Bierbrouwen  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Bierbrouwen
Inclusief_materialenpakket_be_1
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
5x
53,82

of 


€299,00 €269,10
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 5 maanden
ALGEMEEN

Zelf bier brouwen: dat leer je met deze cursus

Zelf bier brouwen, dat is toch fantastisch? Met deze bier brouwen cursus kun je jouw droom om zelf bier te brouwen uit laten komen!

Je kunt experimenteren met verschillende smaken en looks totdat je jouw perfecte biertje hebt gecreëerd. Helemaal zelf gebrouwen in jouw keuken, kelder of door jouw omgedoopte brouwschuurtje in de tuin. Vraag je vrienden om langs te komen en laat ze kennismaken met jouw ontdekking van de eeuw. Ze zullen niet weten wat ze meemaken.

Maar waarom zou je stoppen bij je vrienden? Jouw brouwkunsten kunnen ook de aandacht van cafés trekken, die jouw bier graag willen serveren aan hun gasten. En wie weet zie je jouw eigen bier binnenkort wel in de schappen van de supermarkt staan!

De eerste stap om deze droom werkelijkheid te laten worden is simpelweg de cursus Bierbrouwen te volgen. Dus waar wacht je nog op? Laat jouw innerlijke bierheld los en schrijf je in voor deze bier brouwen cursus!

 

Ontdek het geheim van zelf bier brouwen

Ben jij altijd kritisch over de smaak van bier en denk je dat je het zelf beter kunt? Dan is de cursus Bierbrouwen echt iets voor jou! Deze cursus Bierbrouwen is geschikt voor iedereen die graag het perfecte biertje wil brouwen. Maar ook voor bierliefhebbers die op zoek zijn naar een toffe hobby, is zelf bier brouwen een echte aanraden.

Ontdek het brouwproces en creëer jouw eigen favoriete bier. Of je nu droomt van een eigen bierbrouwerij of gewoon thuis aan de slag wilt gaan, deze cursus is perfect voor iedereen die wil leren bier brouwen.

Heb jij de droom om een eigen bierbrouwerij te starten? Zelf bier brouwen en vervolgens verkopen in je eigen webshop of winkel? Een prachtige droom die zomaar uit kan komen! Het enige dat je hoeft te doen is de eerste stap nemen. En die eerste stap? Dat is deze bier brouwen cursus.

Hierin leer je namelijk alles wat je moet weten om zelf bier te brouwen. Je start in je eigen keuken met het brouwen van bier. Maar wanneer je de smaak te pakken hebt, dan is niets onmogelijk. Misschien sta je wel aan de vooravond van het openen van je eigen bierbrouwerij.

Als Vlaming heb je het bloed van een bierbrouwer door je aderen stromen. Het beste bier komt toch uit Vlaanderen, of niet?! Jij bent geboren met het talent van bierbrouwen. Wakker dit talent aan met deze cursus Bierbrouwen en ontdek hoe bijzonder het is om je eigen gebrouwen bier te drinken.

 

Bier brouwen cursus: leer het volledige bierbrouwproces

De cursus Bierbrouwen neemt je stap voor stap mee in de fascinerende wereld van het bierbrouwen. Duik in de geschiedenis van het bierbrouwen en maak kennis met allerlei verschillende bierstijlen. Maar het echte werk begint pas wanneer je zelf aan de slag gaat met het brouwen van je eigen bier.

Je leert alles wat je moet weten over het brouwproces, van het maischen en koken tot het filteren, koelen, vergisten en bottelen van je eigen bier. Ook leer je hoe je een bierrecept opstelt en hoe je jouw vaardigheden als brouwer verder kunt ontwikkelen.

 

Inclusief professioneel ‘Zelf bier brouwen pakket’

En het beste van alles? Bij deze bier brouwen cursus ontvang je een professioneel ‘Zelf bier brouwen pakket’. Dit pakket bevat alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan, waaronder een emmer voor vergisting, thermometers, mout, hop, beugelflessen, beugeldoppen en meer.

Of je nu droomt van je eigen bierbrouwerij of gewoon wilt opscheppen over het feit dat jij je eigen bier brouwt, de cursus Bierbrouwen is de perfecte manier om jezelf te introduceren in deze fascinerende wereld van bier.

Dus waar wacht je nog op? Ontdek de kracht van eigen gebrouwen bier met deze cursus Bierbrouwen!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Heb jij een passie voor bier? Creëer het perfecte biertje en laat iedereen meegenieten van jouw ontdekking. Leer hoe je zelf bier kunt brouwen en je eigen brouwerij kunt beginnen.

Met onder andere de volgende onderwerpen ga je aan de slag tijdens deze bier brouwen cursus:

 • De geschiedenis van bierbrouwen
 • Kennismaking met bierstijlen
 • Ingrediënten van bier
 • Introductie van het bierproces
 • Maischen, koken, filteren, koelen, vergisten en bottelen
 • Bier proeven
 • Brouwapparatuur
 • Een bierrecept opstellen
 • Ontwikkeling als brouwer
 • Zelf een brouwerij beginnen

 

Je eerste eigen gebrouwen biertje, daar start het allemaal mee. En je eigen bierbrouwerij? Daar kan het allemaal naartoe leiden.

Alles wat je moet weten komt aan bod in deze uitgebreide cursus Bierbrouwen. En door het meegeleverde ‘Zelf bier brouwen pakket’ kun je direct aan de slag.

Durf te dromen over je eigen bierbrouwerij. Want na het volgen van deze bier brouwen cursus is het uitkomen van die droom dichterbij dan ooit.

Volg de duidelijke stap voor stap uitleg, bekijk de talloze foto’s en bestudeer de vele tips die je krijgt gedurende de cursus. Laat die droom uitkomen en wordt bierbrouwer.

Zelf bier brouwen: een ontzettende toffe hobby voor iedere bierliefhebber!

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
 


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Bierbrouwen in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Bierbrouwen, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Bierbrouwen staat een totale studieduur van 5 maanden wanneer je een gemiddeld studietempo aanhoudt. Het gemiddelde tempo ligt op ongeveer 3 uur per week.

Uiteindelijk studeer je met NHA in je eigen tempo. Je kunt dus ook minder lessen per maand bestuderen, wat uiteraard ook invloed heeft op de totale studieduur.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

MATERIALENPAKKET

Materialenpakket Bierbrouwen

Je ontvangt de cursus Bierbrouwen inclusief een materialenpakket zodat jij direct van start kunt met het brouwen van je eigen bier!

In het materialenpakket “Kingdom” van het merk Brewfirm vind je onder andere :

 • Emmer voor vergisting
 • Waterslot
 • Kraantje
 • Thermometer
 • Thermometer strip voor op emmer
 • Reinigingsmiddel 
 • Ingrediënten (mout, hop, gist, suiker) 
 • Een set van 12 beugelflessen inhoud 330ml
 • Een set van 12 beugeldoppen die passen op de beugelfessen

LESGELD

Lesgeld

Bierbrouwen
5x €53,82
€299,00 of €269,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
5x 53,82

€299,00 of €269,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!