Bartender  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Bartender
Inclusief_materialenpakket_be_1
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
59,85

of 


€399,00 €359,10
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Ontdek de magische wereld van cocktails met de Bartender opleiding

Struin je in de weekenden de beste bars af om de lekkerste cocktails te proeven? Sta jij in de avonden thuis te oefenen om die perfecte cocktail te maken? Ben jij klaar voor een spannende én unieke carrière? Of wil je juist thuis en op feestjes iedereen versteld doen staan van jouw cocktailkunsten? Start dan vandaag nog met deze Bartender opleiding!

Van de historie van cocktails en de juiste cocktailtechnieken tot uitgebreide drankenkennis en het bedenken van je eigen cocktail. We bespreken het allemaal in deze Bartender opleiding.

Vanuit het comfort van je eigen huis, werk jij aan je bartendingskills. Een vliegende start maken met jouw bartending carrière doe je met de Bartending opleiding van NHA. 
 

Leer met instructievideo's cocktails maken van onze favoriete barman Victor Abeln

Van klassiek tot modern, in deze opleiding neem jij een duik in elke cocktail. Je ontdekt de meest prachtige verhalen en bijzondere recepten.

Barman Victor Abeln is bekend van het in Nederland razend populaire programma First Dates. Hij verkoos een leven achter de bar boven een bureaujob. In deze Bartender opleiding neemt hij je mee in 15 toffe en leerzame instructievideo’s. Victor leert jou hoe je dé perfecte cocktail creëert. Van Sex on the beach tot Mojito en van Mai tai tot Bloody Mary. Die klassieke cocktails staan nog altijd aan de basis.

Tijdens deze Bartender opleiding leer je eerst de basisprincipes. Je ontdekt de juiste bereidingswijze van de klassieker en je krijgt hands-on tips die jou helpen bij het creëren van de lekkerste cocktails.

Experimenteren met gedestilleerde drank

Kennis van gedestilleerde drank is onmisbaar in het bartendingvak. Het vormt namelijk de basis van iedere cocktail en longdrink. In deze Bartender opleiding gaan we uitgebreid aan de slag met alle drankencategorieën die gebruikt worden in cocktails. Je ontdekt verschillende smaken en leert hoe jij kunt combineren en variëren.

Ontdek de 40 populairste cocktails met de Bartender opleiding

Tijdens deze Bartender opleiding leer je niet alleen hoe je cocktails maakt, maar ook hoe je jouw eigen ingrediënten maakt. Je bereidt je eigen ijs, suikersiroop en zelfs je eigen shrub. Zo wordt het maken van jouw eigen signature cocktail nog gemakkelijker!

Deze opleiding daagt jou steeds weer uit de kennis die je opdoet in de praktijk te brengen. Met de juiste cocktail bereidingstechnieken krijg jij het beste resultaat. Start vandaag nog met de Bartender opleiding en wij maken een echte mixoloog van je!

 

Breid jouw Bartender cursus uit met bier- of wijnkennis!

Wil jij niet alleen alles leren over cocktails en longdrinks, maar wil je ook jouw kennis over andere alcoholhoudende dranken vergroten? Bij NHA kun je je ook specialiseren in wijn of bier. Zo word jij dé expert op het gebied van alcoholische dranken. Werk jij in de horeca? Dan kun je deze kennis goed gebruiken om jouw gasten te adviseren in hun keuzes. 

In de cursus Wijnkennis verdiep jij je in verschillende wijnsoorten en maak je kennis met bekende en minder bekende wijnlanden. Ook leer je geuren en smaken herkennen. Heb je meer interesse in bier? Met de cursus Bierkennis ontwikkel jij je tot een echte bierkenner. Je leert alles over de verschillende biersoorten, hoe je smaken herkent en hoe je de beste bier-spijscombinaties maakt. 

Wil jij jouw Bartender cursus uitbreiden en ook meer leren over bier of wijn? Studeer extra voordelig en kies voor de combinatiecursus Bartender + Wijnkennis of Bartender + Bierkennis. Of volg ze allebei! 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Bartender

In de Bartender opleiding ontdek jij alles over de volgende onderwerpen:

Onderdeel cocktails & longdrinks bereiden

 • De geschiedenis van de cocktail
 • Verantwoord schenken
 • De professionele cocktail bar en de juiste cocktail bereidingstechnieken
 • Destillatie en fermentatie en de belangrijkste gedestilleerde drankcategorieën
 • Meer dan veertig klassieke cocktails met de juiste ingrediënten, bereidingswijze en geschiedenis
 • Het maken van zelfgemaakte ingrediënten
 • Het juiste gebruik van ijs en het maken van de juiste garneringen
 • Het ontwerpen van jouw eigen signature cocktail

Onderdeel wetgeving & sociale hygiëne

 • Horecabedrijven
 • Wetgeving
 • Sociale en persoonlijke hygiëne
 • Hygiëne en HACCP
DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Bartender af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Bartender in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Bartender, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur 

Voor de opleiding Bartender staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema beroepsspecifieke competenties.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

MATERIALENPAKKET

Inclusief Materialenpakket

De cursus Bartender omvat een professioneel materialenpakket. Deze tools zijn essentieel om de cursus succesvol te doorlopen en zorgen ervoor dat niets jouw carrière als bartender in de weg staat.

Om top longdrinks en cocktails te bereiden, zijn essentiële bar tools natuurlijk onmisbaar. Verander je woonkamer in een professionele bar met de exclusieve barkit tube van BAR Professional! Dankzij deze hoogwaardige materialen, die ook door professionele bartenders worden gebruikt, creëer je moeiteloos de perfecte cocktails. In de extra luxe versie van de barkit vind je:

 • Boston shaker set
 • Stainless muddler
 • Hawthorn strainer
 • Jigger 2cl/4cl
 • Professionele Barspoon 30 cm
 • 2x freeflow pourer

LESGELD

Lesgeld

Bartender
6x €59,85
€399,00 of €359,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 59,85

€399,00 of €359,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Bartender + Bierkennis
9x €63,90
€639,00 of €575,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 63,90

€639,00 of €575,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Bartender + Wijnkennis
12x €44,19
€589,00 of €530,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 44,19

€589,00 of €530,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!