Gratis brochure

 

Life coach: wat is dat?

Wat is een life coach? Een life coach biedt hulp als je in je leven voortdurend kampt met problemen en het gevoel hebt dat je vastloopt in je bestaan.

 

Mensen hebben soms het gevoel dat ze niet verder raken in hun leven. Steeds botsen ze op hun eigen beperkingen, ondervinden altijd dezelfde moeilijkheden en bereiken nooit de doelen die ze voor ogen hadden. Een life coach stimuleert mensen om zelf naar oplossingen te zoeken en af te rekenen met belemmerende denkpatronen.

 

Wat doet een life coach?

Een life coach, wat is dat? In elk geval geen therapeut of psycholoog. Een life coach staat op gelijke voet met zijn cliënt, speelt nooit de baas en komt niet op de proppen met kant-en-klare oplossingen. Tijdens coachingsgesprekken probeert de coach zijn cliënt bewust te maken van belemmerende gedachten en vastgeroeste denkpatronen, die meestal de oorzaak zijn van de moeilijkheden die de cliënt ervaart. 

Wat men denkt en gelooft, heeft onbewust een invloed op al wat men meemaakt. Een life coach laat zijn cliënt daarom naar de gedachten zoeken die onbewust zijn leven beperken en zijn ontplooiing belemmeren. Als de cliënt deze verkeerde denkpatronen kan omvormen naar opbouwende gedachten, verandert zijn beleving van de werkelijkheid. De weg ligt dan open naar een kwaliteitsvoller bestaan en het realiseren van levensdoelen. Een life coach begeleidt zijn cliënt in dit boeiende proces van bewustwording en verandering. 

 

Opleiding tot life coach

Er bestaan gespecialiseerde opleidingen voor life coaching. De cursus ‘Life coach van NHA bereidt je op een grondige manier voor op dit interessante beroep. De opleiding tot life coach bij NHA duurt gemiddeld 6 maanden, maar je mag er ook korter of (veel) langer over doen. Het studietempo bepaal je bij NHA immers zelf. Je studeert thuis of op eender welke locatie.

Tijdens je studie word je bijgestaan door een persoonlijk docent van NHA, waarop je tot 5 jaar lang een beroep mag doen. Je vindt de leerstof in het cursuspakket, maar in de meeste gevallen ook online op het digitale leerplatform Plaza. Via Plaza kom je overigens ook in contact met studiegenoten, zodat je samen eens kunt afspreken en ervaringen uitwisselen.

Als je op al je opdrachten minstens een voldoende hebt behaald, ontvang je op het einde van je studie het NHA-instituutsdiploma.

 

Een life coach praktijk opzetten

Vele cursisten starten een zelfstandige praktijk als life coach na het voltooien van hun studie. In de meeste coachingscursussen van NHA word je voorbereid op een boeiende loopbaan als zelfstandig ondernemer. Je kunt de opleidingen meestal combineren met de cursus ‘Bedrijfsbeheer, waarin je meer te weten komt over financiering, marketing, het schrijven van een ondernemingsplan en het voeren van een sluitende boekhouding. Bovendien mag je na het volgen van de meeste coachingscursussen gratis een beroep doen op een ondernemerscoach van NHA. 

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »

 

Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Start direct met de cursus

Advies nodig?

Bel onze studieadviseurs voor meer informatie over een coachingsopleiding van NHA.

 

03 / 257 51 91

24 uur/dag bereikbaar

Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!