Orthomoleculaire Therapie  

Nú met GRATIS tablet
Orthomoleculaire Therapie
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
11x
72,65

of 


€799,00
4.7/5

Beoordeeld door 3 student(en)

 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 11 maanden
ALGEMEEN

Help anderen een optimale gezondheid bereiken: volg de Orthomoleculaire Therapie opleiding!

Orthomoleculaire therapie, je hebt er vast wel ooit van gehoord. Het is namelijk een van de meest populaire therapievormen binnen de alternatieve geneeskunde. Maar wat het nou precies is, en wat je ermee kunt bereiken? Dat leer je in de Orthomoleculaire Therapie opleiding!

Orthomoleculaire therapie is een geneeswijze die erop is gericht om een goede en gezonde levensstijl te bereiken en te behouden. Door een optimale concentratie voedingsstoffen in je lichaam, bereik je een optimale gezondheid. Wil jij andere helpen hun gezondheid te verbeteren? Start dan vandaag nog met de Orthomoleculaire Therapie opleiding.

 

Leer alles over een gezonde levensstijl

Ben je op zoek naar een gezond voedingspatroon? Of wil jij liever anderen helpen bij het vinden van een gezondere levensstijl? Dan is de Orthomoleculaire Therapie opleiding de eerste stap voor jou!

Ben je al werkzaam binnen een sector waarbij je vrijwel dagelijks te maken krijgt met voeding? Dan biedt deze opleiding de juiste aanvulling voor jouw functie. En de opleiding start bij de absolute basis. Je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig om te starten!

 

Van oervoeding tot therapievorm met de Orthomoleculaire Therapie opleiding

Orthomoleculaire therapie legt de focus op voeding die bekend is voor ons lichaam, ook wel oervoeding. Deze oervoeding is gebaseerd op het voedingspatroon van onze voorouders en sluit aan op onze genen.

De basis van de voeding bestaat uit pure onbewerkte voedingsmiddelen, waarin veel variatie ontzettend belangrijk is. Het is daarom waarschijnlijk een van de meest natuurlijke manieren van voeding. Wanneer we dit voedingspatroon gaan toepassen, zul je merken dat veel gezondheidsklachten voorkomen en genezen worden.

De Orthomoleculaire Therapie opleiding begeleidt je in je leerproces. Je ontdekt hoe jij cliënten helpt een optimale gezondheid te bereiken. Je gaat aan de slag met onderwerpen als voedingsleer, spijsverteringen en hormonen. Zo leer je meer over het combineren van de juiste voeding met vitaminen, mineralen en andere supplementen.

 

Pas Orthomoleculaire Therapie toe bij aandoeningen en ongemakken

Daarnaast ontdek je tijdens de opleiding Orthomoleculaire Therapie meer over het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Door een compleet beeld te krijgen van de werking van het menselijk lichaam ben je beter in staat deze therapievorm toe te passen. Tevens verdiep jij je in aandoeningen en ongemakken zoals ADHD, depressie, prikkelbaar darm syndroom of de overgang zodat je ook op die gebieden optimale voedingsadviezen kunt geven.

Kortom, tijdens de Orthomoleculaire Therapie opleiding, geschreven door therapeuten, leer je alles over de voedingswaarde van voedingsmiddelen en de processen die in de menselijke stofwisseling plaatsvinden. Na het afronden van deze opleiding ben je niet alleen in staat om te adviseren over de volledigheid van voeding maar ook over de totale hoeveelheid energie die iemand eet.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de Orthomoleculaire Therapie opleiding komen diverse onderwerpen aan bod. Enkele van deze onderwerpen zijn:

 • voedingsleer
 • spijsvertering
 • hormonen
 • zenuwstelsel
 • immuunsysteem
 • therapie
 • suppletie
 • ADHD
 • depressie
 • Prikkelbaar darm syndroom
 • de overgang
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Orthomoleculaire Therapie, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Orthomoleculaire Therapie

Heel allesomvattende cursus ! Dat je ten allen tijde vragen kan stellen aan je docent is zeker een pluspunt. Een aanrader!

10/10
Orthomoleculaire Therapie

Professionele opvolging en correcte afhandeling

8/10
Orthomoleculaire Therapie

Inhoudelijk goede en correct uitgewerkte cursus. Docente kent haar vak.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Orthomoleculaire Therapie af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Orthomoleculaire Therapie in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Orthomoleculaire Therapie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Orthomoleculaire Therapie staat een studieduur van 11 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Orthomoleculaire Therapie
11x €72,65 of €799,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
11x 72,65
of €799,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Heel allesomvattende cursus ! Dat je ten allen tijde vragen kan stellen aan je docent is zeker een pluspunt. Een aanrader!

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!