Ayurveda  

Nú: met GRATIS tablet
Ayurveda
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
59,85

of 


€359,00
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Volg de Ayurveda opleiding en help anderen de balans tussen lichaam en geest te vinden

Ben jij geïnteresseerd in gezondheid? Wil jij anderen graag helpen om een optimale gezondheid te bereiken? In de Ayurveda opleiding maak je kennis met deze traditionele geneeswijze en leer je de juiste balans tussen lichaam en geest te creëren. Zo ben jij in staat om jezelf en anderen te helpen met het verbeteren van het algehele welzijn.

Binnen de Ayurveda staat een lang, gezond en gelukkig leven centraal. Om dit te bereiken worden middelen zoals gezonde voeding en een juiste leefwijze ingezet. De holistische benadering van de Ayurveda combineert de kennis van onze eenheid met de wetmatigheden van de natuur.

In de Ayurveda opleiding leer je alles over deze uit India afkomstige traditionele geneeswijze. Zo leg jij de basis voor een beter welzijn, duurzame gezondheid, natuurlijke schoonheid en een gebalanceerd leven.

 

Ayurveda opleiding: ontdek een eeuwenoude holistische behandelmethode

Wil jij de geheimen van Ayurveda ontdekken? Dan is de opleiding Ayurveda zeer geschikt om je in deze eeuwenoude geneeswijze te verdiepen. De cursus is van grote meerwaarde voor iedereen die meer wil leren over Ayurveda. Werk je bijvoorbeeld als masseur, verpleegkundige of voedingsadviseur? Of heb je een andere functie binnen de gezondheidszorg? Dan is deze opleiding zeer interessant voor jou!

De cursus Ayurveda is geschikt voor beginners, maar kan ook gevolgd worden om je kennis over Ayurveda te vergroten als je al meer ervaring hebt. Je leert in de opleiding onder andere hoe je anderen en jezelf met Ayurveda kunt behandelen. Na de Ayurveda opleiding ben jij een expert op het gebied van deze holistische behandelmethode.

 

Creëer een optimaal welzijn met de Ayurveda opleiding 

In de Ayurveda cursus van NHA verdiep je je aan de hand van duidelijke lesstof in de verschillende behandelmethodes binnen de Ayurveda. Het optimaliseren van het algehele welzijn en het voorkomen van ziektes zijn de belangrijkste doelstellingen van Ayurveda. Daarom focus je je tijdens de Ayurveda opleiding op gezonde voeding en een optimale leefwijze. Je verdiept je in de ayurvedische voedingsleer en ontwikkelt de nodige diagnostische vaardigheden.

 

Leer de dosha’s in balans brengen

Ook leer je in de Ayurveda opleiding hoe je aandoeningen behandelt. Dit doe je op basis van de 5 elementen en de 3 dosha’s Vata, Pitta en Kapha. De 5 elementen zijn de bouwstenen van het universum. Ze komen tot uiting als persoonlijkheidskenmerken, maar ook in de verschillende organen en lichaamsweefsels en hun functies.

Het observeren van de dosha’s helpt je ontdekken hoe iemand fysiek en psychisch in elkaar zit en waar zijn of haar sterke en zwakke punten liggen. Het lichaam en de mind komen in evenwicht door de dosha’s in balans te brengen.

Aan het einde van de opleiding Ayurveda beschik jij over een stevige basis van theoretische kennis en praktische vaardigheden. Je beheerst de basisprincipes van de Ayurveda en weet hoe je deze geneeswijze inzet om het welzijn van jezelf én anderen te verbeteren.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de Ayurveda opleiding verdiep je je in de belangrijkste principes uit deze traditionele geneeswijze. De volgende onderwerpen komen in de opleiding aan bod:  

 • De geschiedenis en filosofie van Ayurveda
 • Maha bhutas en Gurvadi gunas
 • Tridosha
 • Subdoshas
 • Prakruti en Vikruti
 • Agni en Ama
 • Sapta Dhatu
 • Srotamsi
 • Subtiele anatomie
 • De mind
 • Gezondheid en ziektes
 • Diagnostische principes
 • Behandelmethodes in Ayurveda
 • Ayurvedische voedingsleer
 • Basale kruidenleer
 • Dinacharya
 • Rutacharya

 
In deze Ayurveda opleiding maak je kennis met een van de oudste gezondheidssystemen ter wereld. Ayurveda is een holistisch en natuurlijk systeem dat uit een diepe wijsheid is ontstaan. Het is een bron van kennis over alle aspecten van het leven.

Daarom bestudeer je in deze opleiding de bouwstenen van het universum: de vijf elementen en hun kwaliteiten en eigenschappen. Ook observeer je de Tridosha. Het bestuderen van de dosha’s en elementen helpt je te ontdekken wat we op welk moment nodig hebben. Zo krijgen we het lichaam en de geest in evenwicht.

De opleiding Ayurveda geeft jou een sterke basis binnen deze traditionele geneeswijze!

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Ayurveda af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Ayurveda in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Ayurveda, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Ayurveda opleiding staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Ayurveda
6x €59,85 of €359,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 59,85
of €359,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!