook de mogelijkheid om per maand te betalen is zeer handig. De opleiding is zeer duidelijk zowel de cursus als digitaal. Ik ben zeer tevreden!

5/5
Bedrijfsbeheer

Klaar en duidelijke opleiding bedrijfsbeheer

4/5
Bedrijfsbeheer

Zeer goed geschreven en gestructureerd, soms nog nodig om extra verduidelijking online op te zoeken.

3/5
Bedrijfsbeheer

Ik ben zeer tevreden over de docente van de cursus maar in de cursus zelf ben ik teleurgesteld. Sommige informatie is niet up to date, wat me doet twijfelen over de rest van de inhoud van de cursus

DIPLOMA

Diploma cursus Bedrijfsbeheer

Regelmatig vinden de examens van de cursus Bedrijfsbeheer plaats voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer.

Het diploma is vanaf/sinds 1 september 2018 niet meer verplicht om een eigen zaak te mogen starten in Vlaanderen (nog wel verplicht in Wallonië). Maar een goede kennis van bedrijfsbeheer blijft cruciaal. Voor bvba’s zal het financieel plan dat getoond moet worden aan belang toenemen, en dat zal ook gelden voor andere vennootschapsvormen en eenmanszaken.  De startende ondernemer moet ook nog altijd leningen, verzekeringen en vergunningen aanvragen. Bij die aanvragen wordt ook de ‘kwaliteit’ van de startende ondernemer en diens ondernemingsplan mee in rekening genomen.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel. 

Je kunt je voor dit examen online aanmelden bij:
De Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel
Dienst Economie, Secretariaat van Ondernemersvaardigheden
Tel: 02 800 35 40
Website: www.Brussel-economie-werk.be

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Bedrijfsbeheer in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Bedrijfsbeheer, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Bedrijfsbeheer duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Bedrijfsbeheer
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 33,20
of €199,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
6x 26,50
of €159,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis headphone of tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

Klaar en duidelijke opleiding bedrijfsbeheer

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!