Barista  

Nú: met GRATIS tablet
Barista
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
66,50

of 


€399,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Volg de Barista opleiding en word een echte koffiekenner

De heerlijke aroma’s, mooie smaken, unieke variaties... koffie is een ontzettend veelzijdige drank die door velen geliefd is. Ben jij een koffieliefhebber, en zou je hier graag meer over willen weten of er je werk van willen maken? Met de Barista opleiding zet je een stap in de goede richting.

Er wordt steeds meer koffie gedronken. België staat zelfs in de top 10 van landen met de hoogste koffieconsumptie. Wereldwijd worden er zelfs meer dan 2 miljard kopjes koffie per dag gedronken. Het perfecte kopje koffie maken heeft echter wel wat kennis en ervaring nodig. Die kun je opdoen in de Barista opleiding van NHA.

Van smaken en aroma’s tot excellente presentatie

In de Barista cursus komen tal van thema’s aan bod die je wegwijs maken in de wereld van koffie. Uiteraard dien je het een en ander te weten over het product zelf, de kwaliteit, en de verschillende smaken en aroma’s. Daarnaast leer je koffie te beoordelen op een aantal punten, zodat je je kopjes koffie kunt blijven verbeteren.

Maar het oog wil ook wat. Daarom ga je aan de slag met de presentatie van een kopje koffie, bijvoorbeeld in de vorm van Latte Art. Zo leer je in deze Barista opleiding de ins en outs van koffie.

Zelf aan de slag na je Barista opleiding

Filter, percolator, halfautomaat, volautomaat... er zijn verschillende manieren om koffie te zetten. Maar welke voor- en nadelen zitten aan specifieke zetmethoden? In de Barista cursus leer je meer over de verschillende zetmethoden.

Het mooie aan deze opleiding is dat je met de theorie aan de slag gaat, en dat deze meteen toepasbaar is in de praktijk. Wil je zelf koffie branden, koffie beoordelen, verschillende koffievariaties tot in perfectie maken en de mooiste latte art creëren? Met de kennis uit Barista opleiding kun je meteen praktijkgericht aan de slag.

Instructievideo’s

De lesstof is verrijkt met tal van instructievideo’s. Van het zetten van een espresso tot het verfraaien van een kop koffie met een tulp, roos enzovoorts.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma opleiding Barista

Tijdens de Barista cursus van NHA komen veel verschillende thema’s aan bod. Zo ga je onder meer aan de slag met de onderstaande onderwerpen: 

 • Leer meer over het product waarmee je werkt, namelijk de koffieboon. Je duikt inde oosprong van koffie en doet kennis op op het gebied van kwaliteit.

 • Leer over koffie branden en malen. Om koffiebonen geschikt te maken voor koffiezetten, worden de bonen gebrand en gemalen. Je vergroot je kennis over verschillende technieken op dit gebied, waaronder ook technieken die je thuis kunt toepassen.

 • Leer koffie beoordelen via Cupping, een internationaal gestandaardiseerde methode om koffie te proeven en de kwaliteit te beoordelen.

 • Het perfecte kopje koffie... zet je zelf. In de Barista opleiding ga je aan de slag met zettechnieken van alle populaire én minder bekende koffievarianten, waaronder de espresso, cappuccino, latte, cortado en affogato.
DIPLOMA

Diploma Barista 

Bij NHA rond jij de cursus Barista af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Korting op je NHA-getuigschrift

Geef bij de inschrijving alvast aan dat je na afronding van de cursus het getuigschrift wil ontvangen. Je ontvangt dan € 10,- korting en betaalt slechts € 19,-. 

 


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Barista in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Barista, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur opleiding Barista

Voor de opleiding Barista staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Barista
6x €66,50 of €399,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 66,50
of €399,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis headphone of tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!