Mental Coach  

Nú: met GRATIS tablet
Mental Coach
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
111,50

of 


€669,00
4.8/5

Beoordeeld door 4 student(en)

 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Help mensen controle krijgen over hun leven; volg de Mental Coach opleiding

Onze gedachten hebben een grote invloed op ons dagelijkse leven. Toch zijn we ons daar niet altijd goed van bewust. Wil jij anderen helpen bewuster te worden van het effect van hun gedachten, zodat zij meer voldoening uit het leven kunnen halen? Start dan vandaag nog met de Mental Coach opleiding van NHA!

Jouw mentale conditie is net zo belangrijk als je fysieke conditie. Als je je niet lekker in je vel voelt, zul je namelijk meer moeite hebben om goede prestaties te leveren. Door mensen bewust te maken van de invloed van hun gedachten op hun leven zorg je dat ze meer uit zichzelf en het leven halen. Van een Mental Coach opleiding profiteert dus iedereen.

Om je als mens volledig te ontplooien, angsten te overwinnen en uitdagingen aan te durven gaan moet je afrekenen met oude denkbeelden die belemmerend werken. Hoe je iemand hierin ondersteunt, leer je in een opleiding. Als Mental Coach schotel jij niet zomaar antwoorden voor, maar ga je ervanuit dat elk persoon unieke talenten heeft die benut kunnen worden.  


Mentale vaardigheden ontwikkelen met de Opleiding Mental Coach

Wil jij anderen helpen alles uit zichzelf en uit hun leven te halen? Dan is deze Mental Coach opleiding voor jou weggelegd! Jij leert alles over hoe je anderen kunt helpen bij het realiseren van topprestaties. Denk hierbij aan managers en sporters. 

Je hebt geen specifieke voorkennis of ervaring als coach nodig om met deze opleiding te kunnen starten. Met de opleiding Mental Coach van NHA start jij namelijk bij het begin en leer je niet alleen theorie maar ook de coachingsvaardigheden die je nodig hebt om als mental coach aan de slag te gaan.

 

Haal meer uit je leven met een positieve mindset

Mental Coaching is een interactief proces dat mentale ontwikkeling van een persoon als doel heeft. Onze mindset heeft immers invloed op ons leven. Een negatieve instelling veroorzaakt al snel slechtere prestaties, terwijl een positieve instelling ervoor zorgt dat jij je doelen behaalt. Het uitgangspunt van een opleiding Mental Coach is dat je je eigen gedachten kunt beheersen en veranderen. Door oude patronen te verbreken en je mindset te veranderen sta je positiever in het leven.

Tijdens de Mental Coach opleiding leer je te luisteren naar je cliënt en zijn of haar gedrag te observeren. Door de mindset van je cliënt te analyseren, kun je op een efficiënte manier ondersteuning bieden in het veranderen van denkprocessen. Met deze cursus leer jij je te concentreren op de mindset van een persoon waarmee die persoon leert het beste uit zichzelf te halen en topprestaties kan leveren. 

Naast observeren en analyseren is het ook van belang dat jij over vaardigheden beschikt om het bewustzijn van jouw cliënt te vergroten. Door doelgericht acties te ondernemen leer je de cliënt effectief problemen en obstakels op te lossen en zo persoonlijke doelen te halen. Alles wat jij nodig hebt om als mental coach aan de slag te kunnen, krijg je aangereikt in deze opleiding. Als mental coach is het uiteraard van belang dat jij niet alleen de theorie onder de knie hebt, maar ook in de praktijk effectief te werk kunt gaan. Daarom is de Mental Coach opleiding praktisch ingestoken.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek 

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief acht videolessen over coaching

Deze opleiding bevat ook acht uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de opleiding Mental Coach ga je dieper in op de volgende onderwerpen;

 • Mental Coaching: principes en vaardigheden
 • Leren reflecteren
 • De start van een coachingstraject
 • NLP
 • Optimalisatie van de omgeving
 • Gedragsverandering
 • Het benutten van potentieel
 • Overtuigingen
 • Identiteit
 • Positioneren op de markt
 • De top van de pyramide
 • Emoties en zelfvertrouwen
 • Overige coachingstechnieken
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Mental Coach, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

5/5
Mental Coach

Heel goed opleiding. Ik leer veel. Zo dudelijk alles

4/5
Mental Coach

De curus is totnogtoe goed, maar mag niet onderschat worden.

5/5
Mental Coach

Het startte eigenlijk als een cursus volgen om mezelf te verrijken. Maar het werd zoveel meer dan dat. Ik begon mensen rondom mij beter te begrijpen, ik vond meer rust en ik kreeg meer inzicht in mezelf. Deze cursus is een echte aanrader.

5/5
Mental Coach

Om te beginnen word men gecontacteerd door een vriendelijk persoon. Zij geeft de eerste richtlijnen. Men kan ook in kontact komen per messinger. Alle manieren zijn mogelijk om op een gemakkelijke manier in konact te komen.Hoe de cursus opgesteld is, vind ik heel duidelijk verstaanbaar en goed ingedeeld voor gebruik. Voor de ingezonde huistaken krijg je heel snel antwoord. Men krijgt genoeg tijd om de cursus te beëindigen. Kortom de ideale manier om te studeren ik raad deze manier van NHA aan iedereen aan

DIPLOMA

Diploma


Een NHA-instituutsdiploma kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Diploma Bedrijfsbeheer

Kies je voor de combinatiecursus inclusief Bedrijfsbeheer van NHA, dan kun je het onderdeel Bedrijfsbeheer afronden met een examen voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer.

Dit diploma is sinds 1 september 2018 niet meer verplicht om een eigen zaak te mogen starten in Vlaanderen (nog wel verplicht in Wallonië). Maar een goede kennis van bedrijfsbeheer blijft cruciaal. Voor bvba’s zal het financieel plan dat getoond moet worden aan belang toenemen, en dat zal ook gelden voor andere vennootschapsvormen en eenmanszaken. De startende ondernemer moet ook nog altijd leningen, verzekeringen en vergunningen aanvragen. Bij die aanvragen wordt ook de ‘kwaliteit’ van de startende ondernemer en diens ondernemingsplan mee in rekening genomen.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel.

Je kunt je voor dit examen online aanmelden bij:

De Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel
Dienst Economie, Secretariaat van Ondernemersvaardigheden
Tel: 02 800 35 40
Website: www.Brussel-economie-werk.be

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Mental Coach in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Mental Coach, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Mental Coach staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Mental Coach
6x €111,50 of €669,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 111,50
of €669,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Mental Coach + Bedrijfsbeheer
12x €64,10 of €769,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 64,10
of €769,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis headphone of tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

Heel goed opleiding. Ik leer veel. Zo dudelijk alles

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!