Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Bierkennis

Bierkennis
Gratis proefles
Inschrijven
3x
49,70
of ineens
€149,00
ALGEMEEN

Bieroloog worden? Volg de cursus Bierkennis

Geniet je van een smakelijk pintje en wil je meer weten over deze geliefde drank? Of werk je in de horeca en wil je klanten beter kunnen informeren en adviseren? Met de cursus Bierkennis ontwikkel je jezelf tot een echte bieroloog.

Voordat je een pintje krijgt geserveerd, is er heel wat aan voorafgegaan. Het interessante proces van het bier brouwen komt uitgebreid aan bod in de cursus Bierkennis. Maar ook de verschillende grondstoffen en productiemethoden worden behandeld.

Beroemde brouwerijen

In de cursus maak je kennis met de bekendste biersoorten van België. Je leert over de geschiedenis van een aantal beroemde brouwerijen. Daarnaast neem je ook een kijkje over de grens en ontdek je bieren uit bijvoorbeeld Duitsland, Nederland en Engeland.

Proeven

Kennis opdoen over bier betekent vanzelfsprekend ook: proeven. Je doet ervaring op met testjes om je smaakpapillen aan het werk te zetten. Zo leer je hoe je moet proeven en hoe je smaken kunt herkennen. Blond, bok, tripel, malt, kriek: de wereld van het bier heeft al snel geen geheimen meer.

Zytholoog

Ook de meer serieuze zaken worden in de cursus besproken. Je leert over de Europese wetgeving en over opslag en verkoop van bier. Zelf bier brouwen? Ook daarvoor is aandacht in de cursus voor Bieroloog/Zytholoog.

Na de cursus mag je jezelf een echte bierkenner noemen. Je zult de smaak van een pintje nog beter weten te waarderen. Werk je in de horeca, dan kun je met je kennis klanten goed adviseren.

PROGRAMMA

Studieprogramma Bierkennis

De cursus bestaat uit 10 lessen. Alle lessen kennen eenzelfde opbouw. Na een korte inleiding ga je aan de slag. De leerstof wordt je in een overzichtelijke volgorde aangeboden. Je hoeft dus niet telkens te zoeken in het cursusmateriaal of voortdurend door boeken te bladeren. Naast de lesstof zijn er ook huiswerkopgaven opgenomen in de les.

In de eerste les kijken we naar de geschiedenis van bier en naar de basis voor een indeling in grondstoffen. In de volgende les krijg je achtergrondinformatie over het brouwproces. Hierna lees je meer over het proeven van bier en doe je enkele testjes waarbij je jouw smaakpapillen aan het werk zet. Natuurlijk kijken we ook naar het effect van alcohol op de gezondheid en naar verantwoord alcoholgebruik.

Na de les over proeven starten we met onze reis door de wereld van bier. Als eerste kijken we naar de verschillende biersoorten en naar de productie van bieren uit België. Natuurlijk kijken we ook naar de bekendste biersoorten en merken en naar de geschiedenis van enkele brouwerijen. Na België zullen wij onze reis binnen Europa vervolgen en nemen we onder andere een kijkje in Duitsland, Nederland en Engeland.

Net als bij wijn en sterke dranken zijn ook de grondstoffen en de productie van bier onderhevig aan de Europese wetgeving. Dit komt in onze cursus aan bod. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de ontvangst, opslag en verkoop van bier. Wat natuurlijk in deze cursus niet mag ontbreken, is zelf bier brouwen.

Na het volgen van de NHA cursus Bierkennis mag je jezelf een bierkenner noemen. Wist je dat er in plaats van een bijpassend wijntje steeds meer bier geschonken wordt in restaurants? Je zult als horecamedewerker of bierliefhebber met jouw bierkennis snel uit een ander vaatje tappen!

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Bierkennis

Je kunt examen doen voor het NHA instituutsdiploma.

Een Getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Wanneer je start met deze beroepsopleiding, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

3 maanden bij een gemiddeld tempo van  3 à 4 lessen per maand. Liever sneller of langzamer? Je bepaalt jouw eigen tempo.


Lesgeld

De maandelijkse termijnen vind je op de losse bijlage.

 

Vooropleiding

Voor deze beroepscursus is geen specifieke vooropleiding vereist.


Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Bierkennis
meest gekozen Met hulp
3x 59,70
of ineens €179,00
Inschrijven
Zonder hulp
3x 49,70
of ineens €149,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!