Gratis brochure

 

Studeer voor mindfulness coach

Help mensen om zich niet te laten overdonderen door hun gedachten. Word mindfulness coach via NHA.

 

Veel mensen ervaren een stortvloed aan gedachten en gevoelens in hun hoofd, en kunnen geestelijk niet meer tot rust komen. Mindfulness is een methode, overgewaaid uit het boeddhisme, die mensen leert om zich te concentreren op wat ze ervaren, om aandacht te geven aan datgene wat er nu is. Het is een manier om aandachtig aanwezig te zijn op dit ogenblik, zonder dat gedachten, gevoelens en prikkels de overhand halen. Bij NHA kun je een cursus mindfulness volgen.

 

Geestelijk tot rust komen met een mindfulness coach

Een mindfulness coach leert zijn cliënten om zich enerzijds volledig bewust te zijn van alle gevoelens en gedachten die ze nu ervaren, maar anderzijds ook om deze gedachten niet te laten halen overheersen. De coach begeleidt mensen om zich te concentreren op wat zich hier en nu aandient, zonder echter acuut te reageren op al wat de geest binnensluipt. Hij streeft ernaar om de geest van zijn cliënt niet meer als een automatische piloot te laten reageren op allerlei prikkels, zodat de cliënt geestelijk tot rust kan komen.

 

De realiteit in het juiste perspectief

Met behulp van meditatieoefeningen en andere technieken leert de coach zijn cliënt om bewust aandacht te schenken aan het hier en nu, maar tot op zekere hoogte de dingen te aanvaarden zoals ze zijn. Hij leert zijn cliënt om geen overdreven actie te ondernemen bij problemen en zich niet onmiddellijk te verzetten tegen wat nu eenmaal de realiteit is. Zo kan de cliënt op een later tijdstip in alle rust en sereniteit tot een betere oplossing komen.

Door zich wel te concentreren op deze realiteit, maar deze in milde mate te aanvaarden, wordt er rust in de menselijke geest gecreëerd en kan men de dingen in het juiste perspectief bekijken. Mindfulness heeft zich daarom ook bewezen als een methode om stress te reduceren en depressie te voorkomen.

 

Mindfulness coach opleiding 

Wil je andere mensen deze methode aanleren en mindfulness coach worden? Een opleiding tot mindfulness trainer in België kan men in verschillende opleidingsinstituten en trainingscentra volgen. Waarom zou je je echter verplaatsen als je thuis ook een degelijke opleiding mindfulness kunt studeren?

NHA biedt een opleiding ‘Mindfulness’ aan waarin je de nodige technieken en principes aanleert. Tot de technieken behoren bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen en meditatie. In de cursus worden ook de ‘vier sleutels van bewustwording’ besproken: de Geestessleutel, de Lichaamssleutel, de Zielssleutel en de Relatiesleutel.

Na voltooiing van de opleiding ‘Mindfulness’ is het mogelijk om de cursus ‘Bedrijfsbeheer’ te volgen. Als je je als zelfstandige mindfulness coach wilt vestigen, moet je ook weten hoe je een eigen bedrijf opstart en succesvol beheert. In de cursus ‘Bedrijfsbeheer’ komen belangrijke aspecten als marketing, financiering, ondernemingsplan en boekhouding aan de orde.

 

NHA biedt in elke branche bedrijfscursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle bedrijfscursussen bekijken »

 

Gratis tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Start direct met de cursus
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek

Advies nodig?

Bel onze studieadviseurs voor meer informatie over een coachingsopleiding.

 

03 / 257 51 91

24 uur/dag bereikbaar

Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!