Gratis brochure

 

Studeer voor mindfulness coach

Help mensen om zich niet te laten overdonderen door hun gedachten. Word mindfulness coach via NHA.

Veel mensen ervaren een stortvloed aan gedachten en gevoelens in hun hoofd, en kunnen geestelijk niet meer tot rust komen. Mindfulness is een methode, overgewaaid uit het boeddhisme, die mensen leert om zich te concentreren op wat ze ervaren, om aandacht te geven aan datgene wat er nu is.

Het is een manier om aandachtig aanwezig te zijn op dit ogenblik, zonder dat gedachten, gevoelens en prikkels de overhand halen. Bij NHA kun je een cursus Mindfulness volgen.

 

Geestelijk tot rust komen met een mindfulness coach

Een mindfulness coach leert zijn cliënten om zich enerzijds volledig bewust te zijn van alle gevoelens en gedachten die ze nu ervaren, maar anderzijds ook om deze gedachten niet te laten overheersen.

De coach begeleidt mensen om zich te concentreren op wat zich hier en nu aandient, zonder echter acuut te reageren op al wat de geest binnensluipt. Hij streeft ernaar om de geest van zijn cliënt niet meer als een automatische piloot te laten reageren op allerlei prikkels, zodat de cliënt geestelijk tot rust kan komen.

 

De realiteit in het juiste perspectief

Met behulp van meditatieoefeningen en andere technieken leert de coach zijn cliënt om bewust aandacht te schenken aan het hier en nu, maar tot op zekere hoogte de dingen te aanvaarden zoals ze zijn. Hij leert zijn cliënt om geen overdreven actie te ondernemen bij problemen en zich niet onmiddellijk te verzetten tegen wat nu eenmaal de realiteit is. Zo kan de cliënt op een later tijdstip in alle rust en sereniteit tot een betere oplossing komen.

Door zich wel te concentreren op deze realiteit, maar deze in milde mate te aanvaarden, wordt er rust in de menselijke geest gecreëerd en kan men de dingen in het juiste perspectief bekijken. Mindfulness heeft zich daarom ook bewezen als een methode om stress te reduceren en depressie te voorkomen.

 

Ben je geïnteresseerd in holistische gezondheid? 

NHA biedt een ruim aanbod aan opleidingen in de Alternatieve Geneeswijzen. Denk bijvoorbeeld aan een Ayurveda opleiding, een opleiding Orthomoleculaire Therapie, een cursus Reiki of een Aromatherapie opleiding. Misschien zijn deze ook interessant voor jou!

Lees ook: wat is Ayurveda?

 

Mindfulness coach opleiding 

Wil je andere mensen deze methode aanleren en mindfulness coach worden? Een opleiding tot mindfulness trainer in België kan men in verschillende opleidingsinstituten en trainingscentra volgen. Waarom zou je je echter verplaatsen als je thuis ook een degelijke opleiding mindfulness kunt studeren?

NHA biedt een opleiding Mindfulness aan waarin je de nodige technieken en principes aanleert. Tot de technieken behoren bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen en meditatie. In de cursus worden ook de ‘vier sleutels van bewustwording’ besproken: de Geestessleutel, de Lichaamssleutel, de Zielssleutel en de Relatiesleutel.

Wil je jouw vaardigheden verder uitbreiden? Volg dan aansluitend de opleiding E-coaching. Daarmee leer jij hoe je ook online die mindfulnesstechnieken effectief kunt overbrengen.

Na voltooiing van de opleiding Mindfulness is het mogelijk om de cursus Bedrijfsbeheer te volgen. Als je je als zelfstandige mindfulness coach wilt vestigen, moet je ook weten hoe je een eigen bedrijf opstart en succesvol beheert. In de cursus Bedrijfsbeheer komen belangrijke aspecten als marketing, financiering, ondernemingsplan en boekhouding aan de orde.

 

NHA heeft een ruim aanbod aan coachingsopleidingen

Denk bijvoorbeeld aan een Mental coach opleiding, een Life Coach opleiding of een Wandelcoach opleiding. Vraag een gratis proefles aan en ontdek welke coachings opleiding het beste bij jou past! 

 

Kies hier je coaching opleiding »
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!