Patisserie  

Nú: met GRATIS tablet Tijdelijk 15% korting
Patisserie
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
50,90

of 


€359,00 €305,15
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Maak zelf de lekkerste delicatessen met de opleiding Patisserie

Als patissier ben jij dé expert op het gebied van gebak en zoete lekkernijen. Jij maakt de lekkerste koekjes, taarten, desserts en nog veel meer. Wil jij je verdiepen in de wereld van de ambachtelijke patisserie? Met de opleiding Patisserie van NHA leg jij de perfecte basis voor een carrière als patissier. Schrijf je in en begin vandaag nog met studeren!

Wil jij leren hoe je chocolade een prachtige glans geeft? En hoe je een perfecte luchtige mousse maakt? Na deze Patisserie opleiding laat jij nooit meer karamel aanbranden. In de opleiding leer je alles wat je moet weten om in een patisserie aan de slag te gaan, van gereedschap tot grondstof en van marsepein tot meringue. Kant-en-klare producten laat jij voortaan in de winkel liggen, want jij maakt de lekkerste delicatessen straks gewoon zelf!            


Ontdek de geheimen van de patissier     

Wil jij zelf de lekkerste koekjes, desserts, luxe taarten en chocoladewerk leren maken? Ben jij regelmatig in de keuken te vinden? Dan past de cursus Patisserie perfect bij jou! Schrijf je in voor de opleiding en ontdek de geheimen van het vak van patissier. Voor je het weet kun jij zelf aan de slag en verbaas je iedereen met jouw zelfgemaakte lekkernijen.   

Om te starten met de opleiding Patisserie heb je geen voorkennis nodig van bakken of koken. De opleiding is laagdrempelig en start bij de absolute basis.      


Daag jezelf uit met de opleiding Patisserie         

Bonbons, petit fours, klein gebak en meer. In de opleiding Patisserie maak jij uitgebreid kennis met de bekendste zoete lekkernijen. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? In deze Patisserie cursus kun jij je creativiteit kwijt en leer jij hoe je deze kunstwerkjes zelfstandig kunt vervaardigen.          

De Patisserie opleiding gaat dieper in op de geschiedenis van gebak. Ook leer je uiteraard meer over de belangrijkste basisrecepten, technieken en verhoudingen. Alles wat jij moet weten over patisserie komt aan bod in deze opleiding. Patisserie is uiteraard meer dan alleen theoretische kennis. Tijdens deze opleiding ga je daarom ook praktisch aan de slag. Je leert over de werkwijzen van de patissier en waarom deze toegepast worden. Ook de kwaliteit van de ingrediënten en het gebruik van apparatuur komen aan bod in deze Patisserie cursus.  


Perfectioneer jouw vaardigheden met praktische tips 

Na de opleiding Patisserie heb jij vaardigheden als deeg kneden, chocolade modelleren, suiker smelten en vullingen spuiten geperfectioneerd. Aan het einde van deze opleiding zullen anderen versteld staan bij het proeven van jouw overheerlijke delicatessen!  

Door veel te oefenen verfijn jij tijdens de Patisserie opleiding jouw vaardigheden. Je kunt gemakkelijk de vertaalslag naar de praktijk maken dankzij de handige tips die je krijgt. Zo til jij jouw bakkunsten naar een hoger niveau. Wacht niet langer en start vandaag met de opleiding Patisserie.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Tijdens de opleiding Patisserie doe jij de nodige kennis en vaardigheden op om als patissier aan de slag te gaan. De volgende onderwerpen komen uitgebreid aan bod;

 • Bakgereedschappen
 • Degen
 • Vullingen
 • Chocolade
 • Suiker
 • Karamel
 • Grondstoffen
 • Divers gebak
 • Fondant, marsepein en modeling chocolate
 • Meringue
 • Spuiten en garneren
 • Suikerdecoraties
 • Vegan
 • Landen
DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Patisserie af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden. 
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Patisserie in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Patisserie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Patisserie staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Patisserie
6x €50,90
€359,00 of €305,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 50,90

€359,00 of €305,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis headphone of tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Wij helpen je graag verder!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!