Bierkennis  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Bierkennis
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
3x
77,72

of 


€259,00 €233,10
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Bieroloog worden? Volg de cursus Bierkennis

Geniet je van een smakelijk pintje en wil je meer weten over deze geliefde drank? Of werk je in de horeca en wil je klanten beter kunnen informeren en adviseren? Met de cursus Bierkennis ontwikkel je jezelf tot een echte bieroloog.

Voordat je een pintje krijgt geserveerd, is er heel wat aan voorafgegaan. Het interessante proces van het bier brouwen komt uitgebreid aan bod in de cursus Bierkennis. Maar ook de verschillende grondstoffen en productiemethoden worden behandeld.
 

Beroemde brouwerijen

In de cursus maak je kennis met de bekendste biersoorten van België. Je leert over de geschiedenis van een aantal beroemde brouwerijen. Daarnaast neem je ook een kijkje over de grens en ontdek je bieren uit bijvoorbeeld Duitsland, Nederland en Engeland.
 

Proeven

Kennis opdoen over bier betekent vanzelfsprekend ook: proeven. Je doet ervaring op met testjes om je smaakpapillen aan het werk te zetten. Zo leer je hoe je moet proeven en hoe je smaken kunt herkennen. Blond, bok, tripel, malt, kriek: de wereld van het bier heeft al snel geen geheimen meer.
 

Zytholoog

Ook de meer serieuze zaken worden in de cursus besproken. Je leert over de Europese wetgeving en over opslag en verkoop van bier. Zelf bier brouwen? Ook daarvoor is aandacht in de cursus voor Bieroloog/Zytholoog.

Na de cursus mag je jezelf een echte bierkenner noemen. Je zult de smaak van een pintje nog beter weten te waarderen. Werk je in de horeca, dan kun je met je kennis klanten goed adviseren.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Bierkennis

De cursus bestaat uit 10 lessen. Alle lessen kennen eenzelfde opbouw. Na een korte inleiding ga je aan de slag. De leerstof wordt je in een overzichtelijke volgorde aangeboden. Je hoeft dus niet telkens te zoeken in het cursusmateriaal of voortdurend door boeken te bladeren. Naast de lesstof zijn er ook huiswerkopgaven opgenomen in de les.

In de eerste les kijken we naar de geschiedenis van bier en naar de basis voor een indeling in grondstoffen. In de volgende les krijg je achtergrondinformatie over het brouwproces. Hierna lees je meer over het proeven van bier en doe je enkele testjes waarbij je jouw smaakpapillen aan het werk zet. Natuurlijk kijken we ook naar het effect van alcohol op de gezondheid en naar verantwoord alcoholgebruik.

Na de les over proeven starten we met onze reis door de wereld van bier. Als eerste kijken we naar de verschillende biersoorten en naar de productie van bieren uit België. Natuurlijk kijken we ook naar de bekendste biersoorten en merken en naar de geschiedenis van enkele brouwerijen. Na België zullen wij onze reis binnen Europa vervolgen en nemen we onder andere een kijkje in Duitsland, Nederland en Engeland.

Net als bij wijn en sterke dranken zijn ook de grondstoffen en de productie van bier onderhevig aan de Europese wetgeving. Dit komt in onze cursus aan bod. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de ontvangst, opslag en verkoop van bier. Wat natuurlijk in deze cursus niet mag ontbreken, is zelf bier brouwen.

Na het volgen van de NHA cursus Bierkennis mag je jezelf een bierkenner noemen. Wist je dat er in plaats van een bijpassend wijntje steeds meer bier geschonken wordt in restaurants? Je zult als horecamedewerker of bierliefhebber met jouw bierkennis snel uit een ander vaatje tappen!

DIPLOMA

Diploma Bierkennis

Bij NHA rond jij de cursus Bierkennis af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.

Eventuele dranken die behandeld en geproefd dienen te worden, dien je zelf aan te schaffen.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Bierkennis in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Bierkennis, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

3 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Bierkennis
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
3x 86,72

€289,00 of €260,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
3x 77,72

€259,00 of €233,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!