Slaapcoach  

Nú: met GRATIS tablet
Slaapcoach
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
76,50

of 


€459,00
 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Kies voor de variant met Bedrijfsbeheer
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Ga de strijd aan tegen slapeloosheid met de cursus Slaapcoach

Een goede nachtrust, het is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Voor sommigen komt een gebroken nacht slechts soms voor. Voor anderen is dit de standaard gang van zaken. Uitgerust wakker worden is dan ook een droom die niet voor iedereen binnen handbereik ligt. Wil jij mensen helpen om deze droom te bereiken? Dan is de cursus Slaapcoach perfect voor jou!

Goede slaap is belangrijk voor je gezondheid. Een langdurig slaaptekort kan de kans op onder andere depressiviteit en obesitas veroorzaken. Slapeloosheid kan veel verschillende oorzaken hebben waardoor het vaak voor de betreffende persoon moeilijk te bepalen is waar het probleem vandaan komt. Met de cursus slaapcoach leer jij slaapproblemen analyseren en samen met de cliënt de strijd aan te gaan.

 

Ontdek de effecten van slaapgebrek

Heb jij zelf regelmatig een gebroken nacht? Of herken je dit bij vrienden of familieleden? Dan weet je hoe groot het effect van slaapgebrek op het leven kan zijn. Lusteloosheid, concentratieproblemen, stemmingswisselingen en zelfs een hogere bloeddruk. De gevolgen kunnen fors zijn. Wil jij je inzetten om mensen hun rust terug te geven en ergere gezondheidsklachten te voorkomen? Dat kan met de cursus Slaapcoach!

 

Met de cursus Slaapcoach geef jij cliënten hun energie terug

Baby’s, kinderen of volwassenen, met de cursus Slaapcoach help jij iedereen aan een goed nachtrust. Door de juiste vragen te stellen kun je slaapproblemen analyseren en ze gericht aanpakken. Hoe je dat moet doen, leer je in de cursus. Als Slaapcoach zorg jij er samen met je cliënt voor dat slapeloosheid wordt overwonnen.

Door slaapproblemen te overwinnen komen de energie en levenslust van jouw cliënten weer terug. Iets mooiers kun je iemand niet geven. Een job als Slaapcoach is dan ook enorm dankbaar werk!

Na het volgen van de cursus Slaapcoach heb jij de kennis en skills in huis om met iedere cliënt aan de slag te gaan en slaapproblemen te overwinnen!
 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek 

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief acht videolessen over coaching

Deze opleiding bevat ook acht uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Tijdens de opleiding Slaapcoach ga je niet alleen aan de slag met de theorie, maar krijg je ook voldoende praktijkvoorbeelden en oefeningen. Op die manier kun je de geleerde theorie makkelijker toepassen in de praktijk en weet jij zeker dat je jouw cliënten goed kunt analyseren en begeleiden.

De opleiding Slaapcoach bestaat uit twee aparte modules waarin de volgende onderwerpen worden besproken:

1. Volwassenen

 • Algemene kennis over slaap
 • Het slaapproces van de volwassenen
 • Slaapstoornissen
 • Slaapverstoorders
 • De slaapcoach voor volwassenen
 • Tools en technieken
 • Slaaphygiëne
 • Behandelplannen

2. Baby’s en kinderen

 • Algemene kennis over slaap
 • Het slaapproces
 • Slaapstoornissen
 • Slaapontwikkeling
 • De kinderslaapcoach
 • Methoden en technieken
 • Slaapadviezen
 • Plan van aanpak

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen zaak starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Eigen zaak starten? Volg aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, ben je helemaal klaar om je eigen zaak te starten! In 15 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen zaak, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.

DIPLOMA

Diploma


Een NHA-instituutsdiploma kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Diploma Bedrijfsbeheer

Kies je voor de combinatiecursus inclusief Bedrijfsbeheer van NHA, dan kun je het onderdeel Bedrijfsbeheer afronden met een examen voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer.

Dit diploma is sinds 1 september 2018 niet meer verplicht om een eigen zaak te mogen starten in Vlaanderen (nog wel verplicht in Wallonië). Maar een goede kennis van bedrijfsbeheer blijft cruciaal. Voor bvba’s zal het financieel plan dat getoond moet worden aan belang toenemen, en dat zal ook gelden voor andere vennootschapsvormen en eenmanszaken. De startende ondernemer moet ook nog altijd leningen, verzekeringen en vergunningen aanvragen. Bij die aanvragen wordt ook de ‘kwaliteit’ van de startende ondernemer en diens ondernemingsplan mee in rekening genomen.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel.

Je kunt je voor dit examen online aanmelden bij:

De Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel
Dienst Economie, Secretariaat van Ondernemersvaardigheden
Tel: 02 800 35 40
Website: www.Brussel-economie-werk.be

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt het lespakket in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Slaapcoach

Voor de cursus Slaapcoach staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Slaapcoach + Bedrijfsbeheer

Voor de cursus Slaapcoach + Bedrijfsbeheer staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!

Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Slaapcoach
6x €76,50 of €459,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 76,50
of €459,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Slaapcoach + Bedrijfsbeheer
12x €46,60 of €559,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 46,60
of €559,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!