Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Wijnkennis

Wijnkennis
Gratis proefles
Inschrijven
6x
23,70
of ineens
€142,00
ALGEMEEN

Vinoloog worden? Ontdek de fascinerende wereld van de wijn in de cursus Wijnkennis

Wil je meer weten over wijn? De cursus Wijnkennis maakt van jou een echte kenner. Werk je in de horeca, dan kun je klanten voortaan uitstekend adviseren. Ben je hobbykok, dan leer je voortaan passende wijnen kiezen. De cursus Wijnkennis neemt je mee op een fascinerende reis.

Welkom in de interessante wereld van de wijnen. In de cursus Wijnkennis maak je niet alleen kennis met de verschillende druivensoorten en wijnlanden, maar ook met de beginselen van de wijnbouw. Kennis die je helpt om de wereld van de wijn beter te begrijpen en er nog meer van te genieten.

Professioneel advies

De cursus neemt je mee op een prachtige reis en maakt van jou een echte wijnkenner. Je kennis komt van pas wanneer je werkzaam bent in de horeca en klanten professioneel wijnadvies wilt geven. Maar ook wanneer je niet beroepsmatig met wijn te maken hebt, is de cursus een aanrader.

Je leert proeven en keuren

Je leert over de verschillende soorten wijnen en maakt kennis met bekende en onbekende wijnlanden. In de cursus is natuurlijk veel aandacht voor het proeven en keuren van wijnen. Je leert geuren en smaken herkennen en waarderen.

De wijncursus is op een uiterst professionele manier opgezet. Stap voor stap ontwikkel je je tot een echte kenner. Rode wijnen, champagne, mousserende wijnen, roséwijn: geen wijnsoort heeft nog geheimen voor jou.

Meer genieten

Na de cursus zul je nog meer genieten van wijn. Bij gelegenheden waar wijn geschonken wordt, kun je indruk maken met de kennis die je hebt opgedaan. Je weet hoe wijn geschonken en geproefd moet worden. Je kunt smaken benoemen en wijnlanden herkennen.

Werkzaam in de horeca?

De cursus is zowel voor beroeps- als hobbydoeleinden een prima keuze. Met je kennis van wijnen ben je een interessante horecamedewerker, maar ook als amateur-vinoloog ben je een graag geziene gast op feesten en diners.

PROGRAMMA

Studieprogramma Wijnkennis

Je begint in de wijngaard en maakt kennis met de wijnbouw, de wijnbereiding en de diverse wijnstijlen. Hierna bezoeken wij even Brussel als het hoofdkwartier van de EU waar alle regelgeving op Europees niveau wordt vastgesteld. Na deze regelgeving krijg je alle informatie over het proeven van wijn. Waar moet je aan denken, waar moet je rekening mee houden en wat is toch een kwispedoor?

Na deze lessen heb je inmiddels een goede basis en een algeheel begrip over wat wijnbouw en wijnbereiding inhoudt maar ook welke regels hieraan ten grondslag liggen. Dan is het tijd om ook daadwerkelijk onze reis te beginnen en van start te gaan. Deze start vraagt natuurlijk om een feestje; we ontkurken daarom als eerste de feestwijn bij uitstek, een champagne. Je begint jouw wijnreis in Frankrijk. De spannende reis die je met deze cursus Wijnkennis maakt, omvat natuurlijk niet alleen de gebieden van Frankrijk. Je zult kennis maken met de wijngebieden van over de hele wereld. Heb je weleens een wijn geproefd uit Libanon? Of een wijn uit China?

Vanuit Frankrijk vervolgen wij onze reis naar Italië en daarna naar Spanje en Portugal. Heb je weleens een wijn uit Oostenrijk geproefd? En hoe zit dat met onze buurlanden Luxemburg en Duitsland? Wist je dat er in Engeland ook wijn wordt geproduceerd? Recent heeft zelfs een mousserende wijn uit Engeland alle bekende champagnes verslagen op een wijnconcours. Wist je dat wijnbouw in de landen van Oost-Europa al eeuwen terug gaat? Heb je ooit gehoord van de Stierenbloed uit Hongarije?

Na de landen van Oost-Europa bekijken wij de landen in het Middellandse Zeegebied, waarna wij de oversteek wagen en in de Verenigde Staten weer aan land gaan. Hierna zul je nader kennismaken met Chili, Argentinië, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Om vervolgens onze reis af te sluiten met de opkomende landen zoals China en India. Wat kunnen wij verwachten van deze landen en hoe heeft men in deze landen de wijnbouw georganiseerd.

Kortom, de cursus Wijnkennis is een ideale cursus, zowel voor beroeps- als voor hobbydoeleinden.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Wijnkennis

Een Getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Je kunt aan het eind van de cursus kosteloos het Certificaat van deelname ontvangen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Wanneer je start met deze beroepsopleiding, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur.


Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.

 

Vooropleiding

Voor deze beroepscursus is geen specifieke vooropleiding vereist.


Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Wijnkennis
meest gekozen Met hulp
6x 28,40
of ineens €170,00
Inschrijven
Zonder hulp
6x 23,70
of ineens €142,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!